7 redenen waarom je niet naar het college moet gaan en 4 dingen die je in plaats daarvan moet doen

Ik ben slecht begonnen.Het was het najaar van 2005. Daar zat ik in de business class van mijn universiteit. Ik was zo opgewonden. Het was dag 1. Ik had een paar zakelijke inspanningen waar ik al buiten de klas aan had gewerkt, en ik was super enthousiast om meer te weten te komen over zaken doen in het college.Mijn professor stelde zichzelf voor, ze gaf ons een speech van 10 minuten over zaken en ondernemerschap en toen vroeg ze ons om onze leerboeken te openen waarin ze enkele zakelijke voorwaarden begon te bespreken.Omdat ik buiten het klaslokaal zaken studeerde door een bedrijf op te zetten, was ik verbaasd toen ik merkte dat mijn professor refereerde aan bedrijfsterminologie die niet klopte en in sommige gevallen helemaal achterhaald was. Ik ging verder met het opheffen van mijn hand en corrigeerde haar. Na de eerste correctie begon ze te grijnzen en zei: “Bedankt voor het opruimen.” Na de tweede correctie werd ze merkbaar afgevinkt en na de derde correctie vroeg ze me om het klaslokaal te verlaten.Ik was verward. Ik bedoel dat ik uiteindelijk betaalde om over zaken te leren en ik zou niet toestaan dat iemand mij en mijn leeftijdsgenoten informatie zou leren die onjuist was.Dus dit is waar mijn reis en de jouwe begint. We hebben een punt bereikt in de geschiedenis van de mensheid waar het hoger onderwijs niet langer werkt. Als gevolg van technologie werkt het hoger onderwijs in zijn traditionele schoolomgeving niet langer. Het zal nooit effectief of progressief genoeg zijn om gelijke tred te houden met de groeiende behoeften van werkgevers die op zoek zijn naar universiteitsinstellingen voor hun toekomstige werknemers. Iedereen die de vreselijke fout maakt om in deze tijd een hbo-opleiding te volgen, zal er spijt van krijgen. Nu zijn er natuurlijk veel beroepen die nog steeds een hbo-opleiding vereisen, zoals het medische beroep en de wet, onder andere. Een overweldigende meerderheid van afgestudeerden van hogescholen heeft echter geen diploma op die gebieden.Ik ga je 7 redenen vertellen waarom je niet naar de universiteit zou moeten gaan en 4 dingen die je zou moeten doen, omdat een hele generatie millennials al verknoeid is en er misschien niet veel van hen kunnen doen om het ongedaan maken van de schade die ze hebben aangericht met 6-cijferige leningen voor studentenlening en waardeloze graden die alleen leiden tot dead-end instapniveaus of helemaal geen instapniveau. Als je op de middelbare school zit of als je kind op de middelbare school zit of binnenkort moet zijn, moet je luisteren, want de realiteitscheck die ik je ga geven, kan je leven of het leven van je geliefde redden.

1.) Voorbereiding voor de echte wereld

Dit argument begint niet en stopt op de universiteit. Dit is echt een probleem met ons onderwijssysteem als geheel. Echter, universiteit verergert dit probleem. Als adolescent worden we getraind om rechte A’s te krijgen en als we niet op niveau presteren, horen we van onze ouders, onze leraren en onze studieadviseurs dat “we ons leven weggooien of dat we nooit iets bedragen. “Dus laten we zeggen dat je deze propaganda koopt. Wat gebeurt er wanneer je de echte wereld verlaat en beseft dat het leven geen perfecte records toestaat, en dat het niet uitmaakt hoe hard je het ook probeert, je zult waarschijnlijk vaker verliezen dan dat je wint en je zult nooit perfect zijn. Perfectie is wat kinderen worden gevormd om te geloven dat ze moeten streven naar, en de almachtige “A” is de metriek die we gebruiken om het niveau van perfectie of imperfectie te bepalen dat kinderen hebben.
Als je denkt dat ik een grote deal maak over niets, kijk dan eens naar Millennials. Wij zijn de hoogst geschoolde generatie in de menselijke geschiedenis, maar velen van ons kunnen de kleinste teleurstellingen van het leven niet accepteren. We zijn zo gewend aan gouden sterren en Straight A’s dat als we eenmaal een sollicitatiegesprek verknoeien, we thuiskomen, huilend naar mama over hoe hard de interviewer op ons was. Fast forward naar afstuderen, kinderen gaan van school, gaan de echte wereld binnen en verwachten dan dat ze op de een of andere manier het recht op een baan hebben verdiend, maar niet zomaar een oude baan, een goedbetaalde baan met een geweldige titel, voordelen, voordelen en bonussen. Sorry, maar dat is niet de echte wereld.

