Duitse herder

Politiehond en misschien ook nog wel eens de allerleukste hond die er is. We praten dan natuurlijk over de Duitse herder. De Duitse herder staat bekend om zijn vaardigheden en zijn loyaliteit. De Duitse herder is gekozen als politiehond en uitgeroepen tot de meest loyale hond die er is van 2014. De husky en de labrador gingen hem voor met de kampioenschappen in 2012 en 2013. Sinds 2011 is de Duitse herder een populaire hond als het gaat om zijn reuk. er worden reeds steeds meer onderzoeken gedaan naar wat het bijzondere beest nog meer kan waarvan mensen nog niet op de hoogte zijn. De Duitse herder is zeker ook geschikt als gezinshond en doet zich echt voor als deel van de familie. Zoals zijn naam al zegt is de Duitse herder afkomstig uit Duitsland en nog altijd het meest populair in het land van herkomst.

Uiterlijk

Alle Duitse herders hebben het uiterlijk eigenlijk wel allemaal gemeen. Dezelfde bruine en natuurlijk kleur van nature. Ook hebben ze allemaal dezelfde lange punt oren en de donkere poten vergeleken met het bovenlichaam. De Duitse herder heeft een bruine kop met zwarte vlekken erin. Hoe deze vlekken zijn ontstaan is echter niet bekend. Men denkt dat het door het chromosoom aantal komt maar kan dit niet met zekerheid aantonen. De Duitse herder kan van 15% tot 17% zijn romplengte laten groeien als pup zijnde, eigenlijk best cool dat je dat zelf kan bepalen. Er zijn 2 soorten lijnen die belangrijk zijn om te weten bij de Duitse herder. Als eerst heb je de werklijnen deze lijnen lopen op de rug van de herder en geven aan wat de lengte is van de romp. Deze lijnen kunnen elk moment uitgebreid worden als de herders op jacht gaan of gaan spelen. Ten 2e heb je de showlijnen. De showlijnen zijn rood en lopen vanaf de oren naar de poten. De naam show komt van de bewegingen die de herder maakt.

Karakter

De Duitse herder is zonder twijfel de sterkste hond als het gaat om zijn karakter. Zoals eerder al verteld is deze hond loyaal tot aan het einde, hij zal zijn baasje nooit verraden of in de steek laten. De Duitse herder is heel sterk als het gaat om opdrachten uitvoeren denk bijvoorbeeld aan: drugs opsporen, mensen zoeken, hulphond of voor de beveiliging. Waarom deze honden zo makkelijk te trainen zijn is niet bekend. Door de jaren heen is de Duitse herder uitgegroeid tot de welbekende politie hond.

Veel voorkomende ziektes

De Duitse herder is een sterke hond en heeft eigenlijk niet veel te vrezen als het gaat om ziektes of aandoeningen. Wat de Duitse herder wel veel heeft is vlooien. Dat is eigenlijk niet zo gek want als je er over nadenkt loopt zo’n hond hele dag buiten te zoeken naar sporen van iets of iemand. Verder zien we een veel voorkomende ziekte terug komen bij de duitste herder namelijk: Heupdysplasie. Dit houdt in dat de hond erg beïnvloedbaar is op jonge leeftijd en niet teveel verkeerde bewegingen mag maken op jonge leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan trap lopen of op een bank springen.

Conclusie

De Duitse herder is dus eigenlijk een hele leuke spontane hond om bij je in de buurt te hebben. Loyaal, sterk en vriendelijk. Hoewel we veel gepraat hebben over zijn vaardigheden en zijn doel is de Duitse herder ook zeker geschikt als gezinshond en is het een prachtig beest.

Vergelijkbare artikelen

Titanosaurussen

6 jaar geleden 0

Megalania

6 jaar geleden 0

Leguaan

5 jaar geleden 0