Bora Bora

Een bekende, prachtige droombestemming. Het eiland ligt in de stille oceaan tussen Australië en Zuid- Amerika. Het hoort samen met Tahiti en Moorea bij de bekendste eilanden van Polynesië. Haar roem is onwrikbaar. Bora Bora is een romantisch realiteit op een vulkanisch eiland.

Waar ligt Bora Bora

Bora Bora voelt misschien werelden weg, maar deze pracht van de Zuidzee is goed bereikbaar. Waar is Bora Bora precies? Het eiland ligt net ten noordwesten van Tahiti, op minder dan een uur rijden met het vliegtuig van Papeete. De luchthaven ligt op een klein, afgescheiden deel van het eiland dat bekend staat als Motu Mete. Bij aankomst wordt u begroet met een warme glimlach en geurige bloem lei en per boot naar uw Bora Bora resort gebracht, wat betekent dat u nauwelijks hoeft te wachten op uw eerste ontmoeting met de beroemde doorschijnende lagune van het eiland.

Uniek

Bora Bora is synoniem geworden aan bungalows over het water. Veel van deze weelderige drijvende villa’s hebben glazen vloeren die een venster bieden op het leven onder de lagune. Deze locatie is uniek in het feit dat de meeste Bora Bora ressorthotels zijn gebouwd op hun eigen kleine eiland, of motu, en bezoeken elders moeten per boot worden geregeld. Geen zorgen, u hoeft echter nauwelijks uw bungalow te verlaten, laat staan het resort. Van loungen op je eigen privéterras en roomservice ontvangen via kraanbalkon, tot een verjongende spa-behandeling, je zult de tijd doorbrengen in een rustige afzondering en weelderige luxe.

Zeilen

Bora Bora is de droom van een schipper – of het nu gaat om zeilboten, boten met glazen bodem, speedboten, kajaks, Jet Ski’s of meer, het eiland heeft het allemaal. Dus waarom zou je je lichaam geen pauze geven van al dat zwemmen en snorkelen, en in plaats daarvan de Bora Bora-wateren per boot verkennen? Tour pakketten kunnen aan elke reiziger worden aangepast en omvatten alles van een halve tot een hele dag en privé- of gedeelde excursies. En voor die sensatiezoekers kunnen diepzeevissen, snorkelen en dierenvoer aan de meeste routes worden toegevoegd. Sommige boottochten omvatten ook volledige maaltijden in het buitenland op het schip.

Mount Otemanu

Lagune Service, Moana Adventure Tours en Bora Bora Photo Lagoon zijn een paar touroperators die sterk aanbevolen worden door vroegere reizigers, die zeiden dat de gidsen geweldig waren en, natuurlijk, het eiland was adembenemend om te verkennen over zee. Velen genoten ook van het bezoeken van de verborgen lagunes en inhammen van het eiland, evenals het leren over de geschiedenis van het eiland. En als je van plan bent om een langere tour te maken, raden sommigen aan om een maaltijd mee te nemen, want als je eenmaal de kust verlaat, zit je vast op zee.
Houd er rekening mee dat de meeste tour bedrijven ophalen en wegbrengen van het hotel in de pakketprijs omvatten. Sommigen hebben ook centraal gelegen ontmoetingsplekken.
Mount Otemanu is een van de twee toppen van een uitgedoofde vulkaan in het midden van het eiland. Dit vulkanische overblijfsel dat 2.400 meter boven de lagune uitsteekt, zorgt voor een dramatisch foto- of adrenalineverend avontuur. In feite zeggen velen dat een reis naar Bora Bora niet compleet is zonder een bezoek aan de top van deze adembenemende berg. En wees niet bang, wandelen is niet jouw enige optie; je kunt op allerlei manieren genieten van Mount Otemanu.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Ierland

1 jaar geleden

Stedentrip Wenen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.