Kit kat + M&M Chocoladetaart
Coen 7 jaar geleden 0 OverigBenodigdheden
- Voorverwarmde oven 180 °C
- Bakpapier
- Springvorm
- Pan
- 2 Kommetjes
- Snijplank
- Mes
- Zeef
- Grote kom
- Pollepel
- Spatel
- Mixer
- Saté prikker
- Rooster
- Taartplateau
- Lint (optie)
Ingrediënten
- 1,5 zak KitKat
- 200 gram M&M’s
- 3 middelgrote eieren
- 180 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 100 ml melk
- Snufje zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram chocolade mousse
Bereiding
Voordat u begint met bakken, kunt u uw over voor verwarmen op 180 graden celsius. Bak de springvorm erbij en bedek die met bakpapier op de bodem. Smeer aan de randen van de springvorm boter zodat als de taart gebakken is hij niet blijft plakken aan de vorm. Daarna kunt u beginnen met bakken. Pak een pan erbij en doe hier water in en zet die op middelhoog vuur. Totdat het water begint te koken. Pak de snijplank en mes en snijd te pure chocolade in grove stukken doe dit in een klein kommetje samen met de melk. Zet dit kommetje dan op de pan zodat de chocolade gaat smelten en gaat samenvoegen met de melk. Deze methode van chocolade smelten heet ook wel au bain-marie. Als de chocolade helemaal is gesmolten en is vermengt met de melk, haal je het van de pan en dit laat je voor gedurende 5 minuutjes afkoelen.
Doe in een kom in de tussentijd de aangegeven hoeveelheid boter, basterdsuiker en het snufje zout. Pak daarna de mixer erbij en klop dit samen tot een luchtig mix. Laat dit mixen voor ongeveer vijf minuten. Voeg daarna de eieren elk apart toe door de mix. Om te voorkomen dat er een schil terecht komt in je beslagmix, kan je de eieren van te voren in een apart kommetje doen.
Nadat je dit allemaal door elkaar hebt geroerd moet je goed opletten dat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de chocolade menging bij de kom van het beslag dat je net met de mixer hebt gemixt. Spatel dit er luchtigs doorheen. Pak daarna de zeef en doe hierdoorheen de bakmeel die je daarna door het beslag mixt. Als dit goed is gemengd, kan je het beslag in de vorm gieten. Als je dit hebt gedaan dan kan je de bovenkant van de taart nog extra glad strijken. Zet daarna de taart in de oven op een hoogte van ongeveer de helft zodat de taart gelijkmatig gaar word. Ze daarna een tijdsduur aan van ruim 45 minuten baktijd.
Als de taart 30 minuten heeft staan bakken, dan kan je de satéprikker erbij pakken. Hiermee controleer je de taart vanaf het midden goed gaar is. Als die er schoon uitkomst zonder stukjes beslag dan is de taart klaar en goed gaar. Haal de taart daarna uit de oven. Leg de taart daarna op het rooster. En laat die afkoelen voor ruim 60 minuten. Haal daarna de taart uit de springvorm.
Snij met het mes de taart door het midden. En haal de bovenkant eraf. Smeer de helft van de chocolademoes over de taart. Leg daarna de tweede helft er weer op en smeer met de overige chocolademousse de bovenkant en zijkanten.
Pak de KitKat chocolaatjes erbij en zet die recht omhoog rond de hele taart. Leg als extra versiering en stevigheid een stukje lint langs de taart met een mooie strik aan de voorkant. Leg de M&M’s op de bovenkant van de taart.
Om dit mooi te serveren kunt u de taart op een taartplateau plaatsen.
Eet smakelijk!