TEHERAN

Teheran is de hoofdstad van Iran en is de grootste stad van Iran. Teheran ligt aan de voet van het gebergte de Elboers. Teheran heeft ruim 8 miljoen inwoners.

LIGGING

Het zuidelijke deel van Teheran ligt op ongeveer 1150 meter en het noordelijke deel van de stad ligt op ongeveer 1800 meter hoogte. Als je de voorsteden meetelt heeft Teheran ongeveer 13 miljoen inwoners.

DE GESCHIEDENIS VAN TEHERAN

Er zijn bewijzen dat Teheran al sinds 3000 voor Christus bestond maar pas vanaf de 17e eeuw groeide Teheran uit tot een stad. In 1788 werd Teheran benoemd tot hoofdstad van Iran. Ook werden er toen vele mooie paleizen in Teheran gebouwd. Veel Iraniërs trokken naar de nieuwe hoofdstad Teheran.

TEHERAN TEGENWOORDIG

Tegenwoordig wonen er in Teheran veel jonge hoogopgeleid mensen maar omdat er in Iran een slechte economie is trekken veel van deze mensen naar andere landen om daar te gaan werken. Ook staat Teheran in de top 5 van meeste vervuilende steden van de wereld, dit heeft onder andere te maken met het slechte wegennetwerk van de stad. Het komt vaak voor dat scholen dicht moeten omdat het zogenaamde smogalarm wordt geluid.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In de hoofdstad van Iran zijn verschillende bezienswaardigheden. Hieronder zie je een opsomming van de leukste bezienswaardigheden:

  • Er zijn verschillende musea in Teheran zoals het Nationaal Museum van Iran, het Tapijtenmuseum, het Saadabad paleizencomplex et cetera
  • Het Golestan Paleis waarin de Pauwen troon is te vinden en wat leuk is om te bezoeken
  • Het Teheran Museum van Hedendaagse kunst, in dit museum kun je verschillende schilderijen vinden van onder andere Van Gogh en Pablo Picasso
  • Ook worden in Teheran de keizerlijke kroonjuwelen van Iran opgeslagen. Deze juwelen worden als de mooiste en waardevolste collectie van juwelen van de wereld gezien. Deze juwelen kun je bekijken als je in Teheran bent

Vergelijkbare artikelen

Alles over Schotland

2 jaar geleden

Alles over Argentinië

3 maanden geleden