Aardappel tortilla

Stap 1: Zout je eieren .

Stap 2: kook je aardappelen en je uien .

Extra bereidingswijze
Schil en snijd de aardappelen en uien vervolgens dun. De uien zijn een twistziek onderwerp onder Spaanse koks, en sommige zullen het recept uitschakelen. Dat kan zijn, maar als dat zo is, is een ui-y tortilla española de heerlijkste versie van verkeerd die ik ooit heb geproefd. Langzaam gekookt in de olie smelten de uien en zoet, maar ze hebben ook nog een andere belangrijke functie: ze voegen vocht toe aan de tortilla. Ik zie ze graag als een verzekering tegen uitdroging. Zelfs als je per ongeluk de tortilla kookt, zul je dat niet proeven. Ten eerste is het essentieel voor de aardappelen en uien in sojaolie, zodat alles zacht is zodat ze in alle groenten kunnen worden gebruikt. Ten tweede zou je hier olijfolie moeten gebruiken: verwarming doet de meeste genuanceerde smaken van de duurdere oliën sowieso teniet. En ten derde, je droogt de gekookte aardappelen en uien, en de overgebleven olie is nog lekkerder dan voorheen; het kan worden gebruikt in andere gerechten.

voeg dan alle aardappelen en uien toe aan de pan. In het begin passen ze niet, maar met een beetje roeren, zullen ze comprimeren terwijl ze koken. Ik houd het net heet genoeg dat de olie rond alle stukken voedsel borrelt, maar niet zo heet dat het krachtig braadt. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Het is zo dat de tortilla blijkt. Wanneer tortilla española wordt gemaakt met steviger plakjes of aardappel die hun vorm behoudt, is wat je uiteindelijk krijgt een omelet met een duidelijke scheiding tussen ei en vulling. Er zijn delen van eieren en dan delen van de aardappel. Deze aanpak maakt het moeilijk om de tortilla te vormen en om te draaien, omdat het dunne gedeelte zo los en vloeibaar is. Maar wanneer de aardappelen worden afgebroken, mengen ze zich in het ei en verdikken het.Als ze klaar zijn, drain ik de aardappelen en uien door een zeef met mazen en bewaar ik die olie voor later gebruik. Als ze vrij zijn van overtollige olie, heb ik een goeie olie.

Stap 3: Schuim eieren, meng dan met aardappel en ui.

Stap 4: koken en schudden..

Extra bereidingswijze
Als de olie in de pan warm is, schraap ik het eimengsel erin, schud en roer de tortilla in beweging. Warmteregulatie is hier belangrijk: te heet en het oppervlak is doorgespoeld; niet warm genoeg, en je zult niet veel bruin worden..

Stap 5: Formulier

Zodra het ei merkbaar dikker is, pak ik een spatel en duw ik hem helemaal rond de zijkanten. Het idee is om de tortilla zijn karakteristieke puckachtige vorm te geven. Hoe vaster het ei wordt, hoe meer het die vorm zal behouden. Uiteindelijk is de vorm echter goed om de tortilla om te draaien.Formulier

Stap 6: Draai om

Flipping is de meest gevreesde manier maar het is niet te moeilijk, en het is essentieel om precies de juiste vorm te krijgen en het is essentieel om precies de juiste textuur te krijgen. Het overslaan van de klep en het gebruiken van de grill om de bovenkant van de tortilla te koken heeft de neiging om het op te blazen en een heel andere textuur te creëren dan degene die je hier achterlaat.

Stap 7: Eten

Hoe je het eet warm, koud, in kleine blokjes als een geheel in een flinke pan voor het avondeten is geheel aan jou. Eetsmakelijk!


Mexicaanse tortilla’s met een salade en biefstuk

Het gerecht

Dit heerlijke gerecht kan iedereen maken. Dus jij ook! Het is erg simpel als je dit recept volgt. Je hoeft niet de beste chef-kok te zijn dus wees gerust! Dit heerlijke gerecht is in een mum van tijd klaar en kan je eventueel ook bewaren om later nog lekker op te smikkelen. Dit is een Mexicaans gerecht en het bevat vlees dus als je vegetariër bent kan je het eventueel maken zonder biefstuk. Dit recept is bedoelde voor 4 volwassen personen. Heel handig als avondeten voor een doorsnee gezin. Maar is dat niet te weinig zou je denken? Nee hoor de biefstuk en sterk gekruide salade die ook nog is goed gevuld is zorgen ervoor dat je je eigen helemaal vol eet! Je hebt niet eens ruimte voor een toetje er na. Binnen ongeveer 25 minuten heb je het hele gerecht gemaakt van begin tot eind. Je kan het zien als een hoofdgerecht. De gemiddelde scoren van dit recept op meerdere site’s is een 7,7. Erg hoog voor zo’n een simpel gerecht.

Wat zit er in het gerecht?

