Pompoen recepten

Pompoensoep is een eenvoudige soep die je in ongeveer 2 uur bereid. Je hebt er weinig werk aan, het is vooral een kwestie van wachten. Vind je de smaak van enkel pompoen eenzijdig? Dan kun je aan de pompoensoep ook nog andere groenten toevoegen, op deze manier kun je alle kanten op wat betreft de smaak.


Bereidingstijd: 2 uur
Per 4 personen: -+


Ingrediënten

1 grote pompoen
750 ml groente- of kippenbouillon
150 ml Slagroom
Nootmuskaat
Salie
Peper en zout
Zure room


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Snijd de pompoen in kleine stukjes, haal de zaadjes uit de pompoen en verwijder de schil.
  3. Gaar de stukken pompoen tot je ze zacht ziet worden in de oven, dit duurt ongeveer driekwartier.
  4. Haal de pompoen uit de oven en laat de pompoen afkoelen.
  5. Stop de pompoen in de keukenmachine of in een kom als je de staafmixer gaat gebruiken. Voeg de kippen- of groentebouillon toe en de pompoen, vervolgens pureer je dit met de staafmixer of keukenmachine.
  6. De slagroom, een klein beetje nootmuskaat, salie, peper en zout voeg je toe.
  7. Breng de pompoensoep aan de kook en voeg bij het serveren een schepje zure room toe als versiering en voor de smaak.

Deze heerlijke ovenschotel, combineert smaken op een unieke wijze. Pompoen en spek gaan van nature uitstekend samen, maar de ui, feta en rode biet maken deze ovenschotel tot een totaal ander gerecht dan wat je gewend bent. De zoute smaak van de spek en de feta, in combinatie met het zoete van de pompoen, geven absoluut verdieping aan dit gerecht.


Bereidingstijd: 60 minuten
Per 4 personen:-+


Ingrediënten

300 Gram pompoen
1 Grote rode biet
1 Grote ui
300 Gram aardappelen
150 Gram spekblokjes
125 Gram Feta
100 Gram knolselderij
Rozemarijn
Peper en zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden om de pompoen gebruiksklaar te maken en in stukken te snijden.
  3. Maak de knolselderij en rode biet schoon en snijd ze in stukken die zo groot zijn als de stukken pompoen.
  4. Schrob de aardappelen en snijd ook deze in even grote stukken als de rode biet, de knolselderij en pompoen.
  5. Snijd de ui in gelijke schijven.
  6. Meng alle gesneden groenten in een schaal en voeg er peper, zout en rozemarijn aan toe om het geheel op smaak te brengen.
  7. Meng ook de spekreepjes door de groenten en besprenkel het geheel met olijfolie in een ovenschaal.
  8. Stop ovenschaal met groenten en spek in de voorverwarmde oven en laat de schaal een half uur garen.
  9. Haal de schaal uit de oven en verdeel de feta over de groenten en speekreepjes, laat de ovenschaal een kwartier verder garen en vervolgens is de ovenschotel klaar.

Pompoen en feta is een uitstekende combinatie en ook in dit gerecht wordt dat weer bewezen. Deze pastasalade met pompoen en feta is een ware traktatie, je kunt hem eten als lunch of hoofdmaaltijd.


Bereidingstijd: 60 minuten
Per 4 personen:-+


Ingrediënten

800 Gram pompoen
Olijfolie
50 Gram boter
2 Rode uien
1 Handje pijnboompitten
3 Lente uien
Verse salie
500 Gram Fusilli
100 Gram spinazie
200 Gram Nootmuskaat
Peper en zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. De pompoen en rode ui leg je op een bakplaat, laat de groenten voor 40 minuten garen.
  3. Bak de salie in de olie met boter, voor ongeveer een minuut. De salie mag je vervolgens apart leggen.
  4. Kook de fusilli gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking, laat de fusilli afkoelen als het gaar is.
  5. Stop de verschillende ingrediënten in een pan en meng ze. Naar smaak voeg je vervolgens peper en zout aan de pastasalade toe. Eetsmakelijk!

Vergelijkbare artikelen

Uiteten

5 jaar geleden 0