BALI INDONESIË

Het eiland Bali is niet het grootste eiland van Indonesië in tegen deel zelfs want de oppervlakte van het eiland is erg klein. Het eiland is 5561 km² groot en had in 2002 een inwoners aantal van 3.216.881. Bali is niet alleen een eiland maar ook een provincie in Indonesië. De hoofdstad van deze provincie is sinds 1958 Denpasar en was daarvoor Singaraja. Bali is erg bekend en heeft vele vakantie bezoeken gedurende het hele jaar. Bali zit vol van stranden, prachtige tempels, heerlijk eten en liefdevolle mensen.

RELIGIE BALI INDONESIË

Hoewel het grootste deel van de Indonesische bevolking moslim is, is dit in Bali anders want hier neemt de meerderheid van de bevolking een vorm van hindoeisme aan. Het hindoeisme in Bali bestaat uit een combinatie van mythologieen op het eiland en een hele hoop invloed vanuit Zuid-Azie.

RELIGIES OP BALI:

Hindoeisme – 93%
Islam – 5.2%
Christendom – 1.2%
Protestant – 0.7%
Rooms-katoliek – 0.5%
Boeddhisme – 0.6%

LEVEN IN BALI INDONESIË

In Bali maakt het kastensysteem zoals wij dat kennen uit Inda nog steeds deel uit van het leven. Het kasten systeem in India bestaat uit vijf kasten maar die van Bali uit vier.

DE VIER KASTEN WORDEN OOK WEL DE VARNA’S GENOEMD:

-Brahmana : Dit is de kaste van de priesters
-Ksatria : Dit is de kaste van de koningen en de mensen van adel
-Wesia : Dit is de kaste van de handelaren
-Sudra : Dit is de kaste van de mensen die op straat leven

90% van de mensen in Bali behoort tot de laatste kaste (Sudra). Dit betekend dan ook dat het grootste deel van de bevolking in Bali op de straat leeft. Het is niet meer zo dat de kaste het beroep bepaald wat men doet. Alleen bij de eerste kaste (Brahmana) is het zo dat de kaste het beroep bepaald want als priester moet je uit de eerste kaste komen. Het is wel zo dat men in Bali er rekening mee houdt uit welke kasten je komt, bijvoorbeeld doormiddel van een passende taalversie waar er 3 van zijn in Bali. De talen verdeeld over de kasten noem je: Hoog Balinees, middel Balinees en laag Balinees.

TOERISME BALI INDONESIË

Bali is een erg populair eiland onder de toeristen. Dit komt onder meer door de prachtige stranden, het heerlijke eten, de spectaculaire vulkanen en de indrukwekkende monumenten. In Bali staan duizenden tempels die elk jaar weer bezocht worden door vele toeristen. Door de bomaanslag in 2002 en 2005 heeft Bali een heftige inzinking van de toestroom van toerisme moeten ondergaan. Na de bomaanslagen begon de toestroom van toeristen weer langzaam op te krabbelen. Het aantal toeristen steeg in februari 2008 met 30% vergeleken met februari in het jaar hiervoor. Voor vele toeristen is Bali echt een surfparadijs waar vele stranden en verschillende soorten golven te vinden zijn. Het eiland Java wat een naburig eiland van Bali is staat bekend als een van de beste tube riding-locaties ter wereld. De beste locatie hiervoor is te vinden in het “nationaal park Alas Purwo”.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Kenia

1 jaar geleden

Alles over Ghana

1 jaar geleden