Alles over Thailand

HET VERHAAL ACHTER DE THAISE VLAG

hailand heeft een vlag met vijf strepen die horizontaal lopen in de kleuren rood wit en blauw. De middelste blauwen strook is twee keer zo breed als de rest van de stroken. De kleuren van de vlag symboliseren de godsdienst de natie en de koning. De vlag werd op de 28ate dag van september in het jaar 1917 officieel in gebruik werd genomen en kreeg de naam Thong Trairong wat drie deel kleurige vlag betekent. De Thaise vlag lijkt erg op die van Costa Rica alleen heeft Costa Rica de banen omgedraaid zo dat er geen verwarring kan ontstaan ook plaats Costa Rica vaak het wapenschild op de vlag.

HISTORISCHE VLAGGEN

Thailand heeft een reeks aan vlaggen gehad in de loop van het bestaan. De eerste waarschijnlijk gebruikte vlag werd was de helemaal rode vlag die in die door koning Narai is ingevoerd. De vlag had de naam Siam. Later werden er volgens velen een aantal symbolen op de roodkleurige vlag geplaatst. Het eerste witte vorm die erop kwam was een wiel (dit was een boeddhistisch symbool dat nu op de Indiaanse vlag afgebeeld staat) daarna werd er een witte cirkel met in het midden een zon of olifant. En later werd alleen de rode vlag met de olifant gebruikt. Het gebruik van deze vlaggen is echter nooit officieel volgens de wet geweest. De eerste officiële vlag van Thailand die in gebruik werd genomen werd was in 1855. De vlag werd door koning Rama IV officieel in gebruik genomen. De vlag liet een olifant met een witte kleur op een roodkleurige achtergrond zien.

In 1916 werd de vlag vervangen voor de vlag die ze nu hebben alleen waren de strepen rood wit rood wit en was er nog geen blauwe band in het midden. Het verhaal gaat dat tijdens een overstroming koning Rama IV de vlag met de olifant ondersteboven zag liggen en dit als een belediging zag. Hierdoor voelde hij zich genoodzaakt om een nieuwe vlag te maken. De vlag die in 1916 aangenomen werd veranderde in 1917 alweer de rode band in het midden werd vervangen door een blauwe band. Volgens verschillende mensen gebeurde dit vanwege, blauw de kleur voor vrijdag stond en koning Rama IV op een vrijdag geboren was. Andere zeggen dat de kleur uit solidariteit ingevoerd is met de eerste wereldoorlog en de geallieerden.

BEVOLKING THAILAND

Het inwoner aantal van Thailand is ongeveer 66 miljoen. De bevolking is ongelijk matig over het land verdeeld. Het centrale deel en de schiereilanden hebben een dichte bevolking en het noordelijk deel een minder dichte bevolking. De Thaise bevolking bestaat voor 90 procent uit Thai. Verder leven er veel chinezen die zich hebben vermengd met het Thaise volk. De chinezen zijn er belangrijk voor de Thaise samenleving, omdat zij zich gespecialiseerd hebben als handelaren. De Thai trok met groepen vanuit Zuid-China naar het huidige Thailand. Ze werden later een dominante bevolking die een aantal rijken oprichten. Een typische Thai heeft een lichtbruine huid en zwart sluik haar. Het is in Thailand belangrijk dat de bevolking zich hoffelijk gedraagt in innemend over komt. Het land beschikt over een groot aanpassingsvermogen dat is vooral te zien in het economische en culturele deel van Thailand. Het volk dat in de bergen van Thailand woont is er belangrijk, omdat zij behoren tot de toeristische attracties van het land. Ze leiden mensen rond door de bergen en laten de mooie omgeving zien. Er word vaak minachtend gedaan over de bergbevolking en ze worden zelfs onbeschaafde slaaf genoemd. Omdat ze geen Thaise staatsburgerschap hebben kunnen ze van hun grond verdreven worden.

LANDSCHAP

In Thailand heb je een aantal bossen. Er is veel verschil in de bostypes in het noorden van thailand is een bostype waar de bossen vooral bomen hebben die hun blad verliezen. In de rest van het land is dat niet het geval. Dit komt vooral door het klimaat verschil en de bergachtige gebieden. De hoogste berg van Thailand is de Doi Inthanon deze is 2590 meter hoog. Er lopen veel rivieren in Thailand deze stromen naar de vruchtbare gebieden. In het noordoosten bevind zich een droog gebied. Hierdoor is veel grond onvruchtbaar en ziet het er schraal uit. Dit gebied word ook wel de huilende Vlakte genoemd. Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka. Dit deel bestaat uit een bergketen met tropische regenwouden en een warm klimaat. Voor de kust van Thailand liggen honderden eilandjes die ieder een eigen geschiedenis hebben.