2.) Vacatures

Denkt u of verwacht u dat het afstuderen aan de universiteit ertoe zou kunnen bijdragen dat u in staat bent om een geschikte baan te vinden? Het zou in theorie moeten. Daarom breng je tienduizenden dollars uit om een universitair diploma te behalen, toch? Volgens een jaarlijks onderzoek van het adviesbureau Accenture verwacht 84% van de afgestudeerden van de Klasse van 2014 een baan te vinden in hun vakgebied. De realiteit is dat slechts 67% van de afgestudeerden van de vorige twee klassen een baan hebben gekregen in hun gekozen vakgebied, en dit aantal houdt geen rekening met de positie of beloning die deze recente gradiënten ontvangen, wat doorgaans met ontevredenheid wordt gemeld.Waarom kunnen universiteitsmedewerkers dus geen baan vinden? Het is omdat ze geen vaardigheden hebben. Dit is de belangrijkste reden waarom universiteit nu verouderd is en een totale oplichterij is. De oorspronkelijke bedoeling van het hoger onderwijs was om een personeelsbestand te creëren dat hun hersens gebruikte om groter en helderder te denken, zodat ze hun geest konden uitbreiden naar nieuwe dingen en nieuwe ervaringen. In de jaren 1970 is dit allemaal veranderd. Het hogeschoolsysteem ging op een massale PR-uitbarsting om een hele generatie te propageren in de overtuiging dat het college kansen op hoog niveau zou bieden, en dat deed het.
Universiteiten zijn eerst begonnen met het infiltreren van middelbare scholen en het betalen van schooldistricten om hun posters van twee mensen naast elkaar te plaatsen. Een daarvan was een mollige handarbeider naast een slank en slank persoon in een pak. Je zou vaak een hit zien, zoals: “Welke man wil je zijn?” Dit zorgde voor een sociale en economische bloei. Mensen begonnen zich massaal in te schrijven en het systeem werkte en mensen kregen eigenlijk de bedrijfsconcerten op hoog niveau die ze beloofd hadden. Ze drongen de PR-campagne echter te ver door en nu is de volgende generatie aan het racen om hun hbo-opleiding te behalen met een snelheid die veel hoger ligt dan eerdere generaties. Omdat er een bewezen staat van dienst was van succes, zorgden ouders voor de waarde van het college bij hun kinderen omdat ze dachten hetzelfde succesverhaal te zullen behalen, maar helaas keek Wall Street toe. Wall Street, de federale overheid en het hogeschoolsysteem kwamen samen en schoten omhoog naar de kosten van collegegeld om recordhoogten te behalen. Dit was gemakkelijk om te doen, want ze hadden niet alleen posters op scholen die kinderen lieten zien wat een verliezer ze zouden zijn als ze niet naar de universiteit gingen. Ze hadden thuis ook mama en papa die hetzelfde vertelden. Dus wat was het resultaat? Dit brengt me bij mijn volgende punt.

