Couscous salade

Couscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en is daar een enorm populair gerecht. Couscous wordt gemaakt van tarwe en de deeltjes worden vervolgens tot kleine bolletjes gevormd. Couscous doet de meeste mensen denken aan rijst, maar qua smaak en textuur zit dit gerecht anders in elkaar. De naam couscous is een verbastering uit het Berbers zoals het in het Arabisch genoemd wordt. Vrijwel alle Noord-Afrikaanse landen hebben echter een eigen benaming voor couscous. Couscous wordt vooral gegeten in de gebieden die in of om de Sahara liggen. Het gerecht is gemakkelijk te bewaren. Je kunt het snel bereiden en het is enorm voedzaam. Couscous is ook prima koud te eten en kun je goed verwerken in bijvoorbeeld een salade. Couscous wordt in de meeste gevallen in een bouillon bereid om het gerecht lekker op smaak te brengen. Couscous couscous-salade wordt gegeten in Tunesië, Libië, Egypte, Marokko, Algerije en tegenwoordig ook steeds meer in de Westerse wereld.

Voedingswaarde per 100 gram couscous

  • 368 kcal
  • 7 gram water
  • 13 gram eiwit
  • 74 gram koolhydraten
  • 1 gram suikers
  • 1 gram vet

Couscous is zoals je ziet behoorlijk rijk aan koolhydraten en dit is zeker iets om rekening mee te houden! Eet couscous met voldoende groenten en kip om er een gezond maaltje van te bereiden.

Couscous salade maken

Couscous leent zich uitstekend als basis voor een voedzame salade. Gedroogde abrikozen, kip, erwten, komkommer en andere ingrediënten doen het erg goed in combinatie met couscous. Koop couscous en laat het vervolgens afkoelen voor je er een salade van bereidt. We zien dat er vaak munt, citroen, rozijnen en andere ingrediënten gebruikt worden die we in het Westen vaak niet in een salade gebruiken. Wees echter eens creatief en stel jezelf open voor nieuwe smaken om de ideale beleving te creëren. Couscous salade past goed als voorgerecht, bijgerecht of als hoofdmaaltijd. Je bent vrij in het gebruik van ingrediënten en eigenlijk past couscous in bijna iedere maaltijd thuis. Couscous is volledig droog en bouillon heb je dan ook nodig om de massa sappig te maken. Voeg steeds een klein beetje bouillon toe om de couscous gaar te maken. Couscous maak je alleen gaar door beetje bij beetje vocht te voegen. Neem er rustig de tijd voor!

Vergelijkbare artikelen

Gojibessen

6 jaar geleden 0

Mosselen

5 jaar geleden 0

Zoete aardappel

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.