RONDREIS INDONESIË

Voor een rondreis in Indonesië kunt u het best beginnen in de hoofdstad Jakarta wat ligt op het eiland Java. Vanaf hier kunt u de verschillende eilanden die Indonesië heeft gaan verkennen. Natuurlijk kunt u niet alle eilanden van Indonesië bezoeken want dit zijn er duizenden. Maar in iedergeval kunt u de grotere eilanden: Sumatra, Java, Kalimantan en Sulawesi gaan bezoeken. Deze eilanden zitten vol met cultuur, natuur, liefhebbende mensen en genoeg prachtige bezienswaardigheden.

RONDREIS NAAR DE BEKENDSTE EILANDEN VAN INDONESIË

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden. De bekendste eilanden zijn Bali en Java. Op Bali vind je heel veel verschillende tempels. De zogenaamde “moedertempel” van Bali is Pura Besakih die op de berg Gunung Agung ligt. Pura Besakih bestaat eigenlijk uit 80 kleine tempels met allen hun eigen geschiedenis. Bent u niet van plan om tempels te gaan bezoeken? Dan zijn er in Bali nog genoeg andere dingen te beleven. Bali staat bekend als een van de beste surfplekken ter wereld, er zijn prachtige stranden en het eten is er heerlijk. In het rustige kustdorpje Lovina heeft u de mogelijkheid om dolfijnen te spotten. Het eiland Java is net als Bali een prachtig eiland en er is heel veel te beleven. Op Java kan je prachtige wandelingen maken en de vele wonderbaarlijke vulkanen bewonderen.

WERELDERFGOED INDONESIË

Wanneer u een rondreis door Indonesië doet is het niet af te raden om werelderfgoed te gaan bezoeken. Diverse tempels en natuurgebieden in dit land behoren tot werelderfgoed en dit komt natuurlijk omdat deze zo uniek zijn.

IN INDONESIË IS HET VOLGENDE WERELDERFGOED TE VINDEN:

– Tempelcomplex van Borobudur
– Nationaal park Komodo
– Nationaal park Ujung Kulon
– Prambanan-Tempels
– Sangiran
– Nationaal park Lorentz
– Het Tropisch regenwoud in Sumatra

TEMPELCOMPLEX VAN BOROBUDUR INDONESIË

Vindt u het leuk om tempels te bezoeken en zou u graag iets van het werelderfgoed in Indonesië willen zien? Dan is Borobudur iets wat u niet wil missen als u een rondreis in Indonesië gaat doen. Het tempelcomplex van Borobudur is boeddhistisch heiligdom en behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. De tempel ligt in het centrum van het eiland Java. Deze wonderbaarlijke tempel is gebouwd in de periode 750-850. Borobudur is dichtbij de meest actieve vulkaan van Indonesië genaamd “Merapi” gebouwd. Door een uitbarsting van deze vulkaan heeft de tempel lang verborgen gezeten onder het as tot dat Borobudur in de 18e eeuw werd herontdenkt.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Kenia

2 jaar geleden

BALI INDONESIË

2 jaar geleden