Pompoentaart

Pompoentaart is een zoete dessert taart met een kruidige, pompoen gebaseerde vulling. De pompoen is een symbool van de oogsttijd, en pompoentaart wordt vaak gegeten tijdens de herfst en de vroege winter. In de Verenigde Staten en Canada is het meestal voorbereid op Thanksgiving en Kerstmis, en wordt ook op Halloween gepresenteerd.

De taart bestaat uit een pompoenachtige vla, in kleur van oranje tot bruin, gebakken in een enkele taartschaal, zelden met een bovenste korst. De taart is over het algemeen gegeurd met kaneel, poeder gember, nootmuskaat en kruidnagels. Allspice wordt ook vaak gebruikt en kan de kruidnagel en nootmuskaat vervangen, omdat de smaak gelijk is aan beide gecombineerd. Kardemom en vanille worden ook soms gebruikt als beslag kruiden. Het kruidenmengsel heet pompoentaartjes.

De taart wordt vaak gemaakt van ingeblikte pompoen of verpakt pompoentaart vulling (specerijen inbegrepen), voornamelijk uit variëteiten van Cucurbita Moschata.

Hoe wordt het gemaakt?

Pastei gemaakt van pompoenen gebruiken pompoentaart; Op ongeveer zes tot acht centimeter in diameter, zij zijn aanzienlijk kleiner dan jack o’lanterns. De pompoen is in half gesneden en de zaden worden verwijderd. De twee helften worden verwarmd tot zacht, in een oven, over een open vuur, op een kookplaat of in een magnetron. Soms worden de pompoen helften verbrand om de pulp te verzachten, in plaats van gekookt. Op dit punt wordt de pulp uitgezocht en puréed.

De pulp wordt gemengd met eieren, verdampt en / of zoete gecondenseerde melk, suiker, en een kruidenmengsel genaamd Pompoentaart, die nootmuskaat en andere specerijen bevat (bijv. Gember, kaneel, kruidnagels, Allspice, Mace), daarna gebakken in een Taartschaal. Soortgelijke pastei worden gemaakt met wortels of zoete aardappel vullingen.

Oorsprong

De pompoen is inheems aan het continent van Noord-Amerika. De pompoen was een vroege export naar Frankrijk; Van daaruit werd het voorgesteld aan Tudor Engeland, en het vlees van de “pompion” werd snel geaccepteerd als taartvulling. In de zeventiende eeuw kunnen pompoentaart recepten worden gevonden in Engelse kookboeken, zoals Hannah Woolley’s The Gentlewoman’s Companion (1675). Pompoen “pastei” gemaakt door vroege Amerikaanse kolonisten was waarschijnlijk een smakelijke soep gemaakt en geserveerd in een pompoen dan een zoete vla in een korst.

Het was pas in de vroege negentiende eeuw dat de recepten in Amerikaanse kookboeken verschijnen of pompoentaart werd een gemeenschappelijke aanvulling op het Thanksgiving-diner. De pelgrims brachten de pompoentaart terug naar New England, terwijl de Engelse methode voor het koken van de pompoen een andere cursus nam. In de 19e eeuw werd de Engelse Pompoentaart bereid door de pompoen met appels, kruiden en suiker te vullen en daarna het geheel te bakken.

Vandaag, in heel veel van de Verenigde Staten, is het traditioneel om pompoentaart na het diner van Thanksgiving te serveren. Daarnaast produceren veel moderne bedrijven seizoensgebonden pompoentaart producten zoals snoep, kaastaart, koffie, ijs, Franse toast, wafels en pannenkoeken, en veel brouwerijen produceren een seizoensgebonden pompoen ale of bier; Deze zijn meestal niet geparfumeerd met pompoenen, maar eerder pompoentaartjes. Commercieel gemaakte Pompoentaart Mix is ​​gemaakt van Cucurbita Pepo, Cucurbita Maxima en Cucurbita Moschata (Libbey Select maakt gebruik van de Select Dickinson Pumpkin Variëteit van C. Moschata voor zijn ingeblikte Pompoenen)

Vergelijkbare artikelen

Pompoen soorten

6 jaar geleden 0

Restaurant

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.