Gran Canaria

Een van de Canarische eilanden, is Gran Canaria. Misschien denk je dat Gran Canaria het grootste eiland is van de Canarische eilanden omdat deze vrijwel het populairst is, maar dit is niet waar. Gan Canaria is het 3e grootste eiland van de Canarische eilanden met op 1 Tenerife. Dit eiland ligt wel lekker centraal binnen de eilanden. Als je kijkt naar het bestuur, speelt Gran Canaria een zeer belangrijke rol.

Op vakantie gaan naar Gran Canaria

Je drukt waarschijnlijk niet voor de grap op deze site, je wilt hoogstwaarschijnlijk een bezoekje doen aan Gran Canaria. En dit raden wij je zeker te weten aan! Om te beginnen heb je natuurlijk een voortreffelijk klimaat in Gran Canaria, en kun je eigenlijk wel het hele jaar door genieten van het zonnetje en het strand. Maar voor de actievelingen onder ons, zijn er verschillende leuke en mooie dorpjes die je zou kunnen bezoeken. Ook zijn er veel natuurparken te vinden, plus een bom vol met activiteiten. Ook is het niet enorm lang reizen, dus dat is goed te doen. Wat wel een nadeel is, is dat Gran Canaria de laatste jaren nogal populair is geworden, waardoor de prijzen flink zijn gestegen zeker in de schoolvakanties. Gran Canaria heeft voor ieder wat wils, en als je even goed kijkt kun je misschien nog een leuke aanbieding vinden!

Het eiland Gran Canaria

Alle Canarische eilanden zijn van oorsprong uit een vulkaan ontstaan, zo dus ook Gran Canaria. En dit kun je ook goed weer terugzien al ben je op het eiland. De kust is erg heuvelachtig en het centrum vol met bergen, het eiland zelf is rond. Het grootste deel van het eiland is wel miljoenen jaren geleden ontstaan. Maar ook een deel niet. Het andere deel is ongeveer zo’n 14 miljoen geleden ontstaan. Dit proces heeft zo’n tweeduizend jaar geduurd volgends schattingen van geologen.

Het eiland is vrijwel veel groen, maar dit was in het verleden veel groener dan nu. Het landschap werd namelijk voorheen gedomineerd door allerlei bossen. Maar toen vestigde de Spanjaarden zich op het eiland en verdwenen de bossen. Eeuwenlang heeft dit geduurd, er vond een enorme ontbossing plaats.

Flaneren door Pueblo Canario

Dit is een onderdeel van de hoofdstad in Gran Canaria, Pueblo Canario. En dit stukje verdient het om apart genoemd te worden. Maar waarom? Dit dorpje is namelijk helemaal speciaal gebouwd met de intentie om zich te focussen op de traditie en cultuur in Gran Canaria. Hier word je namelijk omringd met tentoonstellingen van de lokale kunst. Dit houdt in dat je een prachtige wandelingen kunt maken omringd met kleurrijke huisjes en schattige houten balkonnetjes. Ook vindt daar een podium plaats waar dans en muziek samenkomen, dit gebeurt zo’n tweemaal per week.

De geweldige festivals in Gran Canaria

Wat absoluut een belangrijk onderdeel is in de cultuur van Gran Canaria zijn de festivals. Er is altijd feest! En vooral het populairste carnavalsfeest is niet te missen, dit valt vaak in februari of maart. Tijdens carnaval trekken de bewoners de meest kleurrijke outfits aan. En is het reuze gezellig, overal zijn er gezellige markten te vinden.

Vergelijkbare artikelen

Griekenland

2 jaar geleden