Rode kool met appel recepten

Ingrediënten voor het eerste recept

• 750 gram rode kool

• 2 Goudrenetten

• 3 kruidnagels

• 2 laurierbladeren

• Een snufje kaneel

• Suiker

• Zout en peper

• Boter

• Bloem

Bereiding

1. Schil de appel eerst en dan in stukjes en zorg dat je de rode kool in smalle reepjes snijd.

2. Zet de gesneden rode kool en appel op een laag vuur en voeg er kruidnagel – laurier – kaneel en als je het wil een schepje suiker.

3. Zorg dat de kool in 45 minuten gaar is geworden.

4. Zorg dan dat je het kooknat bind met boter en bloem.

5. Dan zorg je ervoor met peper en zout dat er smaak aan toekomt.

Tips

1. Om de volle smaak te behouden is het belangrijk dat je zo min mogelijk water gebruikt.

2. U kunt ook appelsap gebruiken in plaats van water. Als u appelsap gebruikt hoeft u geen extra suiker toe te voegen.

3. Om geen bind middel aan het einden te gebruiken kunt u wat rijst in het begin er door heen te gooien de rijst is een alternatief van het bind middel. De rijst vind en zie je aan het eind niet meer terug.

4. Om er voor te zorgen dat je eten niet aanbrand kunt u er vloeistof tijdens het koken aan toevoegen om dat te voorkomen.

5. U kunt de rodekool met appel serveren met aardappelpuree.

Ingrediënten voor het tweede recept

• 600 gram rodekool

• 1 sjalot

• 4 kruidnagels

• ½ theelepel zout

• 1 plak ontbijtkoek

• 2 goudrenet appels

• 1 eetlepel rietsuiker

Bereiding

Snijd de rode kool in 4 stuken en snijd vervolgens de harde kern en de stronk eruit. Verwijder daarna de buitenste bladeren. Snijd vervolgens de rode kool in smalle reepjes of rasp de kool.

Pel vervolgens de sjalot en steek daar de kruidnagels in.Vervolgens pak je een pan en doe je daar de rode kool reepjes en de sjalot met de theelepel zout in. Vervolgens voeg je er een bodempje water bij en brengt het aan de kook. Zet dan het vuur op een lagere pit en laat de rode kool in de pan met deksel gaar worden zo 20-25 min.

In de tijd dat de rode kool gaar word kunt u alvast de appel schillen en in kleine stukjes snijden. Vervolgens snijd u de ontbijtkoek in blokjes. Na ongeveer 10 minuten de appel en de ontbijtkoek bij de rode kool erin.

Als de rode kool klaar is kunt u de sjalot verwijderen met kruidnagels en dan kunt u gaan proeven en er meer smaak aan geven met de rietsuiker en peper en zout.

Tips

De ontbijtkoek zorgt ervoor dat het kookvocht bindt en wat extra smaak geeft. Een andere manier van binden kan ook door middel van een handje rijst mee te laten koken. Een andere mogelijkheid kan ook zijn 1 eetlepel maïzena door het water te roeien bij de gare kool. De appeltjes geven het zuur af die ervoor zorgt dat de rode kleur goed blijft en niet verloren gaat. Als u azijn zou gebruiken zou dat het zelfde effect hebben.

Vergelijkbare artikelen

Satésaus

5 jaar geleden 0

Rode wijnsaus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.