HET NACHTLEVEN

De hoofdstad van Thailand is Bangkok, deze stad ligt midden in Thailand en is tevens de grootste stad van Thailand met ruim 8,2 miljoen inwoners. Bangkok heeft een oppervlakte van 1568,7 km².

Rond het jaar 2000 stond Thailand bekend als een van de beste landen waar je uit kunt gaan wereldwijd, dit kwam altijd omdat het aanbod er enorm is en er voor iedereen wel wat is. Er zijn bijvoorbeeld erg veel discotheken, restaurants en gezellige barretjes waar een gezellig drankje kan worden gedaan. Eigenlijk was er een wet die alle uitgaansgelegenheden verplichtte om 2 uur te gaan sluiten, dit werd echter een soort vang gedoogd waardoor de meeste uitgaansgelegenheden 24/7 open zijn. De Thaise bevolking staat er echter ook om bekend dat hun leven onder het motto dat het leven een groot feest moet zijn, dit hielp ook wel mee aan het gedoogbeleid. Deze situatie veranderde compleet toen de minister van binnenlandse zaken genaamd Purichai Piumsombun en een partij genaamd Thai Rak Thai vonden dat er te veel werd uitgegaan en te weinig werd gewerkt. Sindsdien is dan ook de sluitingstijdwet aangehouden. Een ander punt waar de Thai Rak Thai partij graag meer aandacht aan wou besteden waren de toeristen die kwamen voor het uitgaansleven. Het zou een slechte invloed hebben op de jeugd en er zouden alleen maar meer problemen ontstaan. De partij wou dus uiteindelijk alleen nog maar toeristen die kwamen voor de cultuur, zaken of voor de winkels. Deze plannen zijn daarentegen amper doorgevoerd zo is er in de late nog genoeg te beleven en is er nog steeds voor iedereen wat te doen.

DE HUIDIGE PROBLEMEN VAN DE STAD

Een van de belangrijkere problemen waar de stad is de vervuiling van de lucht, de vele files en verkeersopstoppingen worden hiervoor aangewezen als de oorzaak. Ook zijn er enorm veel voertuigen die erg onzuinig zijn en veel vuile stoffen uitlaten zoals tuktuks. De overheid heeft hiervoor dan ook maatregelen, zo stimuleren ze het gebruik van elektrische tuktuks. Ook hebben ze hooggelegen snelwegen gebouwd en skytrains, deze hebben het probleem al wel enigszins verlicht. Bangkok, dat oorspronkelijk gebouwd is op een moeras lijdt al jaren aan verzakking. De reden van de verzakking is dat al het drinkbare water wordt opgepompt omdat er anders niet genoeg drinkwater is. Op het moment is het verplicht om drinkwater in de grond te pompen, dit moet ondrinkbaar water zijn.

DE WEGEN EN HET OPENBAAR VERVOER

Transport over water was jarenlang de belangrijkste middel van vervoer in Bangkok, dit komt omdat Bangkok is gebouwd op de oevers van een rivier. Bangkok kent enkele bekende wegen zoals de Sukhumvit en de Silom deze wegen lopen door Bangkok of verbinden het met een andere stad, de wegen staan zo goed als altijd stil. In 1999 is een speciaal tramstelsel geopend, deze tram functioneert in plaats van onder de grond boven de grond, deze tram heet ook wel de skytrain. Op 26 September 2006 is de nieuwe luchthaven geopend, namelijk de Suvarnabhumi, dit vliegveld ligt ten zuidoosten van de stad, het is ongeveer 53 minuten rijden naar Bangkok met enige file meegerekend.

VACCINATIES THAILAND

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten hier vind u een lijst met een aantal ziektes

 • Gele Koorts
 • Buiktyfus
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Meningitis
 • TBC
 • Rabiës
 • Japanse Encefalitis
 • FSME
 • Difterie
 • Tetanus
 • Bof
 • Mazelen
 • Rode hond
 • Gordelroos

Dit zijn een aantal ziekte die je kan oplopen in Thailand. Deze ziektes kunnen niet alleen je vakantie bederven maar ook een impact hebben op de rest van u leven. Ga daarom altijd goed beschermt op reis en zorg dat je je goed voorbereid hebt. Of je voor Thailand een vaccinatie nodig hebt hangt af van je eigen gezondheid de verblijfsduur en het gebied waar je heen gaat. Thailand vereist een paar vaccinaties die je moet hebben gehad dat zijn:

 • Gele koorts
 • DTP
 • Buiktyfus
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B

Dit zijn de vaccinaties die ze aanraden om voor het vertrek naar Thailand te nemen. De belangrijkste en de gene die echt verplicht is, omdat deze ziekte anders overgedragen word naar europa. De gel e koorts komt voor in Afrika Azië en Zuid-Amerika. Als je langer als drie maanden naar Thailand gaat word er geadviseerd om meerdere inentingen te nemen hier zijn voor de Buiktyfus en Hepatitis B belangrijk.

