Alles over India

Bovenaan de Indiase vlag staat de kleur saffraan voor moed. Het wit op de Indiase vlag staat natuurlijk voor vrede, als laatste staat het groen onderaan de vlag voor voortvarendheid. De Indiase vlag is gemaakt door een vrijheidsstrijder beken onder de naam Pingali Venkayya, deze vlag werd als eerst aangenomen als nationale vlag van India in 1947.

GESCHIEDENIS

Toen er aan het begin van de 20 ste eeuw steeds meer mensen vonden dat dat India onafhankelijker van het Verenigd Koninkrijk moest worden werd de drang bij het volk voor een eigen nationale vlag steeds groter. De eerste driekleurige vlag werd voorgesteld als vlag van India was de Calcutta vlag, deze werd in 1906 tijdens een protestbijeenkomst in de gelijknamige stad Calcutta gepresenteerd. De kleuren van deze vlag waren van boven naar beneden; oranje, geel en groen. In de bovenste oranje strook staan acht witte lotusbloemen en in de onderste baan een zon en een halve maan.

HOOFDSTAD INDIA

New Delhi is de hoofdstad van India en heeft meer inwoners dan heel Nederland. Het is een megastad met meerdere nationaliteiten. New Delhi is een van de grootste steden van de wereld met de meeste inwoners. India heeft een warm China klimaat, dit houdt in dat de winters droog zijn en in de zomer er veel regen kan vallen. In de stad leeft het Hindoeïsme en het Boeddhisme, er staan veel kerken in de stad waar veel mensen heen gaan en er zijn ook veel tempels. New Delhi heeft een aparte president genaamd Rajputs. Doordat er ruim 20 miljoenen mensen in de stad wonen zijn er veel meningen over de president. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

AANTAL INWONERS

In New Delhi wonen ruim 20 miljoen mensen, dit heeft veel invloed op de stad. Er moeten veel huizen worden gebouwd en iedereen moet komen aan zijn voorzieningen. Niet iedereen wordt daar voorzien van en dus is er ook een hoop armoede door de zovele inwoners. Doordat er ook zoveel inwoners zijn, zijn er ook andere wetten. Inmiddels heeft New Delhi al 27 miljoen inwoners en stijgt het aantal snel. In de stad leeft het Hindoeïsme en het Boeddhisme, er staan veel kerken in de stad waar veel mensen heen gaan en er zijn ook veel tempels. Door het klimaat valt er veel regen, hierdoor is het wel kwetsbaar dat er zoveel inwoners wonen en er zijn ook al een aantal mensen overleden aan watersnoodrampen.

WEER EN KLIMAAT

India heeft een warm China klimaat, dit houdt in dat de winters droog zijn en in de zomer er veel regen kan vallen. In New Delhi is vaak last van wateroverlast. Het kan in een korte tijd een hoop mm regen vallen. In de maanden: Juli, Augustus en September is er de meeste kans op regen en valt er ook de meeste regen. In December, Januari en Februari is er de minste kans op zon, maar er kan nog steeds zon schijnen. In Maart, April, Mei, Juni, Juli en Augustus is er de meeste kans op zon, omdat deze maanden ook in de zomertijd van India zijn en het er erg warm kan zijn. Deze cijfers zijn onderzocht door wetenschappers met veel ervaring. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

GESCHIEDENIS

New Delhi bestaat uit verschillende stukken en delen. Een eeuw geleden was New Delhi niet de hoofdstad van India, sinds 1922 is het de hoofdstad geworden van India. New Delhi heeft een aparte president genaamd Rajputs. Doordat er ruim 20 miljoenen mensen in de stad wonen zijn er veel meningen over de president. Vroeger was een deel van de stad in Britse handen en hebben er een tijdje geregeerd. De stad had toen ook een andere naam, toen de Britten regeerden had India een andere naam. Het land heette toen namelijk Brits Indië en had toen ook een andere regering. New Delhi had vroeger een andere naam het heette namelijk Brits-Indië en er hadden toen veel Britten de macht daar.

VISUM INDIA

De ambassade van India verwacht dat je pasfoto’s bij je hebt of ze opstuurt. Visum centrale is een bedrijf dat voor India werkt hun kunnen er voor zorgen dat je pasfoto’s volgens de richtlijnen worden gemaakt. Om een visum aan te vragen heb je namelijk zeker een goeie pasfoto nodig. Wanneer u 2 kleurenpasfoto’s heeft met een witte achtergrond en een goeie foto kunt u deze ook gebruiken om aan visum centrale te geven. Op de foto mag het gezicht niet via de zijkant zijn gefotografeerd en op de foto moet je neutraal kijken. Er mag geen hoofdbedekking op de foto aanwezig zijn, alleen om religieuze reden. De pasfoto moet goed verzorgd zijn en er mogen geen schrammen of vlekken op zitten. Een E-visum kunt u aanvragen. Dit is een elektronische (digitale) visum.

