De Chinese muur

De Chinese muur is één van de grootste wereld wonderen uit de geschiedenis. Het lijkt net op een draak die slaapt en ligt over de gehele breedte van. Het is een onderwerp waarover veel legendes over hebben geschreven.

Intro

De Chinese muur is één van de grootste wereld wonderen uit de geschiedenis. Het lijkt net op een draak die slaapt en ligt over de gehele breedte van de Chinese muur. Het is een onderwerp waarover veel legendes over hebben geschreven. Er zijn sommige mensen die beweren dat de Chinese muur het enigste is wat vanuit de ruimte gezien kan worden dat door mensen is gebouwd. Volgens speciale berekeningen is het materiaal dat is gebruikt voor de muur, genoeg om een kleine muur van 2,5 meter hoog en 1 meter dik, te bouwen rond de evenaar.

Hoe lang en hoe groot is de Chinese Muur?

De Chinese Muur is niet in zijn geheel ontdekt, daarom was de lengte niet goed gemeten en op de kaart gezet. Met lucht en satellietfoto’s was het natuurlijk veel gemakkelijker om de gehele Chinese Muur in het plaatje te zetten. De gehele Chinese Muur is 7 a 8 meter hoog, 6,5 meter breed en in het geheel is hij meer dan 6400 kilometer (in Chinese metingen: 12.000 Li, 1 Li is ongeveer een 500 meter). Een ander woord voor de Chinese Muur is ‘de muur van 10.000 Li’.

Hoe werd de muur gebouwd?

Elke dynastie gebruikte een andere methode om de Chinese Muur voor een deel te bouwen. In het Qin – dynastie werden er eerst wachttorens gebouwd, die wachttorens mochten niet te ver uit elkaar staan. Als de vijand dan 1 van de torens had bezet, kon het leger de bezette toren nog beschieten, als ze te ver uit elkaar stonden zou dit niet het geval zijn.
De arbeiders vulden de houten bouwwerken in de vorm van de muur met aarde en stampte deze met aarde stevig aan. Dan haalden ze het houten bouwwerk eraf en bleef er een stevige muur staan. In de Han – dynastie bouwden ze de muur met bakstenen. De bakstenen die gebruikt werden voor de muur werden met aarde opgevuld en hier ontstond de muur.

Hoe is de Chinese muur gebouwd?

De bouw techniek werd na elke dynastie steeds veranderd, niet dat de muur werd veranderd maar dat de techniek werd aangepast. In het Qin – dynastieën werd de laatste grote ontdekking gedaan. De Chinese muur is gemaakt van aangestampte aarde en bakstenen. Er werden vuurbakens neergezet op korte afstand van de muur. Dit deden ze omdat ze dan goed zicht hadden op de vijand. Wanneer er één vuur afgestoken werd moesten er wel 100 soldaten bij zijn, bij twee vuren werd dit aantal verhoogd naar 500 soldaten, bij drie vuren moesten dit meer als duizend soldaten zijn, voor vier vuren waren ongeveer 5.000 soldaten nodig en bij vijf vuren was dit aantal opgelopen tot wel 10.000 soldaten.
Na het ontdekken van buskruit werden er kanonschoten afgevuurd als waarschuwing naar de vijand. Als die miljoenen arbeiders niet hadden meegewerkt aan het bouwen van de Chinese muur. ‘het grootste kerkhof ter wereld’ zo wordt de bouw van de Chinese muur ook wel genoemd. Tijdens de bouw van de muur was er veel te weinig eten en drinken voor de armen arbeiders die aan de muur werkten, er wordt gezegd dat er wel een miljoen mensen zijn dood gegaan tijdens de bouw van de Chinese muur.
Misschien stelt u zich zelf nu de vraag waar alle lijken van die dode mensen naar toe zijn?
Er wordt gezegt dat de lijken van de dode arbeiders zijn mee gebouwd in de muur. De bouw van de Chinese muur kan beter beschreven worden als een verhaal van bloed zweet en tranen, niet als een verhaal over architectuur!

Het leven op de muur

Chinese keizers plaatsten hele garnizoenen langs de grenzen. De garnizoenen dienden in kleine groepjes en leefde in de wachttorens van de Chinese Muur. Hun werk bestond voornamelijk uit de wacht houden en het voorkomen van indringers die probeerde in te dringen. De soldaten waren uitgerust met een harnas, een helm en zware kruisbogen om vanaf de muur de indringers als dit nodig was te beschieten. Elke wachttoren had een vlag of een fakkel waarmee de soldaten signalen konden geven als de indringers in zicht waren. Sommige grenssoldaten werkten ook als plaatselijke agenten in een dorp, vooral langs de zijde route. Veel van de garnizoenen waren in staat om zichzelf te onderhouden door de nabij gelegen stukken grond wat ze ombouwden tot landbouwgrond. Hier verbouwden ze dan eten voor hun eigen onderhoud.

De muur voor toeristen

De meeste toeristen bezoeken de muur vanuit Peking. Je kunt de muur op die plaats op 4 plaatsen bezoeken. De meeste toeristen gaan naar Badaling, dat ligt ten Noord – Westen van Peking.
Sinds 1988 kun je ook het deel van de muur bij Mutianyu bezoeken. 130 km ten Noord – Oosten van Peking heb je een dubbele muur dat was om de indringers te misleiden. Als je goed naar de Chinese Muur kijkt kun je soms een stuk tekst vinden die de bouwvakkers van de muur hadden geschreven.

Vergelijkbare artikelen

Kerstballen

7 jaar geleden 0

China

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.