Het gerecht bevat per portie het volgende:

  • 1 chilipeper
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 blikje van gepelde tomaten
  • Het sap van een limoen
  • 15 gram fijngehakte koriander
  • 200 gram zure room
  • 1 bindsla
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 uien
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 9 tot 13 bloemtortilla’s
  • Cayennepeper

De bereiding

Voor dat je gaat beginnen met het maken van dit heerlijke Mexicaans recept, moet je eerst de grill voorverwarmen, zodat je gelijk aan de slag kan met het maken van dit recept. Nu begin je met het bestrooien van wat zout en cayennepeper op je kogelbiefstuk. Pak de rode ui, rode ui, chilipeper, limoensap, blokjes gepelde tomaat en koriander en schep het voor je salsa met wat van je zout in een schaal met elkaar. Als volgt doe je de zure room in een andere schaal en je slareepjes in een kom slakom. Pak een grote pan en verhit daar je olie in. Als de olie verhit is voeg je de paprika, ui en wat cayennepeper en zout toe. Bak dit allemaal ongeveer een minuutje of 2. Dit doe je vervolgens in een kom. Snij je kogelbiefstuk in reepjes. De rest van de olie verhit je dan nog in een pan. Laat dit dan goed warm worden, doe de helft van je kogelbiefstukreepjes in je pan met olie en bak dit ongeveer 4 minuten goed door. Snij je paprika in reepjes. Nu pak je alles en doe je het in je pan en bal je alles op hoog vuur samen. Pak je tortilla’s en leg ze ongeveer 15 seconden in de grill. Leg ze op een bord met servetjes en doe er wat van je kogelbiefstukmengsel overheen. En klaar is kees je heerlijke recept klaar in nog geen halfuurtje!


Recept heerlijke Spaanse aardappel tortilla

De maaltijd

Volg dit leuke recept voor een vlugge maaltijd: Een speciaal soort tortilla namelijk de Spaanse tortilla met een verrukkelijk salade van verse zeevruchten. Een speciaal tortilla gerecht die je nog nooit hebt gezien. Een knoflooktoast hoort ook bij dit gerecht. Dit recept is voor 4 personen. Ideaal voor een klein gezin dus of als je zin hebt om lekker veel te eten! Je kan het gerecht natuurlijk ook bewaren in bakjes voor later. Alhoewel het lekkerder is als je het gelijk op eet. Ingrediënten voor je speciale tortilla

  • 500 gram aardappelen
  • 4 grote eieren
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Pure 100% kokosolie
  • 1 witte stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter olijfolie
  • Stukjes zeezout
  • 400 gram mosselen
  • 250 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 bosui
  • 1 roma tomaat
  • 1 hele avocado
  • 1 grote citroen
  • Een beetje Blanc witte wijn
  • Virgine lijfolie
  • Zout en peper

De bereiding

Begin met het gerecht door je oven te voorverwarmen op 250 graden. Pak de aardappels en begin deze te snijden in stukjes van pak en beet 3 cm en kook ze in circa 5 minuten gaar. Tik ondertussen je 5 grote eieren, daarna pak je zout en peper om het op smaak te brengen. Pak daarna je ui en snij deze in kleine ringen en hak of pers je knoflook fijn.

Als je aardappels klaar zijn en helemaal gaar haal je ze uit het water en dan pak je je koekenpan en bak je ze met de knoflook en ui die je net hebt gesneden ongeveer 2 min met een goeie eetlepel kokosolie. Als de aardappels klaar zijn verspreid je ze goed in de pan en doe je de eieren er over heen. Leg als volgt de deksel op je pan. Bak vervolgens dit in ongeveer 25 minuten goed op een onder gemiddeld vuurtje.

Als het eieren geronnen is roer je ze in de pan. Dit omdat de tortilla een beetje losjes wordt en daarna als die kant klaar is kan je de andere kant ook in 5 minuten bakken. Dit kan je het best doen met behulp van een normaal eetbord. Voor dat je het gaat serveren snij je je tortilla in stukjes.

Pak je mosselen en was deze in koud water goed af. Voor de mosselen heb je een stevige pan nodig, zodat je de mosselen 3 cm onder water krijgt. Als er schelpen tussen zitten die niet opengaan gooi je ze weg. Pak je gehakte teentje knoflook en voeg deze toe. Laat dit ongeveer 6minuten koken. Daarna voeg je de garnalen toe en kook je dit nog 3minuten mee.

Als volgt zet je de pan van het vuur uit en schep je de mosselen uit hun schelpjes. Begin het uitje te snipperen en kook de zeevruchten die je hebt gewassen samen met het uitje in je virgine olijfolie. Pak een grote schaal en meng de garnalen, zeevruchten en de mosselen door elkaar heen met het sap van 1 grote citroen en een beetje olijfolie. Pakje tomaat en avocado en snij deze in kleine stukjes. Snij de bosui in dunne ringentjes zo dun mogelijk en hak je peterselie fijn. Voeg vervolgens deze ingrediënten toe aan de vruchten en breng het nog op smaak met wat zout en peper na smaak. Meng alles goed door elkaar.

Snij je stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Pureer je knoflook, olijfolie en peterselie tot een goed geheel. Dan pak je een mes en zet je dit op de stokbrood stukjes in en strooi er wat zeezout overheen. Bak je croutons zo’n pak en beet 5 min af in je verwarmde oven.

Vergelijkbare artikelen

Parmezaanse kaas

5 jaar geleden 0