Wat is een sloopauto?

Er kunnen in veel verschillende omstandigheden gesproken worden van sloopauto’s. het meeste voorkomende geval is dat de auto te maken heeft gehad met een ongeval , waardoor de auto aanzienlijk veel materiele schades heeft. De auto krijgt een sloopauto stempel als , het herstellen van de auto schade duurder uitkomt dan het kopen van een soortgelijke nieuwe auto. Dus uiteindelijk word de autowaarde bepaald door de bruikbare onderdelen van de sloopauto. Sloopauto’s zijn niet bedoeld om op snelwegen of een openbare wegen te kunnen rijden. Als toch wel het herstellen van de voertuig nog gunstiger uitkomt word de voertuig dan een schadeauto genoemd. Als de auto niet gewild is word de auto ook een sloopauto genoemd. Hier kan sprake van zijn als je de auto wilt verkopen ,maar niemand wilt je auto kopen. Dan is de laatste uitweg om je auto naar een autosloperij te brengen.

Hoeveel zijn sloopauto’s waard?

Om de waarde van je auto is afhankelijk van variërende factoren. De autosloperij kijkt naar sloopauto en daarbij kijken ze naar de carrosserie. Daarna word er een aantal controles uitgevoerd , dit doen ze om te controleren in welke staat de auto onderdelen zijn. Hierna checken ze welke onderdelen ze kunnen gebruiken. Als hiervan sprake is krijg je een vergoeding. Ook speelt de kilometerstand en de leeftijd van de auto en daarnaast de auto model ook een rol. Dus hoe en wat varieert per auto , de sloperij berekend de waarde van je auto.Prijzen voor oude ijzer.
je kunt de oud ijzer verkopen van je sloopauto , dit word de schrootprijs genoemd. Per kilogram ontvang je €0.17 euro . als de auto een ijzer van 1000 kg heeft krijg je ongeveer rond de €170 euro. Zelf kun je minder ervan ontvangen doordat, er nog kosten komen zoals de auto ophalen en slopen.

De onderdelen van je sloopauto’s.

Naast dat je geld kunt krijgen van de oud-ijzer kun je ook de onderdelen verkopen. Over het algemeen zijn sloopauto’s oude auto’s , dus het is logisch dat de onderdelen ook minder waard zijn. Mocht de auto jonger zijn dan 12 jaar en je die zou willen laten slopen zijn de auto-onderdelen meer waard. Hier kun je ook opletten bij het verkopen van je sloopauto. Als je niet lang geleden een onderdeel hebt vervangt van je auto kun je dit doorgeven aan de sloperij zodat de waarde van de auto stijgt.

Het model en merk van je sloopauto.

Tot slot is het merk en model erg belangrijk van je sloopauto. Er zijn veel sloopbedrijven die zeer uitsluitend naar het zoeken zijn van bepaalde auto merken en modellen. Daarbij zijn er ook autosloperijen die alle auto merken en modellen komen ophalen. Juist zijn niet bekende auto modellen erg interessant voor sloopbedrijven aangezien ze niet alle onderdelen in hun voorraad hebben. je kunt altijd rekenen op een vergoeding van €60 tot €110 euro. Het kan ook zo zijn dat je auto kosteloos word opgehaald dus hier hoef je dan geen extra kosten aan te betalen.

Vergelijkbare artikelen

Vignet Oostenrijk

5 jaar geleden 0

Vespa’s

6 jaar geleden 0

Vignet Zwitserland

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.