Lekkere cocktails maken

Cocktails maken

In deze tekst lees je hoe je zelf gemakkelijk thuis een overheerlijke cocktails kan maken. De eerste keer dat er van cocktail werd gesproken in de zin van een drankje was in ‘The Farmers Cabinet’ in het jaar 1803. Daarvoor werd het woord cocktail gebruikt voor een niet zuiver raspaard, het paard was dus een mix tussen meerdere rassen. 

Mojito cocktail

Een lekker frisse Mojito op een warme zomerdag zou iedereen eens moeten proberen. Het drankje is al aan het begin van de jaren ’30 ontstaan, echter weet niemand hoe de cocktail precies ontstaan is. Meerdere verhalen over het ontstaan van de Mojito doen de ronde, het meest bekende verhaal komt uit Cuba. In Cuba werkte Afrikaanse slaven op suikerplantages, zij vonden de rum niet heel lekker dus bedachten ze een idee om de rum lekkerder te maken. Dit deden zij door het toevoegen van rietsuiker, limoen en munt. Hier is volgens veel mensen dus de basis gelegd voor het recept van de Mojito.

Hoe maak je een Mojito

Allereerste heb je natuurlijk witte rum nodig, per cocktail heb je ongeveer 60 milliliter nodig. Daarna komt de rietsuiker, als je dit niet hebt kun je ook 2 eetlepels suikersiroop gebruiken. Vervolgens een takje munt, vers geplukte munt is natuurlijk het lekkerst. Wilde munt komt in Nederland helaas niet zo veel voor, gelukkig kun je het tegenwoordig ook gewoon in de meeste supermarkten kopen. Ook heb je wat prikwater nodig ongeveer 30 milliliter per glas is voldoende. Als laatste heb je nog een limoen en wat crushed ice nodig.

Hoe maak je een Mojito

Als je deze cocktail is het belangrijk dat je een stevig longdrink glas gebruikt, je moet namelijk flink kunnen stampen zonder dat je glas kapot gaat. Als eerste snij je de limoen in dunne plakjes of kleine stukjes, deze doe je in het glas. Daarna doe je de rietsuiker of de suikersiroop er ook bij in het glas. Vervolgens stamp je dit met bijvoorbeeld een muddler, dit is een soort stamper die speciaal voor het maken van cocktails is. Vervolgens pak je een takje munt, je hebt ongeveer 4 grote blaadjes nodig per glas. Voordat je de munt in het glas doet sla je het een aantal keer tegen je handpalm aan, dit is het ‘activeren’ van de munt. Zoals je misschien al ruikt komt de aroma van de munt vrij. Je kunt voor wat extra smaak nog de muntblaadjes aan de binnenkant van het glas smeren.  Voeg daarna de crushed ice en de rum toe. Als je dit hebt gedaan mix je het geheel goed door elkaar . Als allerlaatste voeg je nog het prikwater toe, en dan heerlijk genieten van je zelfgemaakt Mojito.

Piña colada cocktail maken

Het woord ‘piña  colada’ komt uit de Spaanse taal, piña betekend ananas en colada betkend gezeefd. Het drankje is ontstaan in Puerto Rico ontstaan, de cocktail is in 1954 bedacht door een barman in de Cabre Hilton in San Juan. Tegenwoordig is de piña colada cocktail het nationale drankje van Puerto Rico. 

Een piña colada is een heerlijke cocktail die bestaat uit witte rum, ananassap en kokosmelk. De cocktail word vaak gedronken op het strand of lekker in het zonnetje op een terrasje. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon thuis maken, dan hoef je niet het huis uit voor zo’n heerlijke cocktail. Je kunt een piña colada op veel verschillende manieren maken, het bereiden er van kost ongeveer 10 minuten. Dus dit is de ideale snelle en lekkere cocktail.

