Pasta Carbonara

Om pasta Carbonara te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Je moet zorgen voor een goede pasta, lekkere magere spekreepjes, eieren en verse Parmezaanse kaas. Je zou eventueel ook nog wat fijngesnipperde uitjes en een teentje knoflook toevoegen tijdens het bakken van de spekreepjes.

Ingrediënten voor pasta carbonara:

  • 275 gram pasta naar keuze, bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle of penne pasta
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 hele eieren
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen peper
  • Snufje zout

Bereidingswijze pasta carbonara:

Om mee te beginnen zet je een pan met kokend water op het vuur met een snufje zout. Kook dan de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Ondertussen kan je de magere spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin bakken, als je het lekker vind kun je er gesnipperde uitjes overheen doen en eventueel een teentje knoflook toevoegen bij het bakken van je spekjes. Hierna doe je de 2 eieren in een mengkom, hier voeg je de Parmezaanse kaas toe en dit roer je door elkaar. Doe er nu wat peper bij en roer dit ook weer goed door.

Giet een beetje kookvocht van je pasta achter en giet de rest weg. Doe nu de pasta weer in de pan en doe de hete spekjes erbij en het ei/kaas mengsel. Hierna voeg je 2 tot 3 eetlepels van het kookvocht toe dat je achtergehouden had. Roer dit nog eens goed door zodat je de pasta gelijk kan serveren. Je kan er nu eventueel nog peterselie overheen strooien.

Er is ook vaak een discussie over of er room door de carbonara saus heen hoort. Origineel gezien is het zonder room, maar er zijn ook Italiaanse gerechten die wel room gebruiken. Ik zou zeggen probeer het beide een uit en bepaal zelf wat het lekkerste is. Maar het is uiteindelijk niet persé nodig om er room doorheen te doen.

Vergelijkbare artikelen

Soto-Ayam

2 jaar geleden

Gevulde linzensoep

2 jaar geleden

Only registered users can comment.