Liopleurodon

Liopleurodon

Dit wezen wat een reusachtig zee reptiel dat leefde in het tijdperk van de Jura. Dit reusachtige wezen kon langer dan 10 meter worden. Deze wezens waren grote spelers binnen in de grote oceaan. Zij behoorden tot het speciale ras van de reptielen. De wezens noem ik ze maar even hadden een speciaal lichaam dat perfect was aangepast op de ree en de omgeving. Zij hadden 4 grote flippers waarmee zij extreem snel konden zwemmen. Het wezen had een kleine nek en een grote kop. Tussen zijn kaken zaten grote tanden met een extreem krachtige bijt. Het wezen greep zijn prooi vooral met zijn voorste tanden en scheurde hiermee zijn prooi aan gort. Archeologen vonden in 1932 2 kaken van het wezen, aan de hand van de kaken schatte zij de lengte van het beest in op een meter of 18, kun je je voorstellen? Een reusachtig zee reptiel van 18 meter dat om je heen zwemt!

Periode en tijdvak

De wezens leefde ongeveer 230 miljoen jaar gelden tegelijk met allerlei andere reusachtige wezens. Waar het wezen het meest om bekend staat is dat zij enorme predators waren. Zij joegen de gehele zee af, opzoek naar slachtoffers, om hun honger te stillen. Het is bewezen dat zij in de buurt van Duitsland en Frankrijk hebben geleefd. Dit komt omdat er fossielen zijn gevonden in het tegenwoordige Europa. De wezens joegen op enorme tegenhangers; denk hierbij aan de enorme haaien die toen bestonden. Ook joegen zij op been vissen en zee schilpadden. Zij hadden namelijk in het achterste gedeelte van hun bek, tanden zitten die een stompe vorm hadden, deze gebruikte zij voor het kraken van het been van bijvoorbeeld de zeeschildpadden. Want dat aten ze ook!

Lente dieet

De wezen hadden een enorme omvang. Zo had ik al verteld dat zij gemiddeld 18 meter lang konden worden. Zo hadden zij een doorsnede van ongeveer 5 meter dik. Als je begrijpt wat dit inhoudt kun je wel bedenken dat het een enorm dier geweest is. De wezen hadden een soort van gestroomlijnd lichaam en huid. De huid doet me denken aan dat van een krokodil. Ook hadden zij ongeveer hetzelfde kop als dat van een krokodil. De wezens konden zelfs een aantal maanden zonder voedsel. Hij hadden een uniek biologisch systeem dat ervoor zorgde dat zij dus enige tijd zonder eten konden overleven. Ik weet jammer genoeg niet hoe zij dan aan energie kwamen maar dat is een vraag voor de wetenschappers.

Natuurlijke vijanden

De wezens hadden enorm veel verschillende vijanden. Zo bedenkelijk eigenlijk elk wezen wat er rond zwom, toentertijd. De reden hiertoe is dat zij zelf elk ander wezen aanvielen om zo hun honger te stillen. Het zat gewoon in hun aard. Gelukkig voor de wezen waren zij niet bang voor een gevecht, zij hadden op zich niets te vrezen omdat ze zelf natuurlijk enorme beesten waren. Helaas waren er wel kleine dieren toentertijd die in groepen jaagde, zoals de reuzehaaien. Ze stonden bekend om hun samen bundel kracht en de jacht op de wezens.

Vergelijkbare artikelen

Manta

6 jaar geleden 0

Tales of Zestiria

4 jaar geleden 0

De Berlijnse muur

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.