Sliptong

Tong

De tong is een bruine schoolvis uit de familie tong vissen. De tong dankt zijn naam aan zijn ovaalvormige lichaam. De ogen van de tong staan dicht bij elkaar aan de rechterkant van zijn lichaam hierdoor kan de vis zich makkelijk ingraven in het zand en wachten totdat zijn prooi voorbij zwemt. hij vangt zijn prooi door de tastdraadjes aan de onderkant van zijn bek hierdoor vind hij makkelijk zijn prooi. De tong eet vooral wormen kreeftachtige en schaaldieren die op geur worden gelokaliseerd. De tong kan zo 70 cm lang worden 3 kilo en 26 jaar oud worden. Deze tong komt helaas niet meer zoveel voor in de Noordzee. De tong paait van april tot juni.

Sliptong
De sliptong is een kleine vis uit de tongfamilie en heeft zijn naam te danken omdat hij vaak slipt of sleept door het water. Veel vissers hebben dan ook moeite deze vis te vangen omdat, die zo klein is dat die door het net heen slipt. De sliptong word vooral gevangen met een sleepnet over de grond zodat, de vis geen kant op kan. de sliptong is de kleinste vis uit de tong familie.

De sliptong is in de Noordzee geen bedreigd vissoort meer omdat, ze nu boven het veilige biologische vis niveau zitten dit betekent dat er genoeg sliptongen zijn om zich voort te planten.

De sliptong heeft de voorkeur om in relatief ondiep zanderig of modderig water te leven. De tong komt voornamelijk voor in de Atlantische oceaan maar, ook in de Noordzee.

Sliptong recept

Een lekker sliptong recept is: Sliptong Teppanyaki.

Ingrediënten

  • sliptong
  • margarine
  • peper
  • zout
  • sojasaus

Bereidingswijze

Smeer de ovenplaat in met een beetje margarine.
Doe een beetje peper en zout over de gefileerde sliptong en en gril deze 6 tot 10 minuten.
Neem vervolgens een beetje margarine en laat het niet geheel smelten voeg hier eetlepels knoflook en een hand bosuitjes en een beetje sojasaus.
Vervolgens haal je de sliptong uit de oven en giet je de saus over de sliptong.

Vergelijkbare artikelen

Soorten kikkers

5 jaar geleden 0

Preventie racisme

6 jaar geleden 0

Europese Unie

6 jaar geleden 0