Laurier

Algemeen

De Plantae de oorspronkelijke naam van het plantenrijk. De planten hebben oorspronkelijk een meercellige fotosynthetische eukaryote organismes. Landplanten zoals vaatplanten, mossen, groenwieren, in sommige gevallen ook korstmossen en de alle andere schimmels. Zo is de uitspraak plant de ecologische uitspraak eigenlijk geldt hetzelfde voor het woord als.De opkomende moleculaire biologie is het systematische onderzoek geweest over de soorten plantengroepen. Maar vooral de fylogenie op basis van plantenmorfologische kenmerken ook de analyse over de levenscyclus. De originele leerwijze wordt tot de dag van vandaag bij onderzoek naar fossiele planten gebruikt. In botanie (plantkunde) verstaan wij over het algemeen het onderzoek naar van het plantenrijk in de vage en oudere omgrenzing. In de gewone wereld ziet men de mycologie niet meer hieronder vaak ligt het ander met de lichenologie daarvoor is weer een uitzondering. De studie floristiek gaat over het verspreiden van het spontane opkomen van planten maar eigenlijk over de wilde flora. Dit houdt in dat het onder de plantengeografie valt.

Soorten

Volgens de moderne indelingen vormen de soorten Viridiplantae samen in de super soorten de Archaeplastida. het woord Plantae komt tegenwoordig niet meer voor en wordt alleen door taxonomische eenheiden gebruikt. Zelfs al zou het mogelijk zijn om de hele groep van super soorten Archaeplastida op te zien als planten, dus ook samen met algengroepen maar ook de groenwieren, de roodwieren en de kranswieren. Bij de uitspraken bloemen en planten wordt er meestal gesproken over de Angiospermae, zoals de kuipplant, potplant, snijbloemen, kamerplant, tuinplant. Al deze planten worden aan de overkant gezet van bomen en struiken de houtige planten. Al deze soorten vormen samen een klein deel die slecht is van Virdiplantae.

Afkomst

De uitspraak planten kan losjes worden gebruikt zonder aan te geven over welke soort plant het gaat. Er zijn namelijk zoals u hebt gelezen heel veel soorten en categorieën waar planten in worden verdeeld. Het is van belang dat u begrijpt dat de uitspraak planten te globaal is. Als we terug in de tijd gaan is de uitspraak planten een globaal woord voor alle soorten planten. Meestal bedoelde men met planten de organismen die door plantkundigen traditioneel werden bestudeerd. Zoals bij alle soorten die in de bovenstaande alinea gemoeid zijn. Oorspronkelijke teksten beschreven vaak de traditionele soorten in de omgrenzing.

Laurier

De laurierplant is een kruid. De plant niet maar het blad wel ook wel laurierblad genoemd. De bladeren worden gebruikt in de keuken om bijvoorbeeld soepen of stoofpotten te bereiden. Al hoewel je het laurier blad in de stoofpot of soep laat zitten kan het niet worden gegeten. Dit komt omdat het blad zijn harde structuur blijft behouden. De plant kan niet tegen een forse winter en wordt dus niet in Nederland op de weilanden gekweekt. Maar het wordt wel in kuipen gekweekt en dan hoeven ze de winter namelijk niet mee te maken. De reden dat de laurierplant winters niet gewent is komt doordat de plant van Griekeland en Turkije afkomstig is en dus eigenlijk warmte en droogte gewent is. Dat is ook de reden van de harde structuur omdat de plant zo stand kon houden tegen de droogte.

Vergelijkbare artikelen

Ceratopsen

6 jaar geleden 0

Ster

7 jaar geleden 0

Spaceshuttle

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.