Pavlova taart

De Pavlova taart is gebaseerd op meringue. Deze taart heeft haar naam te danken aan de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het recept van deze taart is tot stand gekomen toen Anna Pavlova tijdens een van haar tournees door Nieuw-Zeeland en Australië heen reisde in de jaren 20. De taart is nu de tijd erg populair en een erg belangrijk onderdeel van de gastronomie van Nieuw-Zeeland maar ook Australië. Het mooie aan deze taart is dat deze erg gemakkelijk te bereiden is. je zult deze taart vaak zien op feesten en allerlei feestdagen.

Pavlova taart is wat mij betreft een geweldig dessert. Dat komt omdat het gemakkelijk te bereiden is en omdat je gasten het waarschijnlijk geweldig zullen vinden. De vulling heb je snel gemaakt, net zo als de meringue. Je kunt het beste alles voorbereiden zodat je de pavlova alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Het in elkaar zetten van deze taart is zo gedaan. Hieronder vind je een recept voor pavlova om zo de beste pavlova taart te maken.

Voor de basis van de pavlova kun je veel verschillende recepten gebruiken, wat ik echter wel altijd gebruik is maïzena. De maïzena zorgt voor een heerlijke smeuïge binnenkant. Ik voeg ook niet altijd citroensap toe en wissel soms ook nog wel eens in gebruik van suiker en poedersuiker. Er zijn erg veel opties voor pavlova, experimenteer zelf met smaken om erachter te komen wat jij het lekkerst vind.

Recept pavlova voor acht personen

Dit heb je nodig als je pavlova wilt maken voor acht personen: drie eiwitten, citroensap, twee tl maïzena, 150 gr suiker.

Bereidingswijze

Om mee te beginnen gaan we de materialen vetvrij maken doormiddel van wat citroensap over de materialen te wrijven. Dan kunnen we de kom erbij pakken die vetvrij is en hier de eiwitten samen met de suiker, 1 tl citroensap en 1 tl maïzena in stijf kloppen. Als dit gedaan is hebben we nu de basis klaar. Ik ga hieronder nog uitleggen hoe je een grote pavlova klaar maakt of juist meerdere kleine pavlova’s.

Hoe maak je een grote pavlova?

We beginnen met het pakken van een vel bakpapier. Pak een pen of potlood en teken op het bakpapier een cirkel met een doorsnede van 20 cm. Draai dan nu het vel om en verdeel het schuim netjes tussen de lijntjes. De randen van de pavlova mogen wel wat hoger zijn de het midden van de taart. Deze taart moet je voor ongeveer 2 uur laten bakken in een over van 100 graden.

Hoe maak je meerdere kleine pavlova’s

Pak er eerst weer een vel bakpapier bij en verdeel hier acht gelijke hoopjes schuim over. Je kunt ervoor kiezen dat om acht cirkeltjes te tekenen en hier het schuim over te verdelen, maar je kunt het ook prima verdelen op gevoel. met een lepel kun je het schuim wat beter verdelen, zorg ervoor dat je in het midden een kleine kuil over laat. Deze kuil is erg handig als je de pavlova zo meteen gaat vullen. De kleine pavlova’s doe je ongeveer anderhalf uur tot twee uur in de oven op 100 graden.

Vergelijkbare artikelen

Schijf van Vijf

5 jaar geleden 0

Whiskeyglazen

6 jaar geleden 0

Paella recept

6 jaar geleden 0