Wijn bij kaasfondue

Kaasfondue staat vooral bekend om gezelligheid en het feit dat mensen met ze alle bezig zijn om te eten. Vooral in de koudere periodes van het jaar, wordt er genoten van de kaasfondue. Maar een goede kaasfondue is geen goede kaasfondue zonder een lekker wijntje. Kaas en wijn! Dat kan niet mis gaan, want dat zal altijd een goede combinatie zijn. Toch zijn er verschillende kaassoorten en wijnen. Waardoor je verschillende combinaties kunt maken.

Tip

Voor de bereiding van kaasfondue wordt meestal droge of frisse witte wijn gebruikt. Hoe uitgesprokener de wijn is. Hoe meer je de smaak zal proeven. Een echte aanrader is om dezelfde wijn te drinken bij de kaasfondue, als de wijn die wordt gebruikt bij de bereiding van de kaasfondue.

Welke wijn

Algemeen wordt witte wijn uit Elzas het meest gedronken bij de kaasfondue. Hierbij moet je denken aan Riesling, Pinot Gris of een fles Sauvignon Blanc. Dit is natuurlijk ieder zijn eigen smaak, maar je kunt ook kiezen voor andere wijnsoorten. Bijvoorbeeld de Sancerre van Domaine Franck & Sylvian Godon. Dit is een verfrissende witte wijn met een vleugje kruisbes en asperges. Dit zorgt voor een heerlijke combinatie. Die een heerlijke kaasfondue zal opleveren.

Tip bereiden

Wat wel belangrijk is tijdens het bereiden van de kaasfondue. Is dat de wijn niet te verhit moet worden. Houdt de wijn net onder het kookpunt en smelt voorzichtig de kaas in. Daarna moet je het kaasmengsel ook niet te lang verhitten. Dit zorgt ervoor dat je een lekkere kaasfondue hebt.

Rode wijn

Wat ook verassend is. Is rode wijn bij kaasfondue. Veel mensen denken dat deze combinatie niet zal smaken. Maar er zijn genoeg rode wijn fans. Wanneer je kiest voor een jonge, fruitige rode wijn dan is het goed te combineren bij de kaasfondue. Het is niet alleen de kleur die veranderd bij de kaasfondue, maar de rode wijn zorgt er ook voor dat de kaasfondue een metaalachtige smaak krijgt. Je kunt beter bij een kaasfondue bereid met rode wijn, witte wijn als wijntje nemen. Want rode wijn zal niet echt voor een verassing zorgen.

Extra tips

Een paar extra tips bij het consumeren van kaasfondue. Vermijd het liefst de vette wijnen. Deze geven meer kans op schiften. Gebruik geen koolzuurhoudende dranken bij de kaasfondue, maar niet alleen frisdranken zoals Fanta, Coca Cola en Sprite. Maar ook koolzuurhoudende champagnes moet je vermijden zoals, cava, prosecco en lambrusco. Deze witte wijnen worden als lekkerst gezien bij de kaasfondue. Deze Franse wijnen: Muscadel de Sérve & Maine Sur Lie en Chablis wijnen. Maar je kunt ook kiezen voor wijn uit Oostenrijk. Je hebt Riesling wijn wat bekend staat om zijn fijne zuren. Maar je kunt ook kiezen voor de Jonge grüner veltliner. Deze wijn komt oorspronkelijk uit het stadje Wachau en staat bekend om zijn hoge zuurgraad.

Je kunt voor verschillende kaassoorten gebruik maken. Zo heb je Gorgonzola, Geitenkaas, Oude kaas, Jong belegen kaas en camembert. Maar de grote vraag is: Waarom is het zo lekker met wijn? Wanneer er de juiste kaas en wijn wordt gebruikt dan wordt de smaak versterkt en dit zorgt voor een heerlijke smaakervaring.

Vergelijkbare artikelen

Biefstuk bakken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.