3.) Studieleningen

Als resultaat van de regeling Wall Street, de Federale Overheid en het opgezette universiteitssysteem, heeft Amerika nu $ 1 Triljoen in studentleningsschuld. Dit is meer dan hypotheken, autoleningen en creditcards en hier is het slechtste deel; 75% van deze schuld is opgebouwd tussen 2003-2011. De federale regering houdt daar overigens van, omdat studentenleningen de enige schuld zijn die niet kan worden afgewezen in een faillissementsprocedure, wat betekent dat je geen andere keus hebt dan te betalen. Wil je meer verwoestende feiten horen? De kosten van het college zijn in de afgelopen 40 opeenvolgende jaren met 1000% gestegen. In feite is de groeisnelheid veel hoger dan de inflatie. Het systeem dat ons deze bullcrap blijft voeden, ontmoedigt ons van het doen van de wiskunde.
Volgens College Board, de gemiddelde kosten van college collegegeld en vergoedingen per jaar varieert van $ 8,893 – $ 30,094. Dit houdt geen rekening met kost en inwoning die volgens Collegedata.com varieert van $ 9.500 – $ 10.830 / jaar. Samenvattend en een 4-jarige hbo-opleiding kan je $ 80.000 – $ 160.000 kosten. Omdat de propagandaposters en de onbetaalde verkoper (ouders, leraren en begeleiders) de wiskunde niet zullen doen, zal ik de wiskunde voor je doen. Nu dat u de totale kosten van uw hbo-opleiding kent, laten we eens kijken hoeveel uw studieleningen zullen zijn. Volgens de cijfers die ik eerder heb verstrekt, zouden je studieleningen variëren van $ 920 / maand – $ 1.840 / maand gedurende 10 jaar. Ben je bereid om je volwassenheid te beginnen met dit soort schulden? Je kunt maar beter twee keer nadenken, want deze schuld is de reden waarom miljoenen kinderen na hun studie naar huis gaan. Hun maandelijkse studieleningen zijn hoger dan de kosten van huisvesting en nutsvoorzieningen als ze op zichzelf zouden wonen.

4.) Werkgereedheid

Ik heb het steeds weer gezien. Ik heb zoveel collega’s, vrienden en familieleden gehad die afgestudeerd zijn, hun eerste zakelijke optreden hebben gekregen en gewoon niet voorbereid waren. College leert je geen vaardigheden. Geen. Niets. Nul. Nada. Nu zijn er natuurlijk een aantal studierichtingen die je verkoopbare vaardigheden bijbrengen, zoals boekhouden, medicijnen, rechten of computerwetenschappen, maar een overgrote meerderheid van de afgestudeerden van universiteiten studeert tegenwoordig in bedrijfskunde, marketing of psychologie. Deze graden zijn absoluut waardeloos. U hoeft mijn woord niet op te nemen. Ik vertel je alleen maar wat talloze aanwervingsmanagers en uitzendkantoren me hebben verteld. Ze vinden het moeilijk om getalenteerde en gekwalificeerde kandidaten te vinden die pas afgestudeerd zijn, omdat ze simpelweg geen vaardigheden hebben. Alles wat ze hebben is kennis die niet kan worden toegepast op iets praktischs in de echte wereld.
Dezelfde studie waar ik eerder naar verwees van Accenture vond ook dat 80% van de afgestudeerden van de Klasse van 2014 verwachten door hun eerste werkgever te worden opgeleid op het werk. Meer dan 50% van de afgestudeerden van de klassen van 2012 en 2013 rapporteren echter dat ze geen training hebben ontvangen van hun eerste werkgever, wat heeft geleid tot een enorme omloopsnelheid, omdat steeds meer bedrijven ontdekken dat recente college-niveaus gewoon onvoorbereid zijn en ze niet bereid om hun tijd en middelen te besteden aan het trainen van nieuwe werknemers. Ze verwachten dat je klaar bent om op dag 1 te gaan.
Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat van elke professionele baan die ik ooit heb gehad, ik veel meer moest weten dan wat er in de functiebeschrijving stond afgedrukt. Gelukkig voor mij ben ik goed thuis op veel gebieden, dus ik heb altijd goed gepresteerd. Ik heb een zeer succesvolle carrière in marketing gehad, werkend met Fortune 500-bedrijven, zowel aan de kant van de klant als aan het agentschap, en elk bedrijf waar ik ooit mee heb gewerkt, verwachtte dat ik veel meer wist dan alleen marketing. Ik moest webontwerp, basiscodering, verschillende vormen van marketing zowel online als offline, fotografie, grafisch ontwerp, videobewerking en ik kon doorgaan. Dit is de reden waarom een hbo-opleiding een grap is. Je kunt gewoon niet zoveel vaardigheden in een college leren kennen voor een redelijke hoeveelheid geld en in een redelijke hoeveelheid tijd. Als je wilde leren wat ik heb geleerd in een traditionele schoolomgeving, kost het je tientallen en honderdduizenden dollars. Blijf lezen en ik zal je vertellen hoe ik mijn vaardigheden heb behaald voor een paar honderd dollar.

