Rozen

Rozen zijn een soort bloemplanten en zijn familie van de rozenfamilie ook wel de “rosaceae”. De roos hebben als geslacht “Rosa”. In het wild zijn er ongeveer 300 soorten van dit geslacht. Al duizenden jaren worden rozen geteeld om de geur en de schoonheid. In de oude tijd werd dit veel gedaan door landen in Afrika en China. De Romeinen, Grieken en Egyptenaren deden dit ook. Zij gebruikte de rozen vooral voor hun rituelen en versierde de paleizen en tempels ermee.

Leefomgeving

Het noordelijk halfrond is het gebied waar de rozen groeien, vooral op de gebieden met een gematigd klimaat. Door de oorspronkelijke rozen te verbeteren zijn er heel veel nieuwe varianten van de roos ontstaan, die bovendien goed in warme gebieden kunnen bloeien. Op ruige terreinen groeien er wilde rozensoorten die heel goed tegen zware weersomstandigheden kunnen. Deze hele sterke rozen zijn daarom ook erg populair voor in mooie tuinen, parken en ook windsingels. In Nederland komen ook allerlei soorten rozen voor in het wild. De bekendste van de wilde soorten in Nederland zijn de duinroos ook wel “rosa pimpinellifolia” en de hondsroos ook wel “rosa canina”.

 Eigenschappen

De roos bestaat uit het blad en het blad bestaat weer uit een aantal mooie kleinere blaadjes. Die blaadjes zijn samen gevestigd op de stengel van de plant. Het mooie van de roos is dat er op de stengels en takken gemene stekels zitten. De prachtige rozen zitten dikwijls in trossen of groepen en af en toe alleen. De rozen bevatten heel veel meeldraden. De rozenbottel, het eerste wat je opvalt van de bloem is een vlezige vrucht die allerlei verschillende soorten prachtige kleuren kan zijn namelijk het bekendste rood, oranje, zwart en paars. De vorm van de rozenbottel kan variëren van rond, flesvormig en langwerpig. Diverse harde zaden en geelwitte zitten binnen in de rozenbottel.

Kweken

De mooie en populaire rozen zijn helemaal niet zo moeilijk te verzorgen over het algemeen. Het belangrijke is dat je de rozen moet planten in het voorjaar of in het najaar, dus tussen de maanden november en maart en absoluut niet tijdens vriesweer. De grond waar de prachtige rozen op groeien moeten goed doorlatend zijn, zodat de mooie rozen niet verdrinken in te veel water. Vooral in het seizoen de winter zal de rozen bloeien tot ongewenste uitkomsten. De andere voorschreven een hele lichte plek, elke dag 7 uur pure zonlicht en beschutting voor tegen de wind. .

Symbool

De prachtige rozen hebben verschillende kleur met verschillende betekenissen erachter.

  • Rood: rode rozen staan voor de liefde
  • Roze: roze rozen staan voor sierlijkheid
  • Donkerroze: donkerroze rozen staan voor dankbaarheid
  • Licht roze: licht roze rozen staan voor sympathie
  • Wit: witte rozen staan voor onschuld
  • Geel: gele rozen staan voor stervende liefde
  • Oranje: oranje rozen staan voor passie
  • Bordeaux rood: bordeaux rode rozen staan voor schoonheid

Valentijnsdag

Valentijnsdag valt op 14 februari, is de dag wanneer geliefden, stelletjes oftewel partners extra aandacht elkaar geven. Zij geven elkaar bijvoorbeeld kaarten, cadeautjes en bloemen met de allerbekendste bloem: de roos. Valentijnsdag is vanuit het commerciële oogpunt een groot succes, daarom profiteren de volgende winkels hiervan namelijk: boekenwinkels, lingeriewinkels (zoals, Hunkemöller en Victoria Secret), drogisterijen (zoals, kruidvat, da en etos), parfumeriewinkels (zoals, Douglas en Ici Paris) en natuurlijk bloemenwinkels. De rozen zijn de populairste en de bekendste aankoop op Valentijnsdag, dus bloemisten, supermarkten en tuinwinkels zullen een heel hoop voorraad hebben van de romantische en prachtige rozen. Als u uit eten wilt met je geliefde dan is het hartstikke slim om een week van tevoren te reserveren, want het zal erg vol geboekt zijn bij vee restaurants in Nederland.

Vergelijkbare artikelen

Zijde bloemen

6 jaar geleden 0

Tuin huizen

2 jaar geleden

Badkamertegels

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.