Bluetooth activity tracker

Een activiteit volger, ook wel fitness-tracker genoemd, is een apparaat of toepassing voor het volgen en volgen van fitness gerelateerde waarden, zoals loopafstand lopen of rennen, calorieverbruik, en in sommige gevallen hartslag en slaapkwaliteit. Het is een soort draagbare computer. De term wordt nu voornamelijk gebruikt voor smartwatches die in veel gevallen draadloos worden gesynchroniseerd naar een computer of smartphone voor het bijhouden van gegevens op de lange termijn. Er zijn ook onafhankelijke mobiele en Facebook-apps. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van dit soort apparaten resulteert in minder gewichtsverlies dan in meer.

Geschiedenis

De term “activiteitsvolgers” verwijst nu vooral naar draagbare apparaten die iemands fitnessactiviteit bewaken en registreren. Het concept ontstond uit schriftelijke logboeken die leidden tot spreadsheets met computerlogboeken waarin handmatig gegevens werden ingevoerd, zoals die door de President’s Council on Physical Fitness and Sports in de VS werden verstrekt als onderdeel van The President’s Challenge. Dankzij verbeteringen in de technologie aan het eind van de 20e en het begin van de 21ste eeuw kan de bewaking en registratie van fitnessactiviteiten worden geautomatiseerd en kunnen deze worden geïntegreerd in gemakkelijker versleten apparatuur. Vroege voorbeelden omvatten fietscomputergrootte fietscomputers die snelheid, duur, afstand, enz. Bewaakten, althans tegen het begin van de jaren negentig. Wearable hartslagmeters voor atleten waren beschikbaar in 1981. Wearable fitness-tracking-apparaten, waaronder draadloze hartslagmonitoring die is geïntegreerd in professionele fitnessapparatuur die te vinden is in sportscholen, waren al in de vroege jaren 2000 beschikbaar in consumentenelektronica.

Draagbaren sensoren

draagbaren sensoren zijn op grote schaal gebruikt in medische wetenschappen, sport en veiligheid. draagbaren sensoren kunnen abnormale en onvoorziene situaties detecteren en fysiologische parameters en symptomen volgen via deze trackers. Deze technologie heeft de gezondheidszorg getransformeerd door patiënten zonder ziekenhuisopname continu te kunnen monitoren. Medische bewaking van de lichaamstemperatuur, hartslag, hersenactiviteit, spierbeweging en andere kritische gegevens van patiënten kan via deze trackers worden geleverd. Bovendien is er in sporttraining een toenemende vraag naar draagbare sensoren. Het meten van de zweetsnelheid was bijvoorbeeld slechts enkele jaren geleden mogelijk in laboratoriumgebaseerde systemen, maar is nu mogelijk met behulp van draagbare sensoren.

Prestatie

Activity trackers zijn zowel met als zonder display beschikbaar.Bepaalde bewegingen van de gebruiker, zoals werken in het huishouden, fietsen, zwemmen, dansen of roeien, kunnen de resultaten van activity trackers verstoren. In een test van Stiftung Warentest bijvoorbeeld, heeft geen enkel product de afstand van een fietstocht bepaald, zelfs niet bij benadering. Bovendien waren de vastgestelde waarden voor de transformatie van menselijke energie verkeerd. Met de hartslag werden grote afwijkingen waargenomen bij wristlet trackers, en het wordt daarom aanbevolen om geschikte borstriemen te gebruiken. Polsbandjes kunnen ongemakkelijk zijn om te dragen en kunnen per ongeluk verloren gaan. Voor sommige producten werden genotoxische stoffen gedetecteerd. Het verbinden van activiteiten-trackers met sociale netwerken kan leiden tot schending van de privacy, zoals onvrijwillige publicatie van seksuele activiteit. De apps van sommige activiteitstrackers verzenden niet alleen persoonlijke gegevens, maar ook privéadreslijsten naar servers op internet zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen of te vragen. Zelfs als geanonimiseerd is, kan de aanwezigheid van geolocatiegegevens een nationaal veiligheidsrisico vormen.

Medisch gebruik

Bij mensen met overgewicht of obesitas zijn er aanwijzingen dat het gebruik van dit soort apparaten resulteert in minder gewichtsverlies in plaats van meer na 18 maanden gebruik. Er is echter opgemerkt dat de activity tracker die in deze studie wordt gebruikt een nu gestopte tracker is die op de bovenarm wordt gedragen, wat ongemakkelijk zou kunnen zijn, en slijtage-tijden van de tracker waren laag. Een andere studie waarin interventies van 8 weken en vier maanden follow-up van fysieke activiteitsmonitors werden vergeleken, een geleid programma voor gewichtsverlies, en beide vonden samen dat activiteitsbewaking en het programma voor gewichtsverlies gepaard gingen met vergelijkbare verbeteringen en beide gecombineerd werden geassocieerd met meer verbeteringen dan alleen. Het is onduidelijk of deze apparaten van invloed zijn op de hoeveelheid fysieke activiteit van kinderen.

Vergelijkbare artikelen

Deuren

6 jaar geleden 0

IPod

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.