Poetin

Biografie van de president

De volledige naam van Poetin is Vladimir Vladimirovitsj en hij is de president van het grootste Europese land genaamd Rusland. Hij is in het jaar 1952 op 7 oktober geboren in de plaats Leningrad die hedendaags Sint-Petersburg heet. Zijn vader genaamd Vladimir heeft in de Sovjet-marine gediend en tevens in de geheime dienst van het NKDV onder de naam Jozef Stalin. De moeder van Poetin genaamd Maria was een gelovige en dit van de Orthodoxe kerk van Rusland en ze zou hem hebben laten dopen en dit in het geheim omdat haar man Atheïstisch was. Poetin volgde aan de Universiteit van Leningrad zijn opleiding en kreeg zijn diploma in het jaar 1975 met een proefschrift dat ging over de politiek in Afrika van de Verenigde Staten.

Banen voor het presidentschap

Voordat Poetin president werd had hij een baan bij de KGB waarbij hij verantwoordelijk was voor de internering en het verhoor van dissidenten. Tevens werd hij hoofd van het Externe betrekkingen comité van het bureau van Leningrad van de burgemeester. Hij werd van het jaar 1998 in de maand juli tot het jaar 1999 in de maand augustus opvolger van de KGB. Hij was ook een tijdje de premier van Boris Jeltsin regering. Doordat hij de eerste minister was geworden kreeg hij van de Russische bevolking het respect, dit doordat hij voor Rusland tijdens de onafhankelijkheidsstrijd in Tsjetsjenië heeft gehandeld.

Politieke stijl

Poetin won in de maand maart de 26ste in het jaar 2000 de presidentverkiezingen en hij werd vier jaar later weer herkozen. Hij wordt tot hedendaags partijloos door de partij van Verenigd Rusland gesteund die toen een meerderheid in de Staatsdoema had. Zijn politiek hangt in feite samen met twee tegenstrijdige lijnen. Aan de ene kant is hij voorstander van het liberalisering van de economie. Hij heeft bijvoorbeeld jet invoeren van het privé eigendom ingevoerd en dit op de landbouwgronden. Aan de andere kant wordt hij ervan beschuldigd dat hij autoritaire neigingen vertoond. Dit betekent dat hij moeilijkheden heeft met de vrije pers.

De autocratische regeerstyle

Sinds dat Poetin aan de macht is, is Rusland communistisch en dit wilt zeggen dat iedereen gelijk staat en dat in feite alles qua bedrijven van de staat is. De leiders beslissen en de bevolking heeft in feite er niets over te zeggen. Nadat hij 2 keer aan de macht is geweest als president werd hij daarna premier van Rusland en de president werd Dmitri Medvedev en dit was in de maand mei op de achtste dag in het jaar 2008. Vier jaar later werd Poetin op 7 mei in het jaar 2012 weer president van Rusland en nu omgedraaid dat Dmitri de premier werd. Tevens is Poetin een van de rijkste Russen geworden en zijn vermogen wordt op maar liefst 70 miljard dollar geschat. Door de zelfverrijking van de president in de zin van het zwijgen over tegenstanders die zijn presidentschap in gevaar kunnen brengen en het onderdrukken van de pers en de media en de rechtspraken die hij uitvoert wordt Poetin steeds meer gezien als een frauduleus gekozen democratisch dictator.

Vergelijkbare artikelen

Trouwen

4 jaar geleden 0

Online vertalen

7 jaar geleden 0

Vignet Zwitserland

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.