De geschiedenis van gokken

Gokken dateert uit de paleolithische periode, vóór de geschreven geschiedenis. In Mesopotamië dateren de vroegste zeszijdige dobbelstenen van ongeveer 3000 voor Christus. Ze waren echter gebaseerd op astragali die duizenden jaren eerder dateren. In China waren gokhuizen wijdverspreid in het eerste millennium voor Christus, en gokken op vechtende dieren was gebruikelijk. Lotto-spellen en dominostenen (voorlopers van Pai Gow) verschenen al in de 10e eeuw in China.Speelkaarten verschenen in de 9e eeuw na Christus in China. Records sporen gokken in Japan terug tot in de 14e eeuw.Poker, de meest populaire VS kaartspel geassocieerd met gokken, is afgeleid van het Perzische spel As-Nas, dat dateert uit de 17e eeuw.Het eerste bekende casino, de Ridotto, begon in 1638 in Venetië, Italië.

Groot Brittanië
Hoofd artikelen: kansspelen in het Verenigd Koninkrijk en geschiedenis van kansspelen in het Verenigd Koninkrijk
Gokken is al eeuwenlang een belangrijke recreatieve activiteit in Groot-Brittannië. Paardenrennen is al meer dan drie eeuwen een favoriet thema. Het is sterk gereguleerd. Historisch gezien komt veel van de oppositie van evangelische protestanten en van sociale hervormers.

Verenigde Staten
Hoofd artikel: gokken in de Verenigde Staten
Gokken is al eeuwenlang een populaire activiteit in de Verenigde Staten. Het is ook op veel gebieden bijna net zo lang bij wet verboden. Aan het begin van de 20e eeuw was gokken vrijwel overal in de VS verboden. en werd dus een grotendeels illegale activiteit, die de groei van de maffia en andere criminele organisaties hielp. Aan het einde van de 20e eeuw werd de houding ten opzichte van gokken verzacht en werden de wetten ertegen versoepeld.

Vergelijkbare artikelen

De Berlijnse muur

8 jaar geleden 0

Mercedes

5 jaar geleden 0

Draaiduizeligheid

6 jaar geleden 0