Vakantie naar Marokko

Veel medelanders kiezen er voor om hun vakantie buiten Europa te houden. Toch willen ze niet voor acht uur in een vliegtuig zitten en ook nog eens een fortuin aan geld kwijt zijn voor de reis. Gelukkig zijn er genoeg mooie landen net buiten Europa, waarbij je in een hele andere cultuur terecht komt. Marokko is een van de landen waarbij je helemaal niet ver voor moet reizen, maar waarbij je toch in een hele andere cultuur belandt.

Ligging Marokko

Slechts 2800 kilometer van ons koud kikkerlandje bevindt zich het prachtige en altijd tropische Marokko. Het buurland van onze mede-Europeanen Spanje. Is een perfecte bestemming voor echte cultuurliefhebbers. Sta jij open voor een nieuwe uitdaging net buiten Europa, dan is Marokko het vakantieland voor jou! Je kunt een van de vier koningssteden (Rabat, Marrakesh, Meknes, Fez, bezoeken of je kunt relaxen in een van de vele badplaatsen zoals: Tanger, Agadir en Al Hoceima.

Wat te doen in Marokko

De dagactiviteiten in Marokko verschillen van een dagje naar het strand tot de Marokkaanse cultuur verkennen. Neem een kijkje in een van de vele souks of ga naar de prachtige Sahara (net buiten Marrakesh). In de Sahara komt het echte Marokko naar boven. Houd jij van optimale rust dan is de Sahara echt iets voor jou! In de Sahara kan je al voor een minimale bedrag overnachten. De meeste mensen kiezen ervoor om een rondje op de quad te doen, maar je kan ook kiezen voor de traditionele manier (kameel, ezel).

Gebieden Marokko

Marokko bestaat uit meerdere gedeeltes. Een van de gedeeltes is het Rifgebergte. Dit is de geboorteplek van veel Nederlanders. In de zomervakantie vind je ook veel van deze Marokkaanse Nederlanders terug in steden zoals Nador en Al Hoceima. De laatst opgenoemde steden zijn ook de grootste inkomstenbron voor het Rifgebergte. Voor een vakantie in het Rifgebergte kan je ook het beste deze steden bezoeken, maar vergeet niet het prachtige blauwkleurige Chefchaouen wat net in het Rifgebergte ligt (op de weg naar Tanger-Tetouan). In deze stad vind je allemaal blauw gekleurde huisjes. De kleur is afkomstig van de Joodse tijdperk in Marokko. Let op dat Chefchaouen in de zomervakanties extreem druk kan zijn.

Luxe in Marokko

Wil je toch liever het luxe leven lijden in Marokko? Geen probleem! Tanger, Tetouan, Agadir bieden veel luxe aan. Je kunt er heerlijk relaxen op een van de prachtige stranden of je kunt een kijkje nemen op de luxe boulevards. Deze steden zijn ook het meest bezocht in de zomerperiode door onze medelanders.

In Marokko zie je veel Franse- en Spaanse invloeden terug. Veel plekken in Marokko laten je denken aan Europa. Daarom maakt het Marokko zo een speciaal land. In Marokko kun flink te keer gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om de rust op te zoeken. Marokko is er voor jong- en oud!

Wil je meer het economische gedeelte zien? Dan kun je kiezen om naar Rabat of Casablanca te gaan. In deze steden is er een ruim aanbod aan eetgelegenheden, uitgaansplekken etc. Marokko is prima te bereiken met de auto, maar je kunt er ook binnen drie uur naar toe vliegen.

Vergelijkbare artikelen

Het weer

6 jaar geleden 0

Bloemen

6 jaar geleden 0

Bacteriën

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.