Vloerlampen

Vloerlampen zijn er in veel verschillende soorten, maten, stijlen en designs. Tegenwoordig is er voor iedere huisstijl wel een passende vloerlamp. Vaak zie je dat mensen met een strak interieur een zwart of witte vloerlamp kiezen omdat dit bij hun huisstijl past. Vaak zijn de kleuren in hun huis dan ook zwart, wit of grijs. Dit hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te zijn maar lampenverkopers zien vaak dat mensen met zo’n interieur toch voor zo’n passende lamp kiezen.
Hetzelfde geldt voor een wat ouder uitziend interieur. Die gaan bijvoorbeeld sneller voor een houten look lamp die past bij het interieur. Hiermee zeggende dat je veel verschillende vloerlampen in veel verschillende soorten en maten hebt. Bijvoorbeeld ook vintage lampen!

Staande lampen

Vloer lampen worden ook wel staande lampen genoemd. Deze lampen zijn vaak verstelbaar zodat je de lamp naar de kant toe kan laten schijnen waar jij wilt dat er meer licht in huis of in de ruimte waar je zit is.
bekijk een wereld kaart en stip alle landen die je op je bucketlist hebt staan. bekijk op internet wat er allemaal te beleven valt in landen waar je naar toe wilt. maak een lijst met alle mooie plekken waar je naar toe gaat.

Fotografie industrie

We kunnen ons allemaal wel foto set voorstellen. Zo eentje met een wit doek waar de modellen of producten op staan, van die grote staande lampen die super veel licht geven en op de plek staan waarvan er perfecte foto’s geschoten kunnen worden zodat het licht perfect op het model of product staat. Dit allemaal voor de beste shots.
Over het algemeen worden hiervoor dus vloerlampen (staande lampen) voor gebruikt, omdat deze makkelijker verstelbaar zijn en omdat ze flexibel genoeg zijn om op elke plek gezet te kunnen worden.

Hanglampen

Naast vloerlampen worden hanglampen ook enorm veel gebruikt om woningen in te richten en om een bepaalde sfeer te creëren in huis. Je kan hanglampen ophangen waar je wilt in je huis, je bent daar uiteraard helemaal vrij in. Hanglampen worden net als vloerlampen ook gebruikt in de fotografie industrie, dit wordt vaak gebruikt om een vast plek te verlichten voor een langere tijd. Of als de fotograaf een vast studio heeft waar hij of zij in werkt zodat er niet de hele tijd lampen verplaatst hoeven te worden.
Prijzen van vloer- en hanglampen variëren veel. Zo heb je lampen van €10 bij bijvoorbeeld de IKEA maar heb je bijvoorbeeld ook lampen boven de €1000. Dit zijn altijd design lampen gemaakt door grote en bekende designers. Deze lampen worden natuurlijk minder verkocht dan de standaard vloer- en hanglampen van de IKEA.

Materialen

Vloer- en hanglampen worden van verschillende materialen gemaakt. Zo heb je lampen van staal, keramiek en zelfs lampen van goud. Vanzelfsprekend zit er een groot prijsverschil tussen deze lampen en kun je er zelf voor kiezen wat voor en welke lampen jij het mooist vindt en natuurlijk wat het mooiste bij jouw interieur past.
Wij doen geen uitspraken over welke vloer- en hanglampen het beste zijn om in huis te hebben omdat dit een kwestie van smaak is en jij als consument zelf moet kijken welke lamp het beste bij jou past en welke jij het mooist vind.

Vergelijkbare artikelen

Hibiscus snoeien

2 jaar geleden

Systeembeheerder

6 jaar geleden 0