Gok kasten

Gok kasten 

In Nederland wordt er al jarenlang gespeeld met gokkasten. Al was het vroeger wel veel meer, ze waren overal te vinden. Nu tegenwoordig is dat redelijk ingeperkt. Vooral in kroegen en cafetaria’s zijn er zeker nog wel gokkasten te vinden. En niet te vergeten in casino’s natuurlijk. Ook is het via het internet te vinden.  

Werking gokkasten 

Als je wilt gaan spelen, is het ten eerste de bedoeling dat je geld in de gokkast doet. Hoeveel keren je mag spelen, hangt ervan af hoeveel geld je in het apparaat doet. Een gokkast heeft drie rollen (of meer) waarop afbeeldingen verschijnen. Al druk je op de startknop van het apparaat of de hendel langs de zijkant gaan deze afbeeldingen draaien. Als je wilt winnen is het de bedoeling dat er twee of meerdere plaatjes hetzelfde worden als je op de startknop hebt gedrukt. Wanneer dit lukt krijg je extra punten. Maar als dit niet lukt gaan er punten verloren. Je kan het spel doorspelen totdat je credits op zijn of je kan er ook zelf voor kiezen en je verlies of winst nemen. Tegenwoordig bestaat gokkasten uit meerdere winlijnen. Naast de klassieke variant met bijvoorbeeld 1 of 3 lijnen heb je tegenwoordig zelfs kasten die tot de 50 of zelfs tot de 100 winlijnen gaan. Gokkasten hebben in alle tijden een uitkeringspercentage. Heeft het apparaat bijvoorbeeld een uitkeringspercentage van 75 % dan betekend dit dat er van elke ingelegde euro er 0,75 cent ervan wordt uitgekeerd.  

Geschiedenis gokkasten

Het begon allemaal in het jaar 1891. In New York was een bedrijf gevestigd namelijk “Sitmann en Pitt”. Hun waren een flinke voorloper van de huidige kasten die we tegenwoordig hebben staan. Dit apparaat was meer in het teken van poker met de symbolen van vijftig spelkaarten. Ook geen onbelangrijk jaar om te vergeten is het jaar 1895. Charles August Fey ontwikkelde namelijk in dit jaar de eerste automatische weefmachine. Dit apparaat werd de Libity Bell genoemd en bevatte vijf belangrijke symbolen namelijk: diamanten, hoefijzers, schoppen, harten en klokken. Dit machine werd enorm populair, zelf toen er een verbod op kwam kreeg dit apparaat nog steeds orders. 

Toen er voor het eerst echte symbolen op de gokautomaten kwamen zoals vruchten enzovoort, was het alweer 1907. Dit gebeurde in Chicago door de gevestigde fabrikant Herbert Mills. Dit werd de operator Bell genoemd.  

In 1934 werd er een gokspel enorm populair. Namelijk de welbekende paardenrace. De bedoeling daarvan is gokken op een paard die jij denkt dat het snelst is, wie gelijk heeft ontvangt geld. Maar de echte elektrische gokautomaten die we in deze tijd hebben zijn pas echt ontstaan in de jaren 60. Dit werd de ‘money honey’ genoemd.  

Je hebt niet alleen rol gokkasten maar ook video gokkasten, wat nu de tijd ook nog steeds veel wordt gebruikt. Dit is ontstaan in de jaren 70. 

Vergelijkbare artikelen

Gokautomaten

6 jaar geleden 0

Soorten kikkers

5 jaar geleden 0

League of Legends

4 jaar geleden 0