Houten keukenbladen

Voordelen houten keukenblad

Natuurlijke elementen voegen veel karakter en sfeer toe, ook in de keuken. Een houten keukenblad zorgt voor een rustiek karakter, brengt veel warmte in de kamer en het heeft een unieke, tijdloze uitstraling. Bovendien zijn er veel soorten stijlen, van landelijk naar industrieel. Er wordt vaak gekozen voor een harde houtsoort zoals beuk, teak, eik en mahonie. Deze bladen worden meestal op een duurzame manier geproduceerd. 

Nadelen houten keukenblad

Hout is een natuurproduct en hoe prachtig het er ook uitziet, het heeft ook zijn nadelen. Hout is gevoelig voor warmte en vocht. Wanneer er daarvan sprake is kan hout rekken of krimpen. Grote temperatuurverschillen kunnen ook uw houten keukenblad aantasten. Bovendien is hout niet goed waterbestendig en komen er snel krassen op. Het is belangrijk om met een snijplank te werken en niet een plasje water laten liggen op het keukenblad. 

Onderhoud houten keukenblad

Hier is een opsomming van dagelijkse reinigen houten keukenblad. 

  • Verwijder loszittend vuil met een vochtige doek.
  • Maak het blad schoon met een schone doek die een klein beetje vochtig is, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het doekje niet al te nat is. 
  • Voor grondige schoonmaak kunt u een mengsel maken van amandelolie en appelazijn gebruiken. Breng een dunne laag aan op het keukenblad en neem het daarna af met een schone, vochtige doek. 

Onderhoud van houten werkblad op lange termijn. 

  • Gebruik een fijn schuurpapiertje en schuur lichtjes het werkblad 
  • Vet eens in de zoveel tijd het houten keukenblad in met olie, zo krijgt het blad een glanzende uitstraling. 

Hoeveel kost een houten keukenblad? 

Kosten van een houten keukenblad zijn erg uiteenlopend. De reden daarvoor is omdat de keukenbladen op maat worden gemaakt, de houtsoort heeft invloed op de prijs en als laatste heeft de afwerking invloed erop. Het voordeel aan een houten keukenblad is dat u kunt spelen met uw budget. Mocht u een lager budget hebben dan kunt u voor de afmeting gaan die u wilt hebben en dan kunt u een goedkopere houtsoort kiezen. Het is belangrijk rekening ermee te houden dat houten keukenbladen meer kosten dan kunststof keukenbladen

Vergelijkbare artikelen

Badkamertegels

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.