Wafels

Een wafel is een gebak soort. Wafels worden gemaakt met beslag. Dit beslag is het zelfde beslag als een pannenkoek. Een wafel wordt op een speciale manier gemaakt . Voor een wafel wordt een wafelijzer gebruikt. Een wafelijzer is het zelfde als een tosti ijzer maar dan met kleine vierkantjes erin. Het beslag wordt over de ijzer heen gegoten en dan wordt het samen geperst. Wafels worden veel gegeten. Ook in België zijn wafels zeer populair. Wafels kun je met verschillende dingen eten. Je kunt wafels combineren met poedersuiker, gesmolten boter, suiker en Nutella. Ook worden wafels veel gegeten in Amerika. S’ochtends worden de wafels gebakken en gegeten met aardbeien en slagroom. Wafels zijn veel te vinden op kermissen en circussen. Wafels bakken is niet heel moeilijk. Thuis kun je gemakkelijk het beslag maken. Je moet er alleen wel de juiste materialen voor hebben.

Recept

Wafels bakken is niet moeilijk. Iedereen thuis kan wafels maken. Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om zelf wafels te kunnen maken. Allereerst is het belangrijk om de wafelijzer aan te zetten. Hierdoor kan het ijzer warm worden en kun je ondertussen het beslag bereiden. Het beslag bereiden is zeer simpel en snel te maken. De standaard ingrediënten die je nodig hebt zijn melk, eieren, boter en meel. Door alles bij elkaar te gooien en alles goed mixt dan krijg je het beslag. Het is wel belangrijk dat alles goed door elkaar is heen geklutst. Anders kunnen er klonten ontstaan en dat is niet lekker in een wafel. Bij het beslag wordt ook vaak vanille suiker en kandij suiker toegevoegd. In totaal duurt dit hele proces zo ongeveer 25 minuten. Het bakken van een wafel duurt maar anderhalve minuut. Als de wafel tussen het ijzer ligt kunt u hem in de gaten houden totdat de wafel goudbruin is.

Belgische wafels

Belgische wafels zijn de bekendste wafels die er zijn. In België heb je twee verschillende soorten wafels. De Luikse wafels en de Brusselse wafels. Deze wafels worden veel gegeten in het zuiden van Nederland en België natuurlijk. Ook zijn deze wafels veel te zien op de kermissen. Grote gebak kramen alleen maar voor de wafels. De reden waarom deze wafels zo populair zijn is omdat deze vrij groot zijn er heel erg versierd zijn. Op de wafels zitten vaak hele grote hoeveelheden aan slagroom en/of chocolade saus. De wafels worden vaak warm gegeten. Er zijn ook mensen die ze koud ook heerlijk vinden. Het verschil tussen de Belgische wafels en de Nederlandse wafels zijn dat de Nederlandse wafels wat dunner zijn dan die van de Belgen. En in Nederland worden de wafels vaak alleen bij de jaarwisseling gegeten of als er kermis is.

Supermarkt

Er zijn ook wafels te koop in de supermarkt. Deze wafels worden in fabrieken gemaakt en verpakt. Hierin zijn veel verschillende soorten. Je hebt Vanille en suikerwafels. Deze wafels worden vaak gegeten als tussendoortje. De wafels in de verpakking worden koud gegeten. De wafels zijn in heel veel verschillende supermarkten door heel Nederland te koop.

Vergelijkbare artikelen

Pinda’s

6 jaar geleden 0

Sushi

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.