Pannenkoekenbeslag

Een pannenkoek wordt van oorspronkelijk gemaakt van ei, melk, bloem in sommige gevallen wordt hier een klein snufje zout aan toegevoegd. De originele pannenkoek wordt in een beetje boter gebakken . Tegenwoordig wordt er bijna alleen bloem in het beslag gebruikt. Vroeger werd gekozen voor een mix van boekweit meel en bloem. Pannenkoeken worden op hoge temperatuur gebakken in de boter die daarvoor al gesmolten is. De pannenkoek wordt de pannenkoek omgedraaid om de andere kant te gaar te maken. daarna wordt de pannenkoek op een stapel gelegd zodat je daarna nog meer pannenkoeken kan bakken. De pannenkoek wordt meestal lauw gegeten vanaf een grote stapel. pannenkoeken kunnen op verschillende manieren worden gegeten.pannenkoeken kunnen worden opgerold of plat worden gegeten. pannenkoeken worden meestal rijkelijk belegd met spek en kaas of juist stroop en poedersuiker.

Verschillende pannenkoeken

De pannenkoek uit Nederland wordt lekker dik gebakken. De variant uit Frankrijk is de crêpe bijvoorbeeld heel dun en wordt hij zonder boter gebakken. Amerika doet het  tegenovergestelde van de Franse en heeft hem heel dik gemaakt en daarom word hij ook gemaakt met rijsmiddel.

ik zal hieronder alle 3 de recepten geven van het beslag

Pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • Boter
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel zout

Crêpe:

Ingrediënten (voor 15 crêpes)

  • Beleg/topping
  • 30 ml water
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 75 gram poedersuiker
  • Snuf zout

Pancake:

  • 1 flinke klont boter (gesmolten)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 gr bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel suiker

Baktips

de kunst bij het bakken van een crêpe en een pannenkoek is dat ze niet blijven kleven aan de bodem. dit is makkelijk als je de pan eerst zacht zet en op het moment dat je crêpe of pannenkoek hard wordt de pan hard zetten nadat je de crêpe of pannenkoek flink los hebt gemaakt.
bij pancakes is het belangrijk hem heel zachtjes te koken en te laten rijzen in de pan. Als de pancakes een beetje gegroeid zijn en zacht zijn geworden kan je de pan wat harder zetten zodat de pancake een mooi bruin laagje krijgen.

Vergelijkbare artikelen

Dadels

7 jaar geleden 0

Restaurant

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.