Glazuur maken

Hoe maak je glazuur?

Niets is zo verleidelijk als geglazuurde donuts of zwezerik bedekt met glazuur glazuur.
Glazuur glazuur ziet eruit en smaakt heerlijk, gemotregend over cakes, vierkanten of zoete broden. Het is een andere methode om zoete lekkernijen te “ijsberen”. Weten hoe je het moet maken, zal je goed van pas komen bij het maken van geweldige desserts. Het is zo gemakkelijk om te doen en het voegt zo’n speciale afwerking toe aan een verscheidenheid aan gebakken producten.
Veel mensen houden van glazuur, maar terwijl het wordt gezien in bakkerijen, hoe maakt men thuis zijn eigen glazuur? Omdat het verschilt van regelmatige ijsvorming, zijn sommigen verbijsterd over hoe ze het moeten maken.
Het is heel gemakkelijk om te doen en je gebruikt maar een paar simpele ingrediënten. Je hebt geen kloppers nodig en je gebruikt gewoon een pot op de top van de kachel.
Er zijn een aantal verschillende methoden om zowel ongekookt als gekookt glazuur te maken. Voor ongekookt glazuur combineer je meestal je ingrediënten in een kom. Dit wordt gedaan door poedersuiker te gebruiken en vloeistof en een paar andere ingrediënten toe te voegen, en dan goed te roeren tot je een dik en schenkbaar mengsel hebt.
Mijn methode is een kristalsuikerglazuur dat in een pot op de bovenkant van de kachel wordt gemaakt. Ik geef de voorkeur aan deze methode, omdat de suiker smelt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over “korreligheid”. Ingrediënten worden enkele minuten zachtjes aan de kook gebracht, waardoor het glazuur dikker wordt. Het eindresultaat is een perfect glad glazuur dat wordt geplaatst als het afkoelt.

Ik gebruik dit glazuur om verschillende zoete lekkernijen te maken, zoals je verderop op deze pagina op de foto’s zult zien. Ik heb dit basisrecept jarenlang gebruikt. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, weet ik zeker dat je er net zo van zult genieten als ik.

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1/2 kop boter
  • 1/2 kopje witte suiker (of een beetje meer als je een zoetere glazuur wilt)
  • 1/4 kop kan melken (je mag gebruiken kan melken)
  • 1/2 theel. Vanille

Smaaktest

Je kunt ervoor kiezen om een klein beetje op het uiteinde van een lepel te nemen en erop te blazen om het af te koelen voor een smaaktest. (Ik test het met een vinger voordat ik het heb geproefd om te voorkomen dat ik mijn mond verbrand). Op deze manier kun je, indien nodig, de ingrediënten aanpassen.
Twee methoden voor het maken van deze glazuur
Er zijn twee basismethoden die u kunt gebruiken om dit glazuur te maken.

Methode # 1

Deze eerste methode heeft de voorkeur omdat er minder kans is dat de suiker aan de bodem van de pot blijft hangen en verbranden.
Smelt boter in een kleine pot.
Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost.
Voeg in kan melk en breng het mengsel op een matig vuur aan de zachte kook, onder voortdurend roeren (om plakken te voorkomen).
Kook gedurende 2-5 minuten. Verlaag zo nodig het vuur zodat het glazuur niet brandt.
Haal van het vuur en roer er 1 theelepel door
vanille.

Methode # 2

Omdat ik dit glazuur zo vaak heb gemaakt, neem ik de route van de luie man en plaats ik alles in mijn pot. Maar als ik het op deze manier doe, blijf ik staan en roer terwijl de boter smelt, zodat de suiker niet blijft kleven.

Vergelijkbare artikelen

Grieks eten

4 jaar geleden 0

Kokosnoten

6 jaar geleden 0

Kidneybonen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.