Baryonyx

Baryonyx

In de tijd van de dinosauriërs waren er heel veel verschillende soorten. Zo ook de baryonyx. De baryonyx was een bijzondere soort dino. Deze dino was namelijk een spinosauriër. Een spinosauriër is een dino dat loopt op 2 poten en ontzettend snel kan rennen. Ze hebben namelijk een lang bovenlichaam en een dun lichaam. De baryonyx was een grote spinosauriër. Deze dino was namelijk ongeveer 9 meter lang van kop tot staart. Dat is ongeveer even lang als 2 tot 3 auto’s achter elkaar. De dino is al meer dan 200 miljoen jaar uitgestorven. Een man uit Engeland heeft een linker duim klauw gevonden in een bos vlak bij Londen. Uiteindelijk werden er steeds meer botten en stoffelijke overschotten gevonden van de dino. De baryonyx was een jager. Dat kon je goed zien aan de schedel die de dino had. De schedel bestond uit een lange bek met daarin hele grote punt tanden en grote kaken. Ook zag je het aan de grote klauwen met scherpe punten. De baryonyx was een van de grootste spinosauriërs.

Voeding

De baryonyx was een vlees etende jager. Iemand die veel vlees eet noem je een carnivoor. De baryonyx was daarom een carnivoor. De dino had scherpe klauwen en grote punt tanden. Ook was de dino ontiegelijk snel. Hij kon wel een top snelheid halen van ongeveer 80 kilometer per uur. De dino kon makkelijk achter zijn prooi jagen om zo aan zijn vlees te komen. De baryonyx eet veel vlees maar kan ook goed overleven zonder vlees. De dino kan makkelijk 3 dagen zonder voedsel. Dat komt doordat hij reserve voedsel opslaat in zijn lichaam. De dino verbruikt veel energie op een dag. De dino eet veel vlees en drinkt water. Water was het enige in die tijd wat gedronken kon worden.

Algemene informatie

De baryonyx was een grote dino soort. Hij kan wel 9 tot 10 meter lang worden. Ook kunnen ze best zwaar worden. Ze worden ongeveer rond de 2 ton geschat. Dat is in verhouding met andere dino’s niet heel veel. Maar dat moet ook niet voor een dino die veel moet rennen. De dino legt eieren. Een vrouwtjes baryonyx legt eieren in haar nest. De dino lijkt enorm veel op de krokodil die nu bestaat. De huid was bijna het zelfde en de kaak postuur was identiek. Net als de krokodil had de baryonyx ook de snuit aan de boven en voorkant.

Stamboom

De baryonyx heeft een grote stamboom. Allereerst komt de spinosauridae. Dat is de hoofsoort waarin de dino’s worden onderverdeeld. De spinosauridae kan worden onderverdeeld in 2 verschillende groepen. Groep 1 is de Baryonychinae. Groep 2 is de Spinosaraurinae. Per groep zijn er nog 3 verschillende soorten. Onder de spinosaurinae’s zijn er de : Irritator, de Siamosaurus en de Spinosaurus. De Baryonychinae kunnen worden onderverdeeld in : Christatusaurus, suchomimus en de baryonyx. De baryonyx en de Irritator lijken super veel op elkaar. Toch zijn ze verschillend aan elkaar. Ze zien er net iets anders uit van elkaar en de baryonyx kan ook wat harder rennen.

Vergelijkbare artikelen

Tales of Zestiria

4 jaar geleden 0

Star Citizen

4 jaar geleden 0

Sfeerhaard

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.