Wat heb je nodig voor een piña colada

Je hebt natuurlijk alcohol nodig voor het maken van een cocktail, voor deze cocktail kun je het beste witte rum gebruiken. Je hebt per glas piña colada ongeveer 30 milliliter witte rum nodig.  Ook heb je een beetje vloeibare room nodig,  je hebt ongeveer 1 eetlepel vloeibare room per glas piña colada nodig. Vervolgens heb je natuurlijk ook ananassap nodig, dit kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Je hebt 30 milliliter ananassap nodig per glas. Als laatste heb je kokosmelk nodig, dit is net als de ananassap ook gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Je hebt zo’n 30 milliliter kokosmelk nodig per glas.

Hoe maak je een piña colada

Het maken van een piña colada kun je het beste doen met een shaker of anders een blender. Je kunt om je cocktail nog lekkerder te maken ook verse ananas gebruiken voor het sap. Als eerste doe je ijs in de shaker of in de blender natuurlijk. Vervolgens doe je de ananassap in de shaker en een gelijke hoeveelheid witte rum en kokosmelk. En als laatste natuurlijk ook een eetlepel room, de room zorgt er voor dat je een heerlijke romige cocktail krijgt. Het is belangrijk dat je alles goed door elkaar shaked. Vervolgens pak je een een cocktail glas, daar doe je een paar ijsklontjes in. Vul het glas met het mengsel dat je hiervoor gemaakt hebt. Wanneer je het hebt ingeschonken kun je het nog garneren met een stukje ananas op de rand.

Wil je het optimale zomergevoel creëren met je piña colada cocktail? Schenk hem dan niet in een glas maar in een halve kokosnoot, steek er een rietje in en geniet heerlijk achterover geleund van je zelfgemaakt piña colada. 

Bloody mary cocktail maken

Wie heeft er nog nooit van gehoord, de bloody mary. De bloody mary die voornamelijk bestaat uit tomatensap en wodka. De bloody mary cocktail komt aan zijn naam vanwege zijn rode uiterlijk genoemd naar 16de-eeuwse koningin van Engeland, ‘Maria de eerste’ omdat ze bekend staat vanwege haar zware achtervolgingen van de protestantse. De bloody mary staat onder andere bekend om de grote hoeveelheid ingrediënten die er voor nodig zijn. 

Wat heb je nodig voor een bloody mary

Je hebt net als bij de voorgaande cocktails ijs nodig. Ook heb je Tabasco nodig, dit is een hete pepersaus. Je kunt gebruik maken van limoensap maar het lekkerste blijft een verse limoen. Je hebt natuurlijk als één van de belangrijkste onderdelen van deze cocktail tomatensap nodig, ook dit kun je zelf van verse tomaten maken. Als je daar geen zin in hebt kun je ook lekker makkelijk een pak tomatensap bij de supermarkt halen. Daarnaast heb je ook selderijzout nodig, dit kun je zelf maken, maar is ook verkrijgbaar bij de supermarkt. Je kunt voor het bereiden van een bloody mary ook verse zwarte pepers nodig. Voor de alcohol gebruik je wodka. Als laatste heb je nog een stengel bleekselderij nodig.

Hoe moet je een bloody mary maken

Als eerste doe je in een cocktailshaker de ijsblokjes. Daarna maal je de zwarte pepers er bij. Vervolgens voeg je de wodka toe gevolgd door de tomatensap. Als je dit allemaal bij elkaar hebt gedaan dan schud je het heel goed door elkaar. Als je het geschud hebt dan doe je er een paar druppeltjes Worcestershire saus en tabasco er bij.  Maak de cocktail af door een klein beetje selderijzout er bij te doen. Om dit er dan doorheen te roeren kun je de stengel bleekselderij. Omdat er zoveel verschillende ingrediënten in een bloody mary zitten kun je zelf ook ingrediënten vervangen of toevoegen om een lekker variatie op dit recept te make

Vergelijkbare artikelen

Schuimpjes

2 jaar geleden

Griekse Salade

5 jaar geleden 0

Marsepein

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.