Carnotaurus

Carnotaurus

De Carnotaurus was een echt roofdier. Zij geslacht valt dan ook onder de predators. Zijn bijnaam was de bloedstier omdat hij hard kon rennen en enorm veel kracht had. Ook deze dinos leefde tijden de periode van de krijt. Wetenschappers denken dat de Carnotaurus leefde in het huide Argentinië. Deze dinosauriers werden pas op late tijdstip gevonden; namelijk in 1987, een archeoloog ontdekte in Argentinië voor het eerst het skelet van deze soort. Zijn naam heeft hij te danken aan het scenario wat zich afspeelde tijdens de vondst van zijn skelet. De archeoloog werd namelijk tijdens de vondst constant aangevallen door een stier, dus de naam stier zat wel ingeprent in zijn geheugen. Bij het onderzoeken van het skelet kwamen zij erachter dat het een vlees etende dinosauriër was, op die manier werd de naam bedacht vlees stier of bloed stier.

Bouw van de Carnotaurus

De ontdekker deed volledig onderzoek naar de dino en schatte ook zijn waardes in. Zo schatte hij in 1998 dat deze dino’s ongeveer 8 meter waren en ongeveer 500 kilo wogen. Zij waren snel en gespierd en krachtig. De schedel van de Carnotaurus was erg klein en zat aardig hoog, boven zij ogen had hij een soort van hoorn zitten waarmee hij in gevechten de tegenstander kon verwonden. De Carnotaurus had kleine maar wel gespierde poten en kleine armpjes. Voor de rest is het aardig onduidelijk hoe de Carnotaurus eruit heeft gezien. Wel is er nog wat bekend over zijn schedel hij had meet dan 150 tanden tussen zijn kaken zitten. De tanden waren verdeel over 3 rijen die achter elkaar zaten, boven en onder.

Levenswijze

Deze dinosaurus leefde vooral in gebieden waar veel kleine riviertjes waren en vaak een groot oppervlakte zonder teveel bomen of wat dan ook. Hij leefde wel altijd in gebieden waar een subtropisch klimaat aanwezig was, hij hield niet van kou. De Carnotaurus staat vooral bekend om zijn hoorns, omdat geen gelijkwaardig dier dat toentertijd had. Ze waren snel en efficiënt. De hoorns speelt een grote rol in het onderzoek naar de Carnotaurus, want tot op de dag van vandaag weten de wetenschappers en wij dus nog steeds niet waarom de Carnotaurus in het bezit was vaan hoorns, de functie hiervan in niet vastgesteld. Wetenschappers hebben verschillende theorieën voor het gebruik van deze hoorn, zo denken zij dat het gebruikt werd voor het imponeren van de vrouwtjes of voor het gebruik van intimideren van de vijanden.

Samenleving

In de samenleving waren de Carnotaurussen aardig gevreesd. Zo werden de gebieden waar zij vaak gezien werden, vermeden. Ook deze soorten dinosauriërs leefden in groepen en jaagde dan ook in groepen. Zij waren vlees eters en waren niet bescheiden tegenover de andere soorten dinos. Zij hielden van open vlaktes zodat zij duidelijk hun prooi konden zien. Wat namelijk hun specialiteit was, was dat zij enorm snel konden rennen, bijna geen enkel ander dier toentertijd stond een kans tegen deze machtige dinosauriers. Graag jaagde zij op middel grote dinosauriers die zij met een groep aanvielen.

Only registered users can comment.