Fruit op de werkvloer

Waar fruit op de werkvloer wel allemaal niet goed voor is, fruit eten op werk is een verstandigere keuze dan een zakje chips of een reep van chocola. Bovendien is een vers banaantje of een lekkere zoete appel niet minder lekker dan een ongezonde snack.  

Voordelen van fruit op de werkvloer.  

Naast dat fruit gezond is, heeft het veel meer voordelen waar u is aandacht aan zou moeten besteden.  

  • Fruit op de werkvloer zorgt voor een betere productiviteit, fruit is goed voor de hersenen en voor de concentratie. In fruit zitten koolhydraten en uit koolhydraten halen we energie. Wanneer er een betere concentratie is op de werkvloer, stijgt de productiviteit ook van de werknemers.  
  • Fruit op de werkvloer gaat ziekteverzuim tegen, doordat fruit zo gezond is. In fruit zit kalium en kalium werkt tegen een hoge bloeddruk.  Wanneer werknemers de goede hoeveelheid stukken fruit binnenkrijgen, krijgen ze goede voedingstoffen en genoeg vitaminen binnen. Dat zorgt weer voor een betere gezondheid en met een betere gezondheid ben je minder snel en vaak ziek. Ook zit er in fruit maar weinig calorieën, zo behoud het personeel dus een gezond gewicht. Fruit vermindert zelfs de kans op hart- en vaat ziekten. Ook darm kanker longkanker en diabetes 2 kan fruit het risico op verminderen.  
  • Fruit op de werkvloer, uit ook een stukje waardering van de baas naar zijn of haar werkgevers toe. Voor de werknemers is het fruit immers gratis.  
  • Voor mensen die het pand komen bezoeken geeft het ook een gezonde en nette uitstraling.  
  • De gezonde levensstijl nemen de werknemers vaak ook mee naar huis en zorgen ervoor dat zij als het ware een voorbeeld functie zijn voor de mensen om hen heen, als prikkel dat ze ook meer fruit gaan eten.  
  • Samen met het bedrijf draag je een steentje bij aan het werken aan een beter en schoner milieu, dit komt doordat de productie van zowel groente als fruit erg duurzaam is.  

Fruit extra lekker maken.  

Fruit kan natuurlijk op allerlei manieren worden opgediend, ik zou zeggen probeer eens wat nieuws, experimenteer met fruit! een los stuk fruit is al erg lekker, maar een smoothie maken van verschillende soorten fruit is pas echt genieten.  Zo heeft u gelijk de benodigde stukken fruit op, is uw buik weer gevuld met goede voedingstoffen en zitten de vitamientjes er ook weer in.  ( u moet wel opletten dat u niet in een keer de veel suikers van fruit binnenkrijgt)  

Een smoothie tip van ons:  

De heerlijke ananas banaan smoothie!  

Vergelijkbare artikelen

Pompoen recepten

3 maanden geleden

Eierdooier recept

6 jaar geleden 0