Kapsalon

De oude romeinen begonnen ze al vroeg met de ruwe krultang voor vrouwen, er waren eenvoudige materialen voor het haar en niet veel mogelijk heden dan voor een vrouw: knippen, krullen, verver en stijlen. Voor mannen: baard scheren, haren knippen en verven is ook mogelijk. In de 20ste eeuw werden veel meer materialen en verschillende kapsels gecreëerd. Kappers zijn een beroep dat zowel; mannelijk als vrouwelijk figuur aanspreekt. Barbershops en schoonheidssalons herboren nu nog steeds tot de meest bezochten plekken. Vóór de eerste tijdeenheid van de 20ste eeuw waren de loopbaankeuzen beperkt voor alle vrouwen, maar met name voor arme en migrerende vrouwen en voor allochtonen. In het oude Egypte hadden kappers speciale onderwijzen koffers om hun gereedschappen in te bewaren. De rijkeren mensen hadden zelf een kapper aan huis. In oude Rome en Griekenland namen de slaven en huishouders de taak als kapper op zich. De vrouwen deden meestal de haren zelf thuis.

Baan

Kappers kreken een hoge status vroeger, en moedigde vele aan om hun vaardigheden te ontwikkelen en er werden goede relaties opgebouwd tussen kapper en hun klanten. Vroeger werden uren besteedden aan het alleen al kammen, wassen, oliën, stylen en versieren van het haar. Mannen waren best wel gauw klaar. In sommige culturen was het zo dat voordat een kapper stierf hun kammen en gereedschap aan hun opvolgers. Wat doet een kapper nou eigenlijk en waar zorgt een kapper voor? Hygiëne, sterilisatie, haar knippen en vormgeving, haar analyse, haar-hoofdhuiddoeningen en ziekten, textruiseren, haarextensies, kleur methoden, permanent zwaaien, ontspannen en salon management. Als je een professionelen kapper wilt zijn/worden moet je na je opleiding nog door blijven gaan met cursussen om te blijven ontwikkelen, zo ben je professioneel en blijf je het ook. Als je bezig bent met het behalen van je opleiding als kapper is het ook zo dat je heel veel examens krijgt en die moet je goed uitvoeren, zo kun je je opleiding gemakkelijk behalen.

Vertrouwen

Veel mensen vertrouwen die ene kapper omdat ze er misschien al jaren komen of omdat ze goeie dingen over hebben gehoord. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede band opbouwt met je klanten/gasten. Niet alleen vertrouwen vrouwen op kappers om hun lokken er geweldig ui te laten zien, maar ze vertrouwen ook de meest intiem details van hun leven toe aan deze professionals die de scheermessen beheersen. Als iemand bij een goede kapper zit is het bijna altijd zo dat men zich heerlijk ontspand. Klanten weten meestal wel wat voor kapsel ze willen doen voordat ze een afspraak maken in de salon en brengen dan een foto mee ter inspiratie. Het is de taak van de kapper om de klanten te adviseren of bepaalde kapsel al niet geschikt is, zonder de cliënt te beledigen, maar de meeste klanten vertrouwen op het advies van een professionele kapper als het aankomt op het kennen van een geschikte stijl of kleur.

Vergelijkbare artikelen

Deep Democracy

5 jaar geleden 0

CV maken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.