Wat is een draadloos toetsenbord?

Een draadloos toetsenbord is een toetsenbord waarmee je kan verbinden met computers, iPad, tablet en laptops, maar zonder kabel. Een draadloos toetsenbord instellen gaat met behulp van een Bluetooth verbinding.

Apple Wireless Keyboard

De Apple Wireless Keyboard is een draadloos toetsenbord wat ontworpen is door Apple. Het toetsenbord is alleen te gebruiken voor gebruikers met bijvoorbeeld een iMac en overige iOS-apparaten. De eerste Apple Wireless Keyboard (de A1016) werd uitgebracht op 16 september 2003. Het eerste draadloze Apple toetsenbord had vier AA-batterijen nodig om zo te kunnen functioneren. Apple heeft 4 generaties van de Wireless Keyboard uitgebracht.

Eerste Generatie

Dit is het eerste draadloze toetsenbord wat Apple heeft uitgebracht. De Apple Wireless Keyboard A1016 M9270LL is uitgekomen op 16 september 2003. Dit was het eerste toetsenbord zonder draden en USB-poorten. Het draadloze toetsenbord had vier AA-batterijen nodig om te kunnen functioneren.

Tweede Generatie

Op 7 augustus 2007 kwam Apple met een nieuw model, namelijk de A1255 MB167LL. Het nieuwe model is dunner en heeft nu een aluminium behuizing. Het nieuwe toetsenbord heeft ook een aantal nieuwe functies zoals media en dashboard controle. Verder is de power-knop nu aan de rechterkant. Dit toetsenbord vereist nu nog maar 3 AA batterijen.

Derde Generatie

De derde generatie van de Apple Wireless Keyboard is uitgebracht in oktober 2009 en is de A1314 MC184LL. De derde generatie van de Apple Wireless Keyboard gebruikt nu nog maar twee AA-batterijen in plaats van drie. Verder heeft u bij deze generatie minimaal de versie van MAC 10.5.8 nodig.

Vierde Generatie

De vierde en tevens de laatste generatie van de Apple Wireless Keyboard is uitgebracht in juli 2011. Het is een vernieuwde versie van de A1314 MC1814LL. De verandering is dat er een launchpad toets nu op kan. Ook is de dashboard sleutel veranderd. Op 13 oktober 2015 heeft Apple het ontwikkelen van Apple Wireless Keyboard stopgezet en is overgegaan naar het Magic Keyboard.

Apple Magic Keyboard

De Apple Magic Keyboard is het toetsenbord wat op dit moment gebruikt wordt door Apple. De Apple Magic Keyboard is geïntroduceerd op 13 oktober 2015 als vervanger van de Apple Wireless Keyboard. Bij de Apple Magic Keyboard heb je geen batterijen meer nodig, maar gaat dit via Bluetooth in werking en via een Lightning Connector. Hiermee zorg je ervoor dat je het toetsenbord kunt opladen. Het toetsenbord is compatibel met de computers en laptops van Apple met versie MAC OS X El Capitan versie 10.11 of hoger, met de iPhone, iPad en iPod touch met daarop iOS 9 of hoger en de Apple TV met versie 7.0 of hoger.

Gamers toetsenborden

Gebruikers die bijvoorbeeld gamen op de pc of een game-pc hebben, kunnen ook een gamer-toetsenbord kopen. Vaak zijn deze toetsenborden draadloos. Verder hebben ze de mogelijkheid om het toetsenbord dan te laten verlichten met verschillende soorten kleuren. Vaak hebben deze toetsenbord ook nog allerlei andere soorten toetsen om zo optimaal te kunnen gamen. Overigens zijn Game toetsenborden aanzienlijk duurder dan de standaard Qwerty toetsenborden.

Vergelijkbare artikelen

Gamen

7 jaar geleden 0

Icloud inloggen

6 jaar geleden 0