Bermuda driehoek

De Bermudadriehoek word gezien als een denkbeeldige driehoek tussen de Bermuda eilanden, Puerto Rico en Florida. Deze Bermudadriehoek staat voornamelijk bekend dat er vermoedelijk vliegtuigrampen, scheepsrampen en er verdwijningen zouden plaats vinden.

Er gaan al jaren lang verhalen rond dat er in de Bermudadriehoek rare dingen gebeuren. Er word door sommigen mensen beweerd dat er marsmannetjes rondvliegen of dat je in de Bermudadriehoek de poorten naar andere tijdperken of dimensies kan gaan. Al deze verhalen zijn natuurlijk nooit bewezen.

Wat een logische verklaring zou zijn maar wat ook niet bewezen is, is dat de meeste ongelukken gebeuren op de plekken waar het het drukst is. Het gebied waar de Bermudadriehoek ligt word vaak bevlogen door vliegtuigen. Dus zou dit een verklaring kunnen zijn. De Amerikaanse Marine denkt in ieder geval van niet. De Amerikanen erkennen deze driehoek niet. Er zijn genoeg dingen in de Bermudadriehoek gebeurd die verklaren dat er wel iets is. Columbus had ook al problemen toen hij zijn eerste ontdekkingsreis maakte in dit gebied. Hij merkte dat de stromingen in dit gebied gevaarlijk zijn en dat zijn kompas een vreemde afwijking had met het noorden.

Een passagiersvliegtuig vloog naar de Bermuda. Deze vlucht verliep rustig, totdat het vliegtuig plotseling loodrecht neerstortte en schoot bijna onmiddellijk weer omhoog. In het halfuur hierna werd het vliegtuig als een jojo op en neer gegooid. De romp van het vliegtuig kraakte door de harde klappen en de vleugelpunten bewogen een aantal meters op en neer. De turbulentie nam af, maar de bemanning kon een half uur lang geen contact krijgen met het vasteland van de VS. De deur van de cockpit stond nog open en de passagiers konden horen hoe de twee piloten contact zochten met het vaste land. Na een tijd hadden de piloten weer contact met het vasteland, en zo werd deze vlucht voortgezet.

Deze legende is begonnen op 5 december 1945. Vijf Amerikaanse bommenwerpers verdwenen op mysterieuze wijze tijdens een routine trainingsmissie. Deze verdwijning word ook wel Flight 19 genoemd. Er volgde een reddingsoperatie om ze terug te vinden, hierbij verdwenen nog eens 27 mensen en 6 vliegtuigen. Door deze mysterieuze verdwijningen heeft de Bermuda driehoek de naam “Duivelsdriehoek” gekregen.

Deze verdwijningen kunnen veroorzaakt worden door het weer, de onderwater topografie, de stroom, kompasafwijkingen en door methaangas. Dit zijn wetenschappelijke verklaringen.

Minder wetenschappelijke verklaringen zijn magnetische effecten en zogenaamde elektronische mist, buitenaardse wezens en Atlantis. Deze verklaringen zijn natuurlijk erg onlogisch.

Vergelijkbare artikelen

Arnica zalf

6 jaar geleden 0

Sterrenbeelden

7 jaar geleden 0

Vogels

8 jaar geleden 0

Only registered users can comment.