Keramische tegels

Keramische tegels

Tegenwoordig is het niet meer zo lastig om goede buiten tegels te vinden voor tuin of oprit. Het aantal keuze is ruim maar toch vraag je jezelf af wat nou de beste tegels zijn voor buiten en of de prijs hier een beetje op aansluit. Voor tegels in de tuin wordt vaak gebruik gemaakt van natuurtegels of van keramische tegels. Deze tegels zijn beide prachtige tegels en er is daarom ruime keus in allebei. Ook wordt er in tuinen gebruik gemaakt van houten vlonders of gras. Maar de natuurtegels en keramische tegels worden steeds populairder. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

Verschil

Veel mensen vragen zich af wat nou het grootste verschil is tussen natuurstenen en keramische tegels. Het grootste verschil is voornamelijk de prijs. Mensen die nogal wat geld over hebben voor goede tegels kiezen voor natuurstenen omdat deze relatief duurder zijn ten opzichten van de keramische tegels.Je betaald voor de keramische tegels alleen een wat duurdere prijs als ze gelegd moeten worden. Kwalitatief gezien zijn de tegels bijna even goed. Een voordeel van de natuursteen is dat ze wat langer mee gaan. Maar een nadeel van deze steen is dat ze redelijk snel vies worden. De keramische tegel daar in tegen is makkelijk schoon te houden. Nog een nadeel van de natuursteen is dat door het weer er snel kalk veroorzaakt kan worden op steen. Het geluk daarvan is dat dat vanzelf weer verdwijnt na enkele weken. Dit gebeurd meestal alleen maar kort na dat de tegels zijn gelegd.

Materiaal

De tegels is ongeveer pas 4 jaar in de handel dus is nog best nieuw. De keramische tegels zegt het eigenlijk al. Ze zijn gemaakt van keramiek. Dit is een soort klei dat wordt verhit in de oven en daar worden onder meer potten, vazen, porseleinen serviezen van gemaakt en natuurlijk tegels. Doordat de tegels worden verhit in de oven zijn ze zeer goed bestendig tegen warmte maar ook tegen de kou. Ze kunnen tot ongeveer vijftig tot zestig graden in de zon. Gelukkig komt dat in Nederland niet voor. Doordat de zon uv stralen schijnt op de tegels gaan natuurstenen verkleuren, maar de keramische tegels is uv-bestendig. De tegels zijn er in verschillende kleuren en word aan de binnenkant precies de zelfde kleur gemaakt als de buitenkant. Mocht er beschadiging komen, dan komt de kleur overeen met de rest van de tegels.

Aandachtspunten

Belangrijk waar u even op moet letten. Mocht u van plan zijn om deze tegelsoort aan te schaffen, dan is het verstandig om te kijken naar de recensies van voorgaande klanten. Er zijn veel soorten maten en kleuren in het assortiment. Daarom is het goed om tegels te gaan vergelijken en denk hierbij aan de prijs en kwaliteit. Er zijn ongeveer iets meer dan 140 producenten in de hele wereld die deze tegels maakt. Voornamelijk de landen China, Spanje en het midden-oosten produceren deze tegels. Iedere producent heeft zo zijn eigen prijs. Dus het is goed om daar even goed naar te kijken.

Keramiek keukenbladen

Vergelijkbare artikelen

Oleander

2 jaar geleden

Only registered users can comment.