PASPOORT

Een paspoort heb je natuurlijk ook nodig om een visum aan te vragen. Wanneer je een visum voor 3 maanden aanvraagt moet het paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn. En wanneer je het visum voor 6 maanden wilt hebben, dan moet het paspoort 9 maanden geldig zijn. In het paspoort mag geen inhoud zitten wat er niet thuis hoort. Het paspoort moet er ook schoon en verzorgd uitzien, wanneer je het visum aanvraagt. Het paspoort moet ook goed leesbaar zijn en er moet een duidelijke foto in zitten waar op te zien is dat jij de persoon bent van het paspoort. Het paspoort mag ook geen hoesjes om zich heen hebben, wanneer je het visum in India aanvraagt. Wanneer u zich aan deze eisen heeft voltooid, dan bent u klaar met het paspoort.

visum india

UITNODIGING BEDRIJF

Wanneer je een visum aanvraagt om een bedrijf te bezoeken of een tijdje voor een bedrijf te werken, dan moet je een uitnodiging van het bedrijf bij je hebben. Het bedrijf moet op papier hebben geschreven dat je het bedrijf komt bezoeken en daarvoor een visum nodig hebt. Het bedrijf moet ook exact de juiste gegevens hebben als op het visum formulier. Ook moet er op het formulier de paspoortgegevens van de aanvrager staan. De locatie van het bedrijf die de aanvrager gaat bezoeken moet vermeld zijn in de uitnodiging. Degene die het formulier moet ook aangeven welke functie en welke taken die uitvoert in het bedrijf. Wanner dit allemaal in de uitnodiging staat kan het worden aangenomen.

SPOEDAANVRAAG

Wanneer je een spoedaanvraag van het visum wilt hebben, dan moet je een Engelstalige verklaring geven waarom je dit wilt en het ook goed uitleggen. De verklaring moet hierbij op bedrijfspapier geschreven zijn. Het moet zeker ondertekend zijn door de aanvrager en de informatie van de aanvrager moet ook kloppen. En de spoedaanvraag moet volledig zijn opgesteld door de aanvrager zelf. De spoedaanvraag moet goed geadresseerd zijn aan de Indiaanse ambassade. De datum van de spoedaanvraag moet beschreven zijn en het adres van de plek waar het is aangevraagd. Er moet duidelijk worden aangegeven wanneer en waarom de aanvrager een spoedaanvraag wilt, wanneer de aanvrager alleen de datum noteert is dit niet voldoende. De spoedaanvraag mag ook nog geen kopie zijn het origineel moet aangetoond worden en geen kopie ervan.

KAART INDIA

India ligt in het werelddeel Azië en grenst aan het megaland China, Pakistan, Bangladesh en Nepal. India ligt ook aan de Arabische zee en de golf van Bengalen. India is een groot land en heeft een mooie ligging als land. Sri Lanka is een eiland wat helemaal onder India ligt, maar is een apart land. India is geen moeilijk land om te vinden er zijn veel grote steden. De hoofdstad van India is New Delhi en hier naartoe lijden veel wegen en wonen ook een hoop mensen.

GESCHIEDENIS INDIA

India is het land met het op 1 na meeste inwonersaantal in de wereld. China heeft de meeste inwoners. India heeft ruim 1 miljard inwoners. Een deel van het reusachtig grote gebergte de Himalaya ligt in India, dit deel ligt in het noorden. India staat bekend om zijn Boeddhisme en Hindoeïsme en heeft hier veel invloed op gehad in geheel Azië. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. India dreef vroeger veel handel en was er al snel bij met handelen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

LANDKAART VAN INDIA

India ligt in het werelddeel Azië en grenst aan het megaland China, Pakistan, Bangladesh en Nepal. India ligt ook aan de Arabische zee en de golf van Bengalen. India is een groot land en heeft een mooie ligging als land. Sri Lanka is een eiland wat helemaal onder India ligt, maar is een apart land. Op de landkaart kun je zien dat India veel grote steden heeft en ook verschillende provincies. Je ziet ook op de kaart dat er bergen in India liggen en een aantal hoogteverschillen zijn. New Delhi is de hoofdstad van India en op de kaart kun je zien dat er veel wegen die naar de stad gaan. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

kaart india

CULTUUR INDIA

India is het land met het op 1 na meeste inwonersaantal in de wereld. China heeft de meeste inwoners. India heeft ruim 1 miljard inwoners. Een deel van het reusachtig grote gebergte de Himalaya ligt in India, dit deel ligt in het noorden. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. In India zijn een hoop culturen die er plaatsvinden, je hebt het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