MALARIA

In sommige delen van Thailand komt malaria voor dit is een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders aan overlijden. De kans op een besmetting met malaria is in Thailand niet heel erg groot. Als je alleen mugwerende middelen mee neemt is dit voldoende. Een aantal tips voor malaria zijn:

 • Draag bekdekkende kleding en gebruik mugwerende middelen
 • Slaap ’s nachts onder een muskietennet
 • Krijg je koorts voor of na u verblijf zoek binnen 24 uur een arts op

ANDERE GEZONDHEIDSRISICO’S

Er zijn nog een aantal andere risico’s die je kan lopen bij een vakantie naar het buitenland zoals: reizigersdiarree knokkelkoorts bilharzia en HIV/aids.

WAT IS DE BESTE TIJD VAN HET JAAR OM THAILAND TE BEZOEKEN?

Het hoogseizoen in Thailand is van november tot februari, wanneer het weer over het algemeen op zijn best is in het hele land. In het noorden van Thailand is het droge seizoen tussen november en mei. Juni tot oktober wordt gekenmerkt door hevige regenval en de temperaturen zijn koeler tussen oktober januari. Het zuiden kan in tweeën gesplist worden. De wettelijke maanden aan de westkust zijn tussen april en oktober, terwijl de oostkust zware regenval ervaart van september tot december. De rest van het jaar is droog en zonnig weer aan de orde van de dag. Heel fijn omdat je dan niet die nattige benauwde weer krijgt.

WEER THAILAND

Bekend over de hele wereld om zijn gastvrije mensen, pittige gerechten en uitstekende stranden, Thailand biedt het complete vakantiepakket. Het weer is ook niet slecht, omdat het grootste deel van het land een typisch tropisch klimaat kent dat bestaat uit twee seizoenen: droog nat. De uitzondering op de regel is de zuidelijke regio’s, waarbij beide zijden van het Thaise schiereiland een typisch moessonklimaat ervaren, hoewel om de zaken wat verder te compliceren, de twee zijden niet synchroon lopen met elkaar. Dit betekent echter meestal dat er ergens op het strand zon is. Je kunt Thailand het hele jaar door bezoeken, maar op het hoogtepunt van het regenseizoen worden meer landelijke delen minder toegankelijk en het winterweer brengt hogere zeeën met zijn oevers op die idyllische stranddagen!

klimaat thailand

NOORD CENTRAAL THAILAND

In het noorden van Thailand loopt het droge seizoen van november tot mei/juni, met weinig of geen regen verwacht in de regio voor een groot deel van deze tijd. Na de koelere wintermaanden beginnen vanaf half januari de temperaturen te stijgen, met een piek tussen maart en mei, wanneer het niet ongebruikelijk is dat het kwik in de hoge 30’s en zelfs 40°C + in het bijzonder in de centrale regio’s binnendringt. Deze hoge luchttemperaturen kunnen tot ver in het regenseizoen duren, maar met de regen komt wolkenbedekking en een stijging van de luchtvochtigheid, waardoor reizen minder comfortabel wordt.

ZUIDWESTEN THAILAND

De zuidwestelijke moesson arriveert meestal tussen mei en juli. Aanvankelijk komt de regen gewoonlijk in de vorm van korte stortbuien, die een uur of twee duren, die de weg vrijmaken voor een warme, heldere hemel. Naarmate het regenseizoen vordert, kan de regen zwaarder en constanter worden, van oudsher in augustus en september. In het vroege natte seizoen (juni tot augustus) blijven de temperaturen over het algemeen hoog (gemiddelde dagtemperatuur: 28°C – 34°C, hoewel ze dramatisch dalen in de wintermaanden oktober en november. Tegen november zullen de regenval en het warme, kleverige weer aanzienlijk zijn afgenomen, met droog weer voor de komende zes maanden. Van oktober tot januari kunnen de temperaturen relatief koel zijn, vooral in het noorden van het land op grotere hoogte (gemiddelde dagtemperatuur: 17°C-26°C). In de hele regio in deze tijd van het jaar kunnen de avonden fris zijn vanwege het gebrek aan bewolking en de relatief lage temperaturen.

Vergelijkbare artikelen

Vignet Zwitserland

7 jaar geleden 0

Heckler & Koch

7 jaar geleden 0