5.) Je diploma zal verouderd zijn voordat je afstudeert

De wereld beweegt te snel om ons onderwijssysteem bij te houden. Zodra de inkt in een tekstboek opdroogt, is de informatie waarschijnlijk verouderd of onjuist voordat deze zelfs aan de student wordt overhandigd. Dit was zeker het geval bij mij, zoals ik aan het begin van dit artikel al zei. Technologie heeft het spel compleet veranderd. Als je kijkt naar de vaardigheden die vereist zijn voor de meest gevraagde en goedbetaalde banen, hebben ze een leerproces nodig dat de universiteit niet bij kan houden, omdat de vereiste nieuwe vaardigheden te vaak veranderen.
We leven in het tijdperk van de media. Iedereen en alles is een mediaplatform. Mensen maken online beroemdheden uit hun honden, katten, baby’s en zichzelf. Dit is de reden waarom grafisch ontwerpers, schrijvers, online marketeers, fotografen, filmmakers en programmeurs het op dit moment verpletteren en dit nog tientallen jaren zullen blijven verpletteren, omdat creativiteit, technologie en entertainment de economie van vandaag drijft. Dit is de reden waarom psychologie en zakelijke graden totale stukken rommel zijn. Bedrijfsgraden verloren hun waarde in de vroege jaren 90 en psychologiegraden hadden nooit waarde. Als u een bedrijfs- of marketingdiploma behaalt, bent u nooit meer dan een projectmanager. In de loop van de tijd zullen steeds meer technologieën beschikbaar komen die veel van wat u doet automatiseren, waardoor u volledig overbodig wordt. Je zult met de vuilnis worden weggegooid!

6.) Conversie naar bedrijfskloon

Er is een van de twee conclusies waar mensen naar toe komen bij het bepalen van de carrière die ze willen volgen en de mate die daarbij hoort. Eén conclusie is gebaseerd op de passie die ze hebben voor het loopbaanveld. De andere, meer algemene reden is gebaseerd op hoe veelgevraagd het loopbaanveld is. Dit is de zwendel die iedereen op de middelbare school wordt verkocht. “Wees een arts of een verpleegster of een leraar, omdat mensen altijd ziek worden en genezen moeten worden en mensen zich altijd zullen voortplanten, waardoor er een behoefte aan leraren nodig is.” Laten we daarom eens kijken wat er in de afgelopen tien jaar met deze mensen is gebeurd. Artsen worden minder betaald dankzij overheidsregulering van ons gezondheidszorgsysteem, verpleging heeft een van de hoogste omzettingsratio’s en leraren worden links en rechts door het hele land ontslagen vanwege tekorten aan overheidsbegrotingen.
Wanneer je naar de universiteit gaat en tienduizenden dollars uitgeeft om een baan te krijgen die veel gevraagd is, word je een van de miljoen andere klonen met dezelfde specificaties. Millennials zijn de meest ontwikkelde generatie in de menselijke geschiedenis, en daarom zijn ze ook een van de meest getewerkgestelde generaties in de menselijke geschiedenis. De mensen die ons de weg van het hoger onderwijs hebben opgelegd, begrijpen duidelijk geen basiseconomie en de wet van vraag en aanbod. Een van de grootste redenen waarom universiteitsgraduaten geen zinvol werk kunnen vinden, is omdat er een te groot aanbod is van dezelfde mensen met dezelfde inloggegevens en te weinig banen (vraag) om ze allemaal te vullen met zinvol werk. We hebben nu dus de grootste werkgeversmarkt in de geschiedenis van de mensheid, waar werkgevers het afval uitkiezen en hierdoor zullen werknemers steeds minder worden betaald en zullen de voordelen blijven afbrokkelen.

