Ouderen zorg

De hoeveelheid aan ouderen zorg neemt met de jaren toe door de vergrijzing in het land. Veel ouderen komen door ouderdom en problematieken lichaams verschijnselen in aanraking met thuis zorg. De hoeveelheid aan thuiszorg hulp wordt met de jaren minderen vanwege het feit dat de overheid op de zorgsector wilt te bezuinigen. Echter is het zo dat mensen steeds ouder worden maar dit betekent ook dat ouderen langer verzorgd zouden moeten worden. Veel ouderen willen door hun belemmeringen geen dingen meer ondernemen wat dus angst veroorzaakt wat dus leidt tot depressie. Depressies zijn echter moeilijker te behandelen dan ouderdoms kwaaltjes. Een van de voordelen van verzorgingshuizen is dat In verzorgingstehuizen hebben ouderen echter nog contact met andere wat depressie en eenzaamheid vermindert.

Een ander alternatief is om eenzaamheid en verveling te verminderen is een dagbesteding. Een dagbesteding is voor ouderen die weinig tot geen sociaal contact hebben in het dagelijk leven. Door een dagbesteding krijgen zij het gevoel dat ze onderdeel zijn van de maatschappij. Een dagbesteding is heel divers en praktiseert diverse activiteiten met de ouderen. Door tijd door te brengen op een dagbesteding hebben ouderen minder behoefte aan mantelzorg aangezien zij omringt zijn met mensen die te hulp kunnen staan. 

naast al deze zorg is er ook speciale zorg voor mensen met dementie, dementie is een ziekte waarbij mensen lijden aan geheugenverlies. Dit kan soms zo erg worden dat ze hun dierbare niet meer herkennen. Mensen met dementie hebben een gestructureerde vorm van zorg nodig om hun tot comfort te brengen. Zij hebben geen behoefte aan diversiteit want dit alles zorgt voor agressie en verwarring.

Veel verzorgingstehuizen worden momenteel overladen met een hoeveelheid aan oudere wat momenteel veel onrust veroorzaakt. Er worden steeds meer beelden vrijgegeven waarop te zien is waar verzorgsters verontrustend en gewelddadige acties ondernemen met de verzorgende. Dit leidt tot veel onrust en is zeer verontrustend voor familieleden en omstanders. 

Tegenwoordig is ouderenzorg een luxe. De meeste ouderen kunnen hun zorg niet bekostigen en hebben daarom veel moeite met huishoudelijke klusjes. Kinderen, kleinkinderen en bekende proberen tegenwoordig een steentje bij te dragen. Dit alles gaat met veel moeite vanwege de drukke schema’s van de omstanders.

In gevallen van letsel en ernstige ziektes is er sprake thuiszorg die assisteert bij het wassen van de verzorgende en het helpen bij de inname van medicatie en andere moeilijkheden. 

Er zijn verschillende vormen van zorg. Mantelzorg, regulier thuis zorg en particulier thuiszorg. Mantelzorg is zoals als eerder benoemd is wanneer een familielid vrijwillig komt helpen. Regulier thuiszorg kan aangeboden worden op diverse manieren, dit kan zijn in de vorm van het dienen van medicatie en/of huishoudelijke hulp. Particulieren zorg is wanneer u de touwtjes zelf in handen houd, dit betekent dat de verzorgende zelf kan aangeven hoe vaak hij/zij wilt dat de zorg wordt toegediend. Dit kan dus ook betekenen dat u 24 uur per dag een verzorg(st)er voor u klaar staat. In het geval van particuliere zorgt kan dit altijd toegepast worden in een verzorgingshuis of thuis.

De Kleine Ontmoeting

Vergelijkbare artikelen

Psychologie

7 jaar geleden 0

Fitness

6 jaar geleden 0

Tinder

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.