India

Over india

Het land waar de koe een heilig dier is, het land van het Hindoeïsme en boeddhisme, het land waar een gedeelte van de Himalaya in ligt en zo kunnen we nog wel even doorgaan. India ligt in zuid-Azië en heeft behoorlijk veel inwoners, het land telt nu namelijk zo’n 1.326.093.247 inwoners. Dat betekend dat na China, India de meeste inwoners heeft van de wereld. Er wordt zelfs verwacht door wetenschappers dat India China inhaalt qua inwoners aantal dus dat India het nummer 1 land zal worden met de meeste inwoners tussen 2020 en 2030. De landen dia aan India grenzen zijn: Pakistan, Bangladesh, China, Myanmar, Nepal en Bhutan. Ook grenst India voor een groot deel aan het water, namelijk: de Indische oceaan en Golf van Balearen. New Delhi is de hoofdstad van dit goed bevolkte land, maar de grootste stad is Bombay. Het federale republiek India is onderverdeeld in 28 staten.

Wat te doen in India

In India valt een hoop te doen en is een hoop te bezichtigen. Qua cultuur is India erg rijk en het eten valt er ook zeker niet tegen. Het landschap bevat niet alleen hoogtepunten (de hoge bergen) naar een trip naar India zeker ook!
Taj jahal: hier zul je vast wel eens foto’s van hebben gezien, dat kan bijna niet anders. Maar om het echt te gaan bezoeken is toch wel een ‘attractie’ Dit gebouw is laten maken door sjan jahan voor zijn overleden geliefde, een erg mooi gebaar dus.
Hampi: je zou bijna denken dat het onwerelds is, dit prachtige gebied met vele oude tempels, een goede sfeer en mooie ruïnes. Voor degene die willen genieten van het mooiste uitzicht over dit speciale Hampi, die moeten het eerst ook wel verdiend hebben, ze moeten namelijk 600 traptreden beklimmen voor de hanuman.
De backwaters van Kerala: in tegenstelling tot de drukke steden met veel toeristen, geluiden en prikkels is dit een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Hier in Kerala is het even relaxen in de natuur zo groen als broccoli! Mooie watervallen en prachtige stranden zijn hier ook te vinden, de stranden zijn hier vaak erg uitgerekt.

Het klimaat in India

Doordat India zo groot is, heeft het land ook verschillende klimaatzones. Van een gematigd klimaat in het noordelijke gebied tot een tropisch klimaat richting het zuiden. Toch kent het grootste deel van India het moessonklimaat, die bestaat uit 3 seizoenen:

  1. koele seizoen: dit begint in oktober en duurt tot februari
  2. hete seizoen: dit begint in maart en duurt tot juni
  3. het regen seizoen: begint in midden juni en eindigt in september

Vergelijkbare artikelen

Wenen

6 jaar geleden 0