Alles over Kenia

Kenia ligt in de continent Afrika. Het land grenst aan 5 landen,Somalië, Ethiopië, Uganda, Tanzania en Soedan. Kenia is in 1963 een onafhankelijk land geworden van het land Verenigd Koninkrijk. Nairobi is de hoofdstad van Kenia en ligt in het zuidwesten van het land. Je hebt ook andere grote bekende steden in Kenia en dat is: Kisumu, Mombassa, Eldoret en Nakuru. Je kan de Keniaanse bevolking in groepen verdelen. Zo heb je bijvoorbeeld: Samburu, Masai, Lue, Turkana en Kalenijn. Het land staat bekend om zijn verschillende soorten dieren en vele wildparken. Door deze bekendheid trekt dit veel toerisme aan van de buitenwereld. Het een bron die belangrijk is voor het land als inkomen voor zijn volk.

EXPORT KENIA

Kenia exporteert veel thee en koffie aan de buitenwereld, want daar staan ze ook bekend voor. Tegenwoordig worden er ook wel veel bloemen geëxporteerd en groenten. Sperziebonen worden bijvoorbeeld veel verbouwd in het land, waardoor ze een hoeveelheid aan het buitenland kunnen verkopen.

KLIMAAT KENIA

In Kenia hebben ze een tropisch klimaat. In het kustgebied is het ongeveer overdag 29 graden en in de nacht is het 23 graden. MIdden in het land is het weer in de middag 23 graden en in de avond is het 12 graden ongeveer. In kenia is het meestal dat ze een constante weer temperatuur hebben.

TAAL EN RELIGIE KENIA

Ze spreken in Kenia verschillende soorten talen. Engels is in Kenia de officiële taal en ook de handelstaal. Ze hebben daarnaast wel 40 verschillende inheems talen in Kenia. Het land kent ook verschillende soorten religie. De bekendste religies zijn: Islam, Christendom en Inheemse godsdiensten.

VLAG KENIA

De vlag van Kenia is heel erg symbolische en heeft drie horizontale banen met als kleur: groen, rood en zwart. Ze worden gescheiden door twee witte banen die smal zijn. Midden in de vlag staat er een wapen afgebeeld. Elke kleur in de vlag heeft een betekenis. De kleur zwart staat voor de bevolking. Rood staat voor het bloed van de mensen die mee hebben gestreden voor de onafhankelijkheid in Kenia. Groen staat voor de rijkdom aan natuur in het land. De twee witte strepen staan voor vrede. En als laatst heb je nog het wapen die midden in de afbeelding is afgebeeld. De Masai schild samen met de twee spieren hebben als symbool voor verdediging tegen hun vijanden.

GESCHIEDENIS KENIA

De geschiedenis van het land heeft een rijke, maar ook een interessante gebeurtenis. Door veel historische gebeurtenissen en vooral unieke opgravingen kunnen ze aantonen dat er ongeveer al twintig miljoen jaar terug primaten leefde. De eerste prehistorische mens ( Homo erectus en Homo habilis) leefde in de tijd van de Pleistoceen wanneer de valleien heel erg vruchtbaar was in het land. De sprekende Bantoe veehouders hebben ongeveer rond het jaar 3000-1500 voor Christus de Crushitio en de Nijl In Kenia van Noord Ethiopië gebracht. Door deze bevolking is er wel een verspreiding gekomen van het uiteindelijke verantwoordelijke verspreiding voor de swahili-cultuur.

Vergelijkbare artikelen

Turkije

3 jaar geleden

Veiligste deursloten

2 jaar geleden

Lissabon

2 jaar geleden