Lionel Messi

Lionel Andres Messi Cuccittini de Argentijnse-Spaanse profvoetballer die al sinds zijn achttiende voor FC Barcelona speelt, met als voorkeur rechtsbuiten. Hij kwam in het jaar 2004 door de jeugdopleiding van FC Barcelona. Aantal weken terug verlengde Lionel Messi zijn contract tot het jaar 2021. Lionel Messi die tevens ook voor het Argentijnse elftal speelt, hij maakte zijn debuut in het jaar 2005. Lionel Messi is al vijf keer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, in het jaar 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015.

Clubvoetbal

Messi begon met voetballen op zijn vijf jarige leeftijd. Hij begon bij een voetbalclub bij hem in de buurt, Grandoli FC was de club waar hij begon. Hij werd daar geleid door zijn eigen vader. Op zeven jarige leeftijd mocht Messi zich inschrijven bij Newell’s Old Boys en daarna kwam die terecht in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Na een paar jaar kon Messi zich steeds meer richten om in de hoofdselectie te mogen voetballen, wat uiteraard gelukt is.

Records bij Debuut

Messi maakte zijn debuut op 16 november 2003 in een oefenduel tegen FC Porto. Messi kwam er in de 74e minuut in voor zijn teamgenoot, Fernando Navarro. Messi was toen maar liefst zestien jaar oud, die jongste speler aller tijden die zijn debuut maakt in het eerste elftal van de Catalaanse club. In het jaar 2004 speelde Messi onder leiding van Frank Rijkaard, hij maakte toen zijn officiële debuut tegen Espanyol. Messi was toen twee na jongste debutant en de jongste speler in de Primera Division. Zijn eerste wedstrijd in de Champions League speelde hij tegen Shaktar Donetsk. Het duurde niet lang en Messi had al zijn eerste goal gemaakt tegen Albacete op 1 mei 2005. Messi maakte toen de 2-0 op aangeven van Ronaldinho, wie destijds de sterspeler was van FC Barcelona. De doelpunt die Messi toen maakte was gelijk een clubrecord, de jongste speler in de Primera Division die op zeventien jarige leeftijd een doelpunt maakte. Messi was destijds zijn trainer Frank Rijkaard erg dankbaar dat hij hem heel veel gesteund heeft op een leeftijd van zestien, zeventien en hij zal nooit vergeten dat Frank Rijkaard zijn carrière gestart heeft met al zijn steun.

Nationaal elftal

Lionel Messi debuteerde op 17 augustus 2005 in het oefenduel tegen Hongarije. Lionel Messi kwam er in de 63e minuut in, nog geen minuut later krijgt Messi rood, de scheidsrechter zag Messi een slaande beweging maken. Echter wou Messi los komen van zijn tegenstander die aan zijn shirt hing, maar de scheidsrechter had het verkeerd opgevat en daarom werd Messi eraf gestuurd. Op 1 maart 2006 maakte Messi eindelijk zijn eerste doelpunt tegen Kroatië voor het Argentijnse elftal. Messi was ook goed voor een assist die wedstrijd op Carlos Tevez.

Topscorer aller tijden

Messi heeft inmiddels heel erg veel records verbroken, op 1 september 2016 had hij de 1-0, wat ook zo eindigde op zijn naam staan. Zo stond Messi op 56 doelpunten evenveel als een andere Argentijnse voetballer, Gabriel Batistuta. Maar op 16 november scoorde Messi vanuit een vrije trap de 1-0 binnen tegen Colombia, na dit goal werd Messi topscorer aller tijden van het Argentijnse elftal.

Vergelijkbare artikelen

Fitness tracker

2 jaar geleden

Windsurfen

8 jaar geleden 0

Only registered users can comment.