7.) Het is een verspilling van tijd

Het leven is kort. Vanaf dit schrijven ben ik 28 jaar oud. Mijn 20’s vlogen sneller voorbij dan ik ooit had kunnen voorstellen. Ik kan me niet voorstellen hoe ver achterop ik zou zitten als ik negen jaar geleden niet de grootste beslissing van mijn leven maakte, namelijk het stoppen met studeren. Besteed meer dan 4 jaar aan het volgen van een universiteitsopleiding in deze tijd en de tijd dat de wereld verandert met de snelheid van het licht is niet alleen gek, het is absolute waanzin! Sinds ik mijn studie heb afgebroken en mijn carrière een half decennium vóór mijn leeftijdsgenoten ben begonnen, ben ik 5 jaar voorsprong op het spel, plus ik heb geen schuld. Geen studieleningen voor mij.
Na mijn eerstejaarsjaar in 2005 begon ik aan een reis om diep in mezelf te kijken en het traject van de wereld te verkennen. Ik dook in tegen een weddenschap dat het onderwijssysteem tekort zou gaan door studenten niet goed voor te bereiden op de echte wereld en hun loopbaan. Ik heb ook de stijgende kosten van het collegegeld onderzocht en besefte dat de geportretteerde waarde frauduleus was, dus stopte ik met studeren en kreeg ik mijn opleiding door mezelf voor te lichten. Dit is een goede segway in 4 dingen om te doen in plaats van naar de universiteit te gaan.

Wat je wel moet doen

1.) Onderwijs jezelf

Ik heb professionele en semi-professionele niveauvaardigheden geleerd op het gebied van webontwerp / ontwikkeling, marketing, zaken, fotografie, ontwerp, filmproductie, videobewerking en nog veel meer met behulp van gratis of goedkope online onderwijsplatforms zoals YouTube en Lynda.com. Als je je afvraagt wat ik op mijn cv heb gezet voor het onderwijs, zet ik de middelbare school en dit heeft me nooit kansen op werk ontnomen omdat mijn portfolio voor zichzelf spreekt. In deze dag, geven werkgevers om waarde.
Ze willen weten welke waarde u hen zult brengen. Ze houden zich niet bezig met je mooie MBA of privé-schoolopleiding. Ja. De meeste werkgevers waarderen dit wel, maar wanneer een afgestudeerde naast me wordt geplaatst, sla ik elke keer de wedstrijd omdat ik niet alleen over de vaardigheden beschik om een steuntje in de rug te zijn, mijn vaardigheden zijn enorm en divers, waardoor ik waarde kan bieden in verschillende sectoren van het bedrijf. Een hbo-opleiding tot een smal baangetje.

