Wie was Ken Miles en Carroll Shelby?

Ken Miles was een buitengewone getalenteerde autocoureur. Ken Miles assisteerde bij het ontwerp van enkele topprestaties van Ford in de jaren 60. Totdat Ken Miles een tragisch ongeval kreeg, waarvan de hele racewereld onderste boven van lag.

Ken Miles

Ken Miles is geboren op 1 november 1918 in Engeland. Door vele werd deze man meer gezien als een automonteur dan als een coureur. Dit heeft wel veel met elkaar te maken. En ja, Ken Miles was echt een geweldige monteur, maar Carroll Shelby zag het echte race talent in Miles.

Ken Miles: in zijn jongere jaren

Ken Miles was altijd erg geïnteresseerd in mechanica dus auto’s en andere voertuigen. In de tweede wereldoorlog probeerde Miles te vluchten naar America, maar dit mislukte. Miles keerde terug naar zijn stage in plaats van naar zijn opleiding, dit deed Wolseley Motors. De tweede wereldoorlog belemmerde de plannen die Miles voor ogen had enorm. Maar na de tweede wereldoorlog kon Miles weer doen wat hij het meest liefhad: he bouwen en racen van auto’s. Toen hij naar de Britse racewereld wou gaan, viel dit zwaar. Gelukkig kreeg hij hulp van een vriend die hem een baan aanbood in Californië. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten en begon daar met het bouwen van raceauto’s. De Miles Special en de Flying Shining werden erg beroemde auto’s en trokken dan ook enorm veel aandacht.

Miles werd al gauw ook zelf chauffeur van raceauto’s, dit leverde een geweldige combinatie. Tegen de tijd had Miles iemand gevonden waarmee hij zijn liefde voor auto’s kon delen: Carroll Shelby

De film

Er is zelfs een film over deze twee bijzondere mannen gemaakt, waarin alles duidelijk wordt gemaakt. ‘’Door puur het alleen maar willen winnen, verloor Ken vaak de oorlog”. Dit komt ook duidelijk voor in de film. Zoals je vaak ziet bij formule 1 zien is dat het dat het bijna onmogelijk is om geen fouten te maken tijdens de race, dit stond niet in Ken Miles zijn woordenboek. Het was een man met weinig verlangens en wensen. Het ging bij hem zeker te weten niet om het geld, maar echt puur om het racen. Hij was in alles enorm gedreven, zowel in het repareren van auto’s als in het repareren van auto’s

Carroll Shelby

Carroll Shelby werd geboren op 11 januari 1923 in Texas. Het was net als Ken Miles bezig met het maken van auto’s. In de tweede wereldoorlog was Carroll vliegtuiginstructeur en testpiloot. Deze man heeft erg veel gedaan voor de autorace en het ontwerpen hiervan. Carroll werkte samen met Ford. Daarin had hij de belangrijke taak om mee te denken aan het ontwerpen van Ford auto’s. Zo bedacht hij de klassieker Ford GT40, Shelby GT350, en tot slot de Shelby GT500 en niet te vergeten de echte klassieker de Shelby Cobra. Zo heeft Carroll Shelby ook voor vele andere auto merken gewerkt, waar hij ook auto’s voor heeft ontworpen. Maar toch keerde hij weer terug naar de oude vertrouwde Ford.

Vergelijkbare artikelen

Suvs

2 jaar geleden

Only registered users can comment.