De Notre Dame

Een belangrijk en leuk wereldwonder waar iedereen wel van weet. De Notre Dame staat bekend om haar licht. Ze straalt heel veel mooie lichtjes uit waardoor iedereen het van een afstandje en dichtbij kunnen zijn. Ze is enorm populair en over de hele wereld is het onder toeristen een must see. Veel onderzoekers weten dat Notre Dame een wereldwonder is die al heel lang bestaat. Ook gaan de geruchten van de wereld voorspellingen rond wat erg leuk en bijzondere theorieën met zich meebrengt. In Nederland hebben veel toeristen al kennis kunnen maken met dit mooie wonder. Ook in games en spelletjes komt dit gebouw veel voor vooral bij strategie spellen of leerspelletjes,

Voorspellingen van de Notre Dame

De Notre Dame kent meer dan alleen ze lichtjes, kunst en cultuur ook nog een geschiedenis. De Notre Dame van Parijs wist namelijk de toekomst te voorspellen. Over oude en nieuwe tijden. De voorspellingen lopen nog steeds en volgens veel mensen is bijna alles uitgekomen. Dit kan 2 dingen betekenen: diegene die dit voorspelde was heel slim en gokte goed en had veel kennis of het is allemaal fictie. Natuurlijk zijn hier verschillende speculaties over waar en hoe. Niemand kan het tegendeel bewijzen en andersom ook niet. Dus zolang we niet weten of het echt is blijft het een bijzondere vraag. Overigens denken veel mensen dat het nooit uit zal komen en dat de waarheid nooit boven tafel komt.

Parijs

De Notre Dame staat in Frankrijk en is dus geplaatst in Parijs. Parijs is een echte mooie thuishaven voor de Notre Dame. Het is een romantische stad en de Notre Dame is een goed hulpmiddel waar het nog iets meer wordt. Een leuke decoratie voor het romantische gebeuren in Parijs en Frankrijk. In Frankrijk gebruiken ze meerdere benamingen voor de Notre Dame. De Notre Dame is een katholieke kathedraal en wordt in het midden veel gebruikt. Dit is ook het gebouw waar de kroon van jezus zou worden bewaard dit noemt men ook wel de beroemde doornenkroon. Religie is erg belangrijk bij mensen en in Frankrijk is dit ook een belangrijk stukje. Dit is ook een van de redes waarom hij in midden hartje Parijs staat. Ook komen verschillende sportclubs en verschillende organisaties vaak langs de Notre Dame om even te bidden of iets uit te roepen. Ook school uitjes en andere excursies worden vaak gedaan bij de Notre Dame.

De binnenkant van de Notre Dame

De binnenkant van de Notre Dame is erg mooi versierd met verschillende beelden over de religie christen. Je ziet ook veel lijsten en beelden staan. Hoewel de protestanten heel erg op tegen was dat mensen zich niet moesten afleiden aan al die mooie beelden werd er toch hier op gekeken als een mooi iets wat mensen moesten aanbidden een beetje raar dus. Ook kunnen we zien dat de binnenkant een lichte stijl heeft met veel tintjes wat natuurlijk wordt aangeschreven. De interieur werd zoveel mogelijk gebouwd met hoe het vroeger was. Een heel mooi iets om een keer op te zoeken dus.

Vergelijkbare artikelen

Japan

7 jaar geleden 0

Sagrada familia

6 jaar geleden 0

Theater

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.