2.) Bouw een bedrijf op

Ik weet. Ik weet. Iedereen is geen ondernemer en iedereen is niet in staat om een bedrijf op te bouwen. Als je echter de minste bekwaamheid of interesse hebt in het opbouwen van een bedrijf, moet je dit nastreven voordat je ooit een dollar verspilt aan een semester op de universiteit. Tegenwoordig is het bouwen van een bedrijf dankzij internet een gemakkelijker en goedkoper dan ooit tevoren. De toetredingsdrempels zijn waanzinnig laag en de vereiste kennis is relatief eenvoudig te verkrijgen. Met een paar boeken, inzet en een paar maanden kun je een internetondernemer worden. Het zal echter niet gratis zijn. Het kost je tijd of geld. U kunt online een bedrijf bouwen en webverkeer organisch opbouwen, wat technisch gratis is, maar het kan enkele jaren duren voordat uw harde werk leefbare lonen oplevert. Je kunt je groei ook versnellen met adverteren.
Nu denkt u misschien: “Waar haal ik geld vandaan om een bedrijf te starten en te adverteren?” Ga aan de slag. Wachttafels, bartend, werkhandels of zoiets, kom gewoon niet uit het huis van je ouders. Blijf thuis, houd uw rekeningen laag en investeer uw geld van uw baan in het opbouwen van uw bedrijf. Het risico is absoluut nul. Aangezien u het bedrijf met contant geld zou gaan bouwen in plaats van leningen, is het scenario in het slechtste geval dat u uw geld verliest. De waarde zal liggen in de ervaring van het opbouwen van een bedrijf, en trouwens, werkgevers zijn er dol op! Als je een bedrijf bouwt en het faalt, en je besluit om het personeelsbestand te betreden en op zoek te gaan naar een echte baan, dan zal bedrijfservaring veel sneller je weg vinden dan een waardeloze MBA. Ik kan dit uit persoonlijke ervaring zeggen.

3.) Bouw een merk

Ben je echt extravert? Heb je een hobby of passie zoals make-up, mode, gadgets, films, muziek enz.? Dan is het opbouwen van een persoonlijk merk iets voor jou. Er zijn letterlijk duizenden mensen die miljoenen dollars verdienen als bloggers of vloggers op YouTube. Zoals ik eerder al zei, we bevinden ons in het tijdperk van de media. Als je hebt wat er voor nodig is om iemand te amuseren of iets van waarde te geven, dan moet je een merk opbouwen.

4.) Ga naar een Beroeps- / Handelsschool

College is niet voor iedereen. Evenmin is ondernemerschap. Zoveel mensen klagen over het gebrek aan banen die beschikbaar zijn. Dit is waar. Ze hebben echter echt betrekking op witte-boordklussen. Wist u dat er naar schatting 3 miljoen arbeidbanen beschikbaar zijn; 90% van hen heeft geen hbo-opleiding nodig en de meesten betalen meer dan witte boorden. Ze vereisen eenvoudigweg een vaardigheid. Een vaardigheid die kan worden geleerd op een beroeps- of handelsschool. Maar wees voorzichtig. Handelsscholen zijn in opkomst en veel van hen kosten net zo veel, zo niet meer dan een traditionele universitaire opleiding, en veel van hen staan bekend om het verfijnen van hun gegevens als het gaat om kansen op werk en salarisverwachtingen.
Ik heb je net de kil-harde feiten over een hbo-opleiding gegeven en ik heb die met onweerlegbare gegevens ondersteund. Je hebt nu een keuze. Je kunt doorgaan op een pad dat overspoeld is met enorme onzekerheid gehuld in de vermomming van kansen, of je kunt wakker worden met de echte wereld die je omringt en het pad nemen dat minder gereisd is.Als een hbo-opleiding niet nodig was voor Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs of Richard Branson, waarom is het dan nodig voor jou? Wij houden deze grote leiders zo hoog, maar we gaan de instellingen binnen die niet noodzakelijk waren voor deze grote geesten.De wereld waarin we nu leven, kan in één woord worden samengevat: waarde. Dit is een enorme afwijking van de wereld van gisteren, omdat de wereld van vandaag waarde vereist. Het heeft geen geduld voor mensen die alles tonen en niet meer kunnen spelen. Degenen die waarde toevoegen aan de wereld, hun werkgever, hun klanten en de mensen om hen heen zullen winnen. Alle anderen zullen klonen zijn, uiteindelijk vervangen om een leven van middelmatige duur te leiden, waar de beslissingen van mensen die niet slimmer zijn dan zij, de volledige uitkomst van hun leven dicteren.

Vergelijkbare artikelen

Sfeerhaard

6 jaar geleden 0

Stierenvechten

6 jaar geleden 0

Leger

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.