De Xbox 360

Wat?

De Xbox 360 is de tweede videogameconsole die is uitgegeven door Microsoft, na de Xbox van 2001. De Xbx 360 concurreert met de Nintendo Wii en Sony PlayStation 3. Alle drie worden “next-generation” of “seventh generation” consoles genoemd. De Xbox 360 werd officieel onthuld op MTV op 12 mei 2005. De opvolger van de Xbox 360, de Xbox One, werd aangekondigd op 21 mei 2013. Hoewel de Xbox One werd uitgebracht op 22 november 2013, blijft de Xbox 360 doorgaan om verkocht te worden.

Wanneer?

De Xbox 360 is op 22 november 2005 in Europa en Canada in de Verenigde Staten en Canada op 2 december 2005 in Japan en op 10 december 2005 in Japan geïntroduceerd. Later is de Xbox 360 gelanceerd in Maleisië, Mexico, Colombia, Zuid-Korea, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Chili, India, Brazilië, Polen, Tsjechië en Rusland. Toen de console voor het eerst werd uitgebracht in Noord-Amerika, was de vraag groter dan het aanbod en was de console bij veel winkels uitverkocht. Veel mensen verkochten de console op eBay voor hogere prijzen en pas in het begin van 2006 werd de Xbox 360 weer meer beschikbaar in.

Ontwikkeling

Voordat Microsoft de echte naam van de console onthulde, werd dit de Xbox 2, Xenon, Xbox Next, Next Box en andere namen Genoemd. Tijdens de ontwikkeling zei Microsoft dat het het  high definition tijdperk zou lanceren voor videogameconsoles, met veelbelovende beelden (uiterlijk) die er beter en veel reëler uit zouden zien. De Xbox 360 gebruikt standaard dvd’s om games en andere media te spelen.

Vrijheid/software

De Xbox 360 is een multimediaconsole. Het kan muziek en video’s afspelen die worden gestreamed of gedownload van een computer. Het kan ook dvd’s en hddvd’s afspelen als een hddvd drive is aangesloten. De Xbox 360 speelt games op een schijf of op de harde schijf. Er zijn heel veel games voor de Xbox 360.

Accessoires

Een aantal accessoires kan worden gekocht voor de Xbox 360. Deze omvatten zowel bekabelde als draadloze controllers, aangepaste face plates die de voorkant van de console bedekken, headsets om te chatten terwijl ze online zijn, een webcam, een stuur voor racegames en diverse andere accessoires. Kinect is een belangrijk accessoire dat Microsoft plant voor de Xbox 360. Het is een nieuwe manier om games te besturen zonder controller. Kinect wordt ontwikkeld en kan eind 2010 in de winkels liggen. Het heeft al vele prijzen gewonnen. Toen het voor het eerst werd gemaakt, heette het Project Natal.

Problemen

De wite Arcade-console breekt veel. Wanneer dit gebeurt, verschijnt de zogeheten “red ring of death” drie van de vier waarschuwingslichten rondom de aan en uit knop op de console knipperen rood. De rode ring of death laat zien dat er een hardware probleem is, wat meestal betekent dat de console niet meer werkt. Op latere modellen (bijvoorbeeld op de Xbox 360 S) laten deze drie lampjes zien dat er een probleem met oververhitting is.

Vergelijkbare artikelen

Computer problemen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.