Vitamine D tekort symptomen

Het lichaam heeft vitamine D nodig om fosfor en calcium uit het eten op te nemen in het bloed. is nodig voor de groei van de botten en tanden en om het sterk te houden. Na het uitgroeien vitamine D tekort voorkomen worden om botontkalking te voorkomen. De onderstaande gevallen vitamine D tekort symptomen aan: Lusteloos gevoel

Verschillende mate van vitamine D tekort

Vitamine tekort kan in verschillende mate. Het lichaam kan voor een korte duur vitamine D tekort, dit heet ook wel een lichte vitamine D te kort. Als u te weinig vitamine D hebt dan kan leiden tot allerlei ziektes zoals bot en spierklachten. Ook bestaat de mogelijkheid dat je geen vitamine D in uw bloed zit. In dit soort gevallen ontstaan er ernstige ziektes botafwijkingen en ontkalking van de botten, of zelfs vergroeiing van de botten en. Als dit het geval is kan het lichaam niet meer normaal functioneren en is het zo spoedig mogelijk een dokter te raadplegen.

Vitamine D tekort komt vaak voor bij mensen zie niet vaak onder de zon komen, geen vlees of vis en bij mensen met een donkere huid tint. Ook kan het ontstaan door een ongezonde.

Omdat er in voedsel over het algemeen weinig vitamine D zit, kan een vitamine D tekort ook voorkomen met het innemen van vitamine D tabletten. Deze vitamine tabletten zijn op verkrijgbaar bij de drogisterij. Deze tabletten zijn niet geschikt voor mensen die -en lever klachten hebben. Als dit het geval is, kan er beter pillen op recept bij de opgehaald worden. Een alternatieve manier is om vitamine D tekort te voorkomen is om de zon op te zoeken. Het lichaam maakt dan op een natuurlijke wijze zelf vitamine aan. Natuurlijke manier is natuurlijk veel beter. Vitamine D tabletten zouden eigenlijk niet moeten zijn.

Kinderen en vitamine D

Kinderen en dan vooral baby’s hebben veel vitamine D nodig om te groeien. Anders kunnen de en tanden niet optimaal groeien. Moeders kunnen een vitamine D tekort bij hun kinderen voorkomen door te zorgen dat ze genoeg vitamine D binnen krijgen door bijvoorbeeld buiten maar ook door een gezond eetpatroon. Moeders kunnen al aan het vitamine D gehalte van hun werken als ze zwanger zijn van hun kind. Zij geven dan deze vitamines door aan hun.

Vergelijkbare artikelen

Kalknagel

6 jaar geleden 0

Ouderen zorg

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.