WEER EN KLIMAAT

Op dit moment is het in India mooi weer het is 23 graden en onbewolkt, morgen zou het hetzelfde weer zijn. India is een heel groot land en heeft dus ook verschillende soorten klimaat. In Nepal val jaarlijks gemiddeld zo’n 3040 mm water, dit is enorm veel en er zijn daar dus ook vaak wateroverstromingen. In India liggen ook een aantal grote rivieren die door het land lopen. Deze rivieren zijn vaak overstroomd en in het land zijn al een aantal rampen plaatsgevonden door teveel regen. Het Noorden en het zuiden verschillen erg ik cultuur en klimaat.

RONDREIS INDIA

TOP 7 BESTEMMINGEN

1. MANALI NAAR LEH HIGHWAY:

De schoonheid van een road trip van Manali naar Leh kan niet in woorden worden vastgelegd. Herinner je Kareena Kapoor die danst op “Yeh Ishq Hai” van Jab We Met?Zou het niet leuk zijn om die weg in al zijn besneeuwde glorie op een open jeep of een kogel te varen? Ah! Zo mooi!

2. MUMBAI NAAR PUNE EXPRESSWAY:

Een eenvoudig weekendje weg van Pune / Mumbai, een road trip naar Lonavala is iets dat bijna alle omwonenden zullen bezweren. Vergeet niet om ‘chikki’ in Lonavala te proeven. De pittoreske omgeving en weelderig groen gebladerte zijn geweldig om die zenuwachtige zenuwen te kalmeren. Dus als u in de regio bent en van plan bent om een road trip te doen, zoek dan niet verder. Plaats de medaille op het pedaal en ga aan de slag!

rondreis india

3. VISAKHAPATNAM NAAR ARAKU-VALLEI:

Het sierlijke huwelijk van de Baai van Bengalen en de Oost-Ghats in Visakhapatnam zijn een lust voor het oog. Elke eerste bezoeker van de stad wordt meegenomen door de ongerepte schoonheid van deze unie in de stad. Wanneer dezelfde reiziger een reis naar Araku maakt, is hij compleet onder de indruk van de schoonheid van de weg. De krullende wegen, de zachte hoogte en de zoete rust van de heuvels maken het tot een geweldige roadtrip in Zuid-India en zullen voor altijd een permanente plaats in je hart etsen.

4. SHIMLA NAAR MANALI VIA MANDI:

Clichés, als het gaat om het kiezen van een reisbestemming, mag nooit worden bestuurd! De Shimla-Manali road trip, met de rivier de Beas langszij sjokkende, is een prachtige road trip om te ontspannen en tot rust te komen in India. Neem een pauze van en speel in het ijskoude water van de rivier. Niets zegt dat Himachal vakantie graag in het water speelt tijdens de rit tussen Shimla en Manali!

5. CHENNAI NAAR PONDICHERRY LANGS DE OOSTKUSTWEG:

Dit is een van de mooiste wegen om met een cruiser-motor te reizen. Chetan Bhagat schreef erover, en terecht. De zee aan de ene kant van de weg is een lust voor het oog als de dag groeit. De veranderende reflecties van de zon op het water als de dag vordert maakt het mooiste weg rond Chennai en waarschijnlijk India laat je voelen voldaan tevreden. Wees voorbereid op veel fotografie-sessies terwijl je onderweg bent!

6. GUWAHATI NAAR TAWANG

Twee absolute essentials van Noordoost en een reis, net als zijn twee kanten – uitdagend, maar verspreid over een buitengewoon mooi terrein. Een paar stops tussendoor, en je zou het makkelijker moeten kunnen doen.

7. PURI TO KONARK OP DE NH-203:

Terwijl de schilderachtige wegen in Orissa de meeste oostelijke staten van India heel erg zouden schande maken, is de Puri-Konark-snelweg een van die prachtige wegen om fotografie te doen die, wanneer ze worden ondernomen, je zal dwingen de batterij leeg te laten lopen op je camera. De overkapping gevormd door de bomen aan weerszijden van de weg, de zachte mistige bries en de overduidelijke idyllische schoonheid zullen u betoveren, nu en voor altijd!

Vergelijkbare artikelen

Stedentrip Wenen

6 jaar geleden 0

Italië

5 jaar geleden 0

Valencia

6